reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród

o szpitalu, w ktorym ja rodze w Łodzi sa bardzo rozne opinie, ale przynajmniej maja za darmo zzo na zyczenie i bezplatna przyszpitalna szkole rodzenia :tak:

Gufi - czy masz na myśli CZMP? Bo ja też w tym kierunku zdążam i zastanawiam się nad szkoła rodzenia, tzn czy już sie zapisywać, bo pewnie na brak chętnych nie narzekają. Jakbyś coś więcej wiedziała to daj znać.;-)

reklama
cristalrose - tak, w CZMP. z tego co pamietam, to mozna chodzic od 26 tyg. ciazy i maja zawsze kilka terminow. tel. 271 10 24 (od g. 9 do 13) - jak sie nie dodzwonisz, to mozna tam podjechac w godzinach urzedowania. szkola moze nie jest rewelacyjna, ale mozna sie nauczyc cwiczen oddechowych i co bylo dla mnie b. wazne na ostatnich zajeciach zwiedza sie porodowke. duzo pewnie zalezy od poloznej prowadzacej zajecia - ja bylam tam 4 lata temu, wiec moze sie zmienila ...

Dzięki, to jeszcze się troche wstrzymam - mnie zależy głównie na obejrzeniu porodówki.
Co do opinii, to sporo ich przecztałam i wywnioskowałam, że najlepiej sie rodzi na oddziale perinatologii (a tam pracuje właśnie mój gin, także jestem pełan optymizmu:-)

Dzięki, to jeszcze się troche wstrzymam - mnie zależy głównie na obejrzeniu porodówki.
Co do opinii, to sporo ich przecztałam i wywnioskowałam, że najlepiej sie rodzi na oddziale perinatologii (a tam pracuje właśnie mój gin, także jestem pełan optymizmu:-)

ja rodzilam w kilnice matczyno-plodowej. teraz podobno moj lekarz pracuje na perinaologii tez - jedyny minus tego oddzialu jak dla mnie to to, ze dzieciaczki sa osobno, a nie z mama w pokoju. ale ogolnie bylam zadowolona z CZMP :tak:

Zadzwoniłam do SR. Mam adzwonić ok.24 tyg, wtedy mi powie dokładnie kiedy są zajęcia. Po 26 tyg na NFZ, inaczej bym się nie zdecydowała..Ale tak...Czemu nie;-)

Bodzinka masz okazję to korzystaj.
Mnie juz korci ,żeby obejrzeć porodówkę. Mój lekarz prowadzący ciążę pracuje w szpitalu , wiec moze załapię się do niego na poród.

Mnie jakoś nie ciągnie do oglądania porodówki, brrrrr. Strasznie się boję porodu, zresztą to taka moja fobia chyba od kiedy wogóle zaczeliśmy z Ł rozmawiać o potomstwie, grrrrrrrr

reklama
Do góry