reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

Dzięki Atan :) no to szkoda, że to nie jest oznaka, że już blisko... bo chyba bym wolała, to czekanie i dolegliwości z tym związane to ciężkie do wytrzymania...

mamicurina- napewno dotrwasz, już nie długo, a czas tak szybko mija, ja nie wiem kiedy mi 9 m-cy mineło :szok:

reklama
Renia- Wspaniale to poszło u Ciebie, w miarę sprawnie i szybko, myślę, że będziesz miała dobre wspomnienia z porodu, chyba każda z nas by sobie takiego przebiegu syt życzyła, a o maluszka bądź spokojna, napewno szybciutko dojdzie do siebie
Trzymamy tutaj mocno za niego kciuki, wszystko będzie dobrze!!!!! MUSI :)**

Renia bardzo ładnie Ci poszło - szczerze, zazdroszczę tak szybkiej akcji...
Kamilka mi też się takie bóle zaczęły jak i u Ciebie ;-);-);-) ale skurczy brak - jedynie spinanie się brzuszka :tak: także chyba my mamy jeszcze sporo czasu :-):-):-)

wiecie co mnie sie coraz mocniej wydaje ze nie dotrwam do końca i urodzę wcześniej...kiepski instynkt:-(

Ty też? ;-) To jednak rezygnujemy z kwietnia :-p:-D

renia zgadzam się z dziewczynami, że miałaś nie najgorszy poród :tak: a Damianek na pewno szybko nabierze sił - przy naszych fluidach nie ma innej opcji.

kamilka mnie sie kości miednicy najbardziej rozchodziły około 6. miesiąca. No i jakieś trzy tygodnie temu miałam powtórkę z rozrywki przez jakieś dwa tygodnie ( a myślałam, że po tym 6.miesiącu to się już bardziej rozejść nie mogą :eek:, ale widać jednak :confused::szok:). No cóż - takie uroki niektórych. A do porodu mam jeszcze trochę czasu (mam nadzieję - w sensie, że w terminie)

Renia trzymam kciuki za Twojego maluszka. wszystko bedzie dobrze zobaczysz. dochodź do siebie i trzymaj się dzielnie. wszystkie tutaj jestesmy z Toba.

Renia zazdroszczę tak szybkiej akcji :tak: Szkoda tylko że z takim finałem ... Rozumiem doskonale co musisz czuć, bo Borys też miał jakieś podejrzenia ( nawet do końca mi nie mówili o co chodziło ) i był na antybiotyku a ja przeryczałam większość pobytu w szpitalu :-(
Dlatego bardzo mocno trzymam kciuki za Damianka i za wszystkie małe marcowiątko-lutowiątka :tak:

Renia gratuluję przede wszystkim, poród wydaję się z opisu nie taki zły :)
Zdrówka życzę synkowi, i oby szybciutko mógł być już z Tobą
Swoją drogo co dokładnie mu dolega?

reklama
Renia gratuluję przede wszystkim, poród wydaję się z opisu nie taki zły :)
Zdrówka życzę synkowi, i oby szybciutko mógł być już z Tobą
Swoją drogo co dokładnie mu dolega?

Wrodzone zapalenie płuc :( Jak Kindzia napisała faktycznie prawdopodobny moze byc paciorkowiec, a renia akurat tydzien przed badaniem byla.. No ale lekarze wiedza napewno co robic , leczenie podane maly niedlugo napewno bedzie juz z mamusia :happy2:
Wszystkie czekamy by go poznac!

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry