reklama
V
villandra8
Gość
Po 4h Toż to hardcore!
U nas po 4h przynoszą dziecko, ale matkę pionizują też dopiero po ok.12h, z tym że u nas do cc pełna narkoza - żadne podpajęczynówkowe czy tym podobne
U nas po 4h przynoszą dziecko, ale matkę pionizują też dopiero po ok.12h, z tym że u nas do cc pełna narkoza - żadne podpajęczynówkowe czy tym podobne
Kemisiak
Fanka BB :)
Ja za to zamierzam rodzic bez wspomagaczy ;-) tylko powietrze z gazem , żadnych przeciwbólowych czy zzo ,pierwszy poród znioslam , pól porodowki mnie słyszało tak od 8 cm rozwarcia , aż straciłam głos ale klocuszek 4.300 naturalni sie urodził i 15 min po porodzie wisiał już na cycu. Najgorsze było szycie bo popekalan ( tu nie nacinaja ) jakbym chciała już być tak w 40 tyg i jechać do porodu ...
Mimo ze już rodzilam zaczynam pękać ... Jakaś inna jestem widocznie ale wydaje mi sie ze za pierwszym razem bardziej byłam opanowana, albo już nie pamietam ...
Ja już chce przytulić moje malenstwo - chce ;-)
Mimo ze już rodzilam zaczynam pękać ... Jakaś inna jestem widocznie ale wydaje mi sie ze za pierwszym razem bardziej byłam opanowana, albo już nie pamietam ...
Ja już chce przytulić moje malenstwo - chce ;-)
Angel.
Zwierzoholik;)
Amandla no brzmi jak bajka )
Zazdroszcze, ze juz po jestes i z malutką w domu jej..
Ja w plan porodu wpisze sobie epidural. Ale wszystko zalezy jak sie bede czula i jak to wogole bedzie wygladalo..
Ehh boje sie ale tez juz chce byc po!!
Zazdroszcze, ze juz po jestes i z malutką w domu jej..
Ja w plan porodu wpisze sobie epidural. Ale wszystko zalezy jak sie bede czula i jak to wogole bedzie wygladalo..
Ehh boje sie ale tez juz chce byc po!!
mata-kow
mama do kwadratu :)
Amandla cieszę się, że cesarka super poszła i szybko doszłaś do siebie. Masz rację z tym, że czasem po cesarce szybciej się śmiga niz po naturalnym - mi po 6 h po naturalnym kazali wstac i nie dałam sama rady... ale to "dzieki" tym wszystkim wspomagaczom i poganiaczom co mi dali... chociaż zazwyczaj to właśnie po cesarce ciężej wrócic do sił - ale mam nadzieje, że wsztskie cesarki co będą miały byc na marcówkach będa takie jak Twoje
Agusiakemisia dobre z tym głosem ja niestety nie straciłam i po serii masaży itp. to nieźle się darłam
Agusiakemisia dobre z tym głosem ja niestety nie straciłam i po serii masaży itp. to nieźle się darłam
MaMicurina
Amandla no to fajowo -masz juz porod za sobą
Ja mimo bólów chcę sn-nie chcę byc pocięta:-(
Ja mimo bólów chcę sn-nie chcę byc pocięta:-(
Ja wspominam cc jak Anandla po 16h skurczy w tym kilka godzin od krzyza cc bylo czyms cudownym, po2h zapomnialam tez o tym ze mialam cc. Wczoraj rozmawialam z lekarka jak to jest po cc czy teraz moga mi wywolywac itd. I powiedziala mi ze nie moga dac zeli ale oxy jak najbardziej! Kurcze a ta oxy najgorsza wlasnie!mowila ze cc to jednak operacja i nigdy nie powinno sie zalecac takiego rozwiazania ale nie raz po sn sie dluzej dochodzi do siebie!
reklama
kamilka677
agusiakemisia- no to naprawdę bardzo odważna jesteś jak urodziłaś takie duże dzieciątko i bez żadnych śr.przeciwból...
A Wy dziewczyny myślicie o znieczuleniu?? ja byłam na badaniach i niby się nadaję do znieczulenia, ale czy skorzystam nie wiem, to mój pierwszy poród będzie, więc nie wiem jak się to potoczy... martwię się troszkę...
A Wy dziewczyny myślicie o znieczuleniu?? ja byłam na badaniach i niby się nadaję do znieczulenia, ale czy skorzystam nie wiem, to mój pierwszy poród będzie, więc nie wiem jak się to potoczy... martwię się troszkę...