Angel.
Zwierzoholik;)
Ogladam one born every minute i zdecydowanie w birth plan wpisuje epidural
Masakra jak kazdy porod jest inny, jej
Masakra jak kazdy porod jest inny, jej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u nas epidural darmowy. Trzeba tylko wpisac w plan porodu. A jezeli nawet nie wpiszesz, a zdecydujesz sie na porodówce to i tak ci dadza:-)
do mnie tez ten gaz nie przemawia jakos........ a zeby dostc epidural trza miec 4 cm rozwarcia...... oj ciekawa jestem jak to bedzie z nami na tych porodowkach..... pierwsza atan chyba w kolejce jak sie nie myle ...
widzę że temat znieczuleń na tapecie dziewczyny zapoznajcie się też ze skutkami ubocznymi dla dziecka, bo każde znieczulenie niesie za sobą jakieś konsekwencje.
Ja rodziłam bez znieczulenia, bolało jak diabli ale nie był to ból nie do zniesienia a wiadomo ze poród to nie spa, boleć musi
kadza - co do "wyciskania" Cię z brzuszka to pewnie nie kwestia czasów tylko trudnego porodu Twojej mamy.. Mi Tymka też wyciskali 2 lata temu, bo "utknął" w kanale rodnym. A zdecydowanie wolałam że go wycinsnęli niż próżnociąg (chociaż już już wyciągali vacuum bo "naciskanie" nie pomagało .. na szczęście się udało)