reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

atomówka ja poprałam wszystko, swoje koszule, narzutę w pokoiku syncia, pościel, prześcieradła, kocyki, rożki
inamorate 40 pajacyków:szok:, ja chyba mam 10 i wydawało mi się dużo....., może ja mam za mało?
kindzia u mnie w szpitalu dają zzo od 3cm do 7cm, a dali Ci znieczulenie do znieczulenia? ;) u nas dają taki zastrzyk, który znieczula skórę
a ja się bardzo cieszę, bo przed chwilą na zakupach zaczepiłam sobie dwie dziewczyny i popytałam o przychodnie i lekarzy, więc wywiad zrobiony!

Ostatnia edycja:
reklama
jEŻELI chodzi o znieczulenie to biorę na 100% innej opcji nie widzę i w sumie jakoś nie rozumiem po co z tego rezygnować jak może będzie bolało mniej
Pytanie tylko czy to ZZO czy jakieś inne, bo ja zielona w tym temacie jestem
Nie wiem co z czym i po co

Kasiulka pierwsze słysze o znieczulenieu do znieczulenie. nie dostałam niczego wczesniej. od razu wielka i gruba igła poszła. A i z tego co pamietam jak pierwsze dziecko to sie nie wbija wczesniej noz rozwarcie 5 cm (jak kolejne to wcześniej 2-3cm)
Atomowka to w warszawce wypas ze daja na zyczenie, u mnie musisz sobie zapłacic .
4 lata temu było 500 zł a teraz to nie wiem.

Ostatnia edycja:
no ja też słyszałam o znieczuleniu miejscowym najpierw a potem igła ;-)

ja nie wiem czy u nas w szpitalu w ogóle jest taka możliwość - jeśli nie zaczynam powoli rozważać poród w Wawie... boję się troszkę cesarki - to jest jednak operacja - wolałabym ze znieczuleniem urodzić "normalnie".... a żadna z Was się nie przyznała, że o znieczulenie walczyć będzie - ja myślałam, że się "na żywca" wszystkie szykujecie :baffled:

Ajako przejęzyczenie - wybacz :-D

Ja to jednak byłam straszna "ciemnośc" jak do tego pierwszego porodu szłam.

Lina no nie wiem czy cos "zdziałasz" z tym znieczuleniem jeżeli będziesz chciała za free (bo inna sytuacja jak sie umowisz i zapłacisz)
powiedza Ci prosto z mostu, anestezjologa jeden na dyżurze i właśnie na bloku operacjnym jest.. i co zdziałasz?

chyba ze poczta pantoflowa (od dziewczyn co rodziły) znajdziesz szpital co praktykuje
zzo

Ostatnia edycja:
Ja jutro mam plan obejrzeć porodówkę i wszystkiego się dowiedzieć także o znieczuleniu... Gabulkę rodziłam w sumie bez znieczulenia i dało się przeżyć, ale jeśli można sobie ulżyć to czemu by nie skorzystać. Tam gdzie chcę rodzić na pewno mają gaz rozweselający:DDD

reklama
u nas jest dwóch anestezjologów, jeden do cesarek drugi do reszty, tak mi gin oswiadczył. ja chce znieczulenie, jednak w końcu nie wiem czy w ogóle poród naturalny u mnie wyjdzie, musze tez rozwarzyc cesarke, więc pogadanke mam zamiar uskutecznić z moja gin. mnie cesarka nie przeraża. fakt operacja, ale wszystko jest do przezycia. czy zwykły poród czy cesarka wszystko ma plusy i minusy i wiele rzeczy może pójść nie tak. urodzić jakos trzeba, raczej wyścia nie mamy :-D.

Do góry