reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

reklama
film o ćwiczeniach oddechowych
[video]http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/categories/cat_id/152[/video]

nas położna uczyła tylko tak jak pisałam w wątku głównym, nie wydawałam żadnych dźwięków :-)
aaa i mówiła że ćwiczeń oddechowych z 2 fazy porodu czyli parcia nie możemy teraz wykonywać!!!

A propo ZZO moja położna mówi że ponoć warto bo przynosi kolosalną ulgę dla rodzącej ale ponoć też znacznie utrudnia współpracę z personelem medycznym:-) no i przeciwskazań też jest nie mało najlepszym źródłem sa chyba osoby które rodziły z ZZO ale wiem że wiele z nich skarży się na straszny (ponoć) :-)ból głowy i to utrzymujący się do 48 godzin po porodzie.
Ja stawiam na nature (póki co:-))

ja tam póki co obstaje przy znieczuleniu. mój próg bólu bardzo się zmiejszył i wole miec chwile oddechu podczas porodu, a jak mnie póxniej będzie głowa bolec to i tak co to za ból w porónaniu z porodem :-D:-D:-D.

ja własnie o mało co nie przyprawiłam o zawał serca mojej mamy i M, poniewaz wyturlałam się do sklepu bez telefonu i panika jak nie wiem co, czy ja własnie nie padłam zemdlona. ehh wypiłam kawusie, zjadłam kawałek czekolady i ciut lepiej jest, ale bez rewelacji, a tu tyle roboty. hmmm może tak postawię flaszeczke jakimś krasnoludkom, :-D:-D nie znacie może czasem jakichś???? :-D:-D:-D:-D

Ogladalam ta angielska wersje "One born every minute" i tam dziewczyna tak sie męczyła.. Ale tak się meczyła dwa dni , ze jak przyszedł moment porodu byla wymemłana i wypruta :/ Strasznie to wygladalo, jej oczy w tył głowy cuiekały z wycienczenia, płakała z bezsilnosci, nie mogła przec.. Po co to wszystko :/
Czy w zaden sposob nie da sie przyspieszyc porodu?
To mnie przeraza- NIC INNEGO. Że pierwsza faza skurczy i bóli bedzie ciagnela sie nascie godzin, az do kresu sił .
Moge nic nie brac, ale niech to pójdzie szybko tylko tyle proszę :-(

reklama
Cześć dziewczyny te zasłabnięcia o których piszecie to zazwyczaj jak twierdzi mój gin zaburzenia wazowagalne lub nagłe spadki cukru :-)ponoc najczęstsza przypadłość III trymestru.

tak tak
małe co-nieco musi byc jak kosteczka czekolady

A propo ZZO moja położna mówi że ponoć warto bo przynosi kolosalną ulgę dla rodzącej ale ponoć też znacznie utrudnia współpracę z personelem medycznym:-) no i przeciwskazań też jest nie mało najlepszym źródłem sa chyba osoby które rodziły z ZZO ale wiem że wiele z nich skarży się na straszny (ponoć) :-)ból głowy i to utrzymujący się do 48 godzin po porodzie.

miałam
mam mieszane uczucie
wbicie igły to była masakra zwłaszcza jak pierwsze dzieciatko (a moje takowe było) to czekaja do rozwarcia 5-7cm (u mnie w szpitalu nie wbijaja sie wcześniej..)
boli mniej ale nie tak znacząco mniej moim zdaniem..
..trzeba było miec umowionego pod telef anestezjologa.. szpital tego nie zapewniał i kosztowało to 500 zeta..
...
u mnie i tak skonczyło sie na cc i ta sama droga podano mi znieczulenie podpajęczynówkowe..
byłam świadoma cesarki, parawan a ja widziałam co sie dzieje i moje dziecko nie było ogłupione jak po dolarganie (pod narkozą)
chociaz nie weim czy go nie wycofano teraz

Do góry