reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

o podziwiam Was dziewczyny, ja nie mogę oglądać takich programów, wiem że się nakręcę niekoniecznie pozytywnie i będę się stresować, cieszę się z wiedzy ze szkoły rodzenia i mi wystarczy.
generalnie boję się bólu jak cholera, nigdy nic mnie w życiu nie bolało, miesiączki nie wiedziałam kiedy mam, u dentysty nigdy nie brałam znieczulenia bo po co jak nie boli i teraz jestem przerażona, że jestem absolutnie nie przygotowana na prawdziwy ból

reklama
Kasiulka skoro nic cię nie bolało to może nie wiesz że doskonale znosisz ból :-D
Kiedyś ktoś mądry napisał że strach przed cierpieniem jest gorszy niż samo cierpienie . Wiec nie ma się co nakręcać , bo pozytywne nastawienie ( i przekleństwa :-)) pomagają znosić ból :-D

ino uważajcie przy porodzie...bo od 1 stycznia 2012 jest nowa ustawa...:p ze za zniewazenie itp. pracownikow typu pielegniarka, polozna , lekarz = czyli fartuchowców... podczas ich dyzuru grozi karą grzywny, wiezienia, bla bla. haha... musze uwazac co by czasem kopa ktos nie dostał, bo mnie jeszcze zaskarży:p

Ja wczoraj oglądałam porodówkę na TLC ale dla mnie strasznie to dziwnie wygladało :-).
Laski leżące na łóżku , zero ruchu , zero bólu ( przynajmniej nie było po nich widać ) popodłączane do kroplówek i maszyn . Porażka :baffled:

epidural kochana, bo po co rodzic naturalnie - przeciez porodowka to jak wakacje :no::no::no:
wygoda przede wszystkim

Manta a odwrotnie ?? Jak nas znieważą to też jest karalne ??:rolleyes2:

agusia no tak , zapomniałam że poród to darmowe SPA :-D

Mini - nie wiem jak to odwrotnie jest ustawowo. Wiem tylko, ze personel medyczny jest od tego roku traktowany/chroniony tak jak Ci wszyscy mundurowi itd. :p ... zniewazenie pacjenta itp... jeszcze niedoczytane . Nadrobię:D haha

MantaZG oni sa od dawna pod ochroną. Za te niektóre teksty co ja u ginów usłyszałam w swojej tułaczce po gabinetach w zwiazku z moja endo to pare kopów w krocze i liści w pyska powinnam zapodac szanownym doktorkom.:no: oczywiście nie dotyczy to całego personelu medycznego bo byłabym bardzo niesprawiedliwa, ale niestety się zdarza.

nefi - ale dopiero od tego roku są traktowani na rowni z mundurowymi :-))
oj zdarzają się nieprzyjemni ludzie, którzy nie powinni pracowac w zawodzie , który sobie wybrali... no niestety... ale w końcu takie jest życie. Kolorowe, zaskakujące, w kratkę:-)

ogladam czasem takie programy ,ale moj mi zabrania hah mowi ze wszystko w swoim czasie zobacze jak to jest a tu linka macie do przepieknych zdjec [video=youtube;4gSb8xr1FpI]http://www.youtube.com/watch?v=4gSb8xr1FpI[/video] tej samej pary jest tez film:)

reklama
oj...nasze maleństwo będzie miało przerąbane ze zdjęciami, bo matka - wariatka uwielbia fotografować.. ale to jak już dojdę do siebie troche;p pięknie, pięknie... gdybym miala pewnośc, że ktoś mine tak łądnie ujmie podczas porodu to bym się zgodziła na taką pamiątkę, ale... sama sobie nie dam rady zdjęć robić, a nikomu innemu nie zaufam:p ahahha.

się w ogóle dowiedziałam, ze do porodu moge sobie zabrac tubke mleczka :D o mniam..ja tak lubię... ino jak lekarz zobaczy w karcie ciąży "cukrzyca ciężarnych" to pewno mi zabierze. hahaha:p

Ostatnia edycja:
Do góry