reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

Ja od poczatku ciazy o tym mysle i wpisze to w plan porodu, n wiem ze nie chce lezec, jak cos to tylko na kleczkach

Mam pytanie do dziewczyn ,ktore rodzily czy oczyszczalyscie sobie jelita przed?Słyszałam ze sa czopki glicerynowe ile trzeba ich wsadzic ?Przepraszam za tak doslowne pytania ale inaczej sie chyba nie da
mata-kow i teraz dokładnie zrobię chyba jak Ty piszesz, bo to wiadomo nic nie czuć :(

ja przy pierwszym porodzie spytałąm czy zrobią mi lewatywę, położna powiedziła, ze tak a potem zapomniała....

reklama
Nefi jak byłam rodzić to lewatywę miałam robioną na sali pomiędzy porodówką a korytarzem :-D i tam była toaleta i prysznic więc nie było poblemu

Myślę, że ja też się zdecyduję (czopki też juz rozważałam) - wszystko jeszcze zostawiam sobie do dyskusji z "fachowcami". Ale myślę, że warto - bo i nacisk na krocze wtedy mniejszy, no i po wszystkim, jakby nie poszło, na pewno pewien dyskomfort zostanie, więc im mniej potrzeb do załatwienia na początek, tym chyba lepiej...

tzn. ja osobiście nie rozumiem troszke demonizowania lewatywy. nic to strasznego nie jest (no oczywiście jak ubikacja jest wolna :-D), gorsze rzeczy w zyciu sie trafiaja od lewatywy. pewnie czopki tez na początek nie zawadzą. lepiej się tego pozbyć w zaciszu kibelka niz na porodówce. no i zawsze to ciut lżej :eek:.

ja tam jestem pewna, ze chce lewatywke, tak czy siak będa mnie widzieli rozwaloną, zakrwawioną i obrzydliwą (oj,oj)...lewatywa w tym wszystkim to ...jakies takie normalne i naturalne;p

chociaz jezeli wszystko przebiegnie gladko i dopadną mnie bóle w domu... i bedziemy jechac prosto na porodówke rodzic...to za przeproszeniem pewnie się pos%#m w domu z bólu, strachu i paniki. ;o ahhaha;p

ja się pewnie porz*g*m (przepraszam za wyrażenie :sorry2:) i tak mam wrażliwy żołądek więc w takiej sytuacji... :sorry:

reklama
nefi dokładnie :tak: Ja tam nie wiem czy gorsza lewatywa czy wpychanie sobie czopków :-D ( nie mówiąc już o piciu olejku rycynowego )

Do góry