reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

wszystko mam spisane, co jak gdzie kiedy i dlaczego...jakie dokumenty, co dokupic, i inne bajery...

ciekawi mnie i zastanawia tylko jeszcze jedna sprawa ... słyszałam już ileś razy, że należy do porodu zmyć lakier z paznokci i ze stóp i dłoni... jak to u was?;-)
tak jak pisze Mini, w razie coś tam, jak się dzieje cosik złego to sinieją paznokcie i oni muszą to widzieć!

reklama
Moja kolezanka rodzila na zelaznej w warszawie w wodzie - pierwszy porod 5h bez naciecia -zachwycona:) ale to juz lekarz i polozna decyduja czy tak wolno nam rodzic.

to tak jak ja :baffled: a pierwsze slysze o tym, ze trza zmyc lakier...

a co myslicie o porodach w wodzie??rodzila moze juz ktoras z was? jakie wrazenia?

Ja cały czas myślę o tym, żeby tak rodzić - jeszcze będę obgadywać to z gin i położną - pewnie tylko się utwierdzę w tym postanowieniu. Ale nie wiem jak będzie w praktyce, bo u nas jest wanna i teoretycznie taka możliwość, ale w praktyce ta wanna jest ponoć "zepsuta" i to od dłuuuuuższego czasu :confused: No zobaczymy... Do mnie w każdym razie ta opcja jak najbardziej przemawia.

a co myslicie o porodach w wodzie??rodzila moze juz ktoras z was? jakie wrazenia?
Ja od poczatku ciazy o tym mysle i wpisze to w plan porodu, n wiem ze nie chce lezec, jak cos to tylko na kleczkach

Mam pytanie do dziewczyn ,ktore rodzily czy oczyszczalyscie sobie jelita przed?Slyszalam ze sa czopki glicerynowe ile trzeba ich wsadzic ?Przepraszam za tak doslowne pytania ale inaczej sie chyba nie da

Mini tylko upewnij się, że łazienki Ci nikt nie zajmie :-D, posadź kogoś żeby Ci miejsca pilnował. :-D
Generalnie teraz to się troszke smieje, ale jak miałam laparoskopie i 4 dostałysmy leki na przeczyszczenie przed zabiegiem, a miałyśmy 1 łazienke na spółke to nie było wesoło :eek:

reklama
Ja przy pierwszym nie mialam lewatywy i żałowałam, bo podczas parcia czasem nawet nie czuc czy cos leci :zawstydzona/y: teraz mam nadzieję, że samo mi się ruszy, a jak nie, to jak tylko poczuje skurczybyki to łyknę oleju rycynowego, ponoć super jelita oczyszcza i wzmacnia skurcze :sorry2: wolałabym uniknąc lewatywy w szpitalu...

Do góry