reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

A ja bym chciała żeby mi pesser ściągnął lekarz w 38 tygodniu ale nie wcześniej niż1 marca :-)I żeby mój maluch wytrzymał do tego marca bo jak lekarz stwierdził że połowa nie patrze na daty ostatnich usg bo według nich miałam synka urodzić miesiąc wcześniej a urodziła dokładnie w terminie(tylko że ściągnął mi dzień przed terminem pesser.A termin był dokładny Z pierwszego usg i tak urodziłam:-)Tak samo z córcią data pierwszego usg 25 marca :-)

reklama
heh a ja mam termin 18 marca, w moje 27 urodziny i nie pogniewałabym się, jakbym otrzymała taki prezent! :)

Coraz częściej myślę o porodzie, marzy mi się sn w 100% naturalne, bez masażów szyjki, oksy i innych 'wspomagaczy'. Postaram się w domu siedzieć niemalże do ostatniej chwili... gorsza sprawa, że do szpitala mam 30 km :/ droga przez calusienkie miasto... masakra

heh a ja mam termin 18 marca, w moje 27 urodziny i nie pogniewałabym się, jakbym otrzymała taki prezent! :)

Coraz częściej myślę o porodzie, marzy mi się sn w 100% naturalne, bez masażów szyjki, oksy i innych 'wspomagaczy'. Postaram się w domu siedzieć niemalże do ostatniej chwili... gorsza sprawa, że do szpitala mam 30 km :/ droga przez calusienkie miasto... masakra

oj mnie tez tak sie marzy :-):-D

mnie natomiast marzy się sn, ale ze znieczuleniem prawie do końca :-), wiem że w niektórych szpitalach są łaskawi i nawet podtrzymują znieczulenie na czas parcia, w takim wypadku położna monitoruje skurcze i mówi kiedy przeć

A ja bym chciała urodzić szybko tak żebym nie zdążyła za dużo poczuć :-D
A znieczulenia bym chyba nie chciała - niektóre środki wydłużają poród bo działają rozkurczowo

ja na poczatku chcialam epidural, koniecznie i to najlepiej odrazu, a teraz im blizej tego porodu to coraz bardziej mi obojetne, byleby urodzic...
jakos bardzo spokojna jestem ostatnio co chodzi o ten porod....:tak:

hih i ja też z tych sado-macho co nie chcą żadnych wspomagaczy ;-):-D - możliwe, że to doświadczenia porodu Dobrusi, kiedy musieli mnie wszystkim po kolei faszerować :dry:

co do bólu - boje sie go bo nie wiem jak będzie tym razem boleć, no ale sa spore szanse, że mniej niz za pierwszym razem ;-) a sam poród to i tak chwilka w naszym życiu, więc nie ma co panikować...

Ja wiem jedno... nie mam zamiaru sie upierac przy niczym. Ufam swoim lekarzom i niech robia co chca bylebym miala zdrowego malucha!;p Jak trzeba znieczulac to dawaaaaaaaaaaaj! jak ciać...to ciąć...
moze sobie na gazie polece tak na próbe? ahaha
zobaczymy.
nie jestem w stanie przewidziec nic.
Luby będzie obok, mateńka pracuje na oddziale... będzie dobrze i bezpiecznie... i boląąąąąąąąco:p
no ale, ale... damy rade:D

reklama
Ja po ostatnim 16 godzinnym porodzie zakonczonym i tak cc bardzo chcialam cc ale im blizej tym bardziej bym chciala znow sprobowac. A jednak w poniedzialek rano ide ustalic termin cc bo kregoslup moze nie dac rady znow.

Do góry