reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Witam dziewczyny :) Wesolutka ja już po glukozie :) nie jest źle kup sobie cytrynę można wcisnąć sok z połowy :) pij najlepiej duszkiem mnie cofnęło po jakieś 2x ale wytrzymałam :) i mam w normie :)
Właśnie jestem po wizycie Bąbelek sobie rośnie :) nie chce nam się okazać więc jesce nie wiemy, a co do szkoły rodzenia chciałam ale nie ma sensu bo mój ze mną nie będzie chodził bo nie ma czasu ;)
zaglądajcie tu częściej :)

reklama
hej, mam jeszcze jedno pytanie. Czy w Żeromskim uwzględnia się coś takiego jak plan porodu? Czy nawet się z tym nie wygłupiac? :) Termin mam na 7 listopada, więc już lada chwila... czy ktoś jeszcze tutaj w podobnym "stanie"? :)

ankade - co do planu porodu to nie wiem, natomiast jeśli chodzi o stan, to ja jestem w podobnym ;) termin mam na 1 listopada. I teraz to czekanie aż się wszystko zacznie....

Witam Was

Ja mam termin na 18 listopada ale z racji że mam planowane CC to wstępnie na 14.11. jestem umówiona.
Co do planu porodu to myślę, że warto dać w końcu to nowy standard i powinien zostać uszanowany. Po za tym tam obsługa w przyjęciu jest baaaardzo miła. Bardzo fajny plan można zrobić na stronie "rodzić po ludzku".

Dziewczyny ale Wam fajnie, że lada dzień Maluszki będą z Wami :) Ja już się nie mogę doczekać lutego, zwłaszcza jak czuję ruchy i Ola bardzo lubi głaskanie brzucha przez Tatusia :)
My poznaliśmy płeć dziecka przy genetycznym usg, ładnie się pokazała. Ale na poprzednich usg tak się wierciła, że nie było szans podglądnąć :)
aninek:) przy zapisie do szkoły rodzenia Pani pyta czy chodzisz z mężem, sama czy z kimś innym.

Wolutka no jeszcze troszkę czekania przed nami ;) ale zobaczysz jak zleci :) kompletujesz już wyprawkę ? a Ty się zapisałaś ? samej to mi tak nie bardzo się chce ;/ my już mamy 3 podejścia podglądnięcia i nic :)

jeśli chodzi o cc to jedna z Was pytała czy operacja jest we własnej koszuli nocnej, otóż na stół operacyjny trafiasz naga... zupełnie naga... przechodzisz sobie z sali porodowej do operacyjnej w swojej koszuli i odrazu położna pomaga Ci zdjąć koszulkę nocną, pantofle i wykonują znieczulenie... Ponownie ubierają Cię w Twoją koszulę gdy już jesteś na sali... Położne bardzo pomagają...

co do traktowania pacjentek, które nie mają prowadzącego lekarza z żeromskiego napiszę tyle, że ja miałam swoją lekarkę z żeromskiego i to był świetny wybór. Lekarka co chwilę przychodziła do mnie, była bardzo zainteresowana jak się czuję, tak samo jak nie dostałam od razu maleństwa (2 h był w inkubatorze) to ona wszystkiego się dowiedziała dlaczego mały jest w inkubatorze i sama przywiozła mi synka... Myślę, ze lepiej jest jak masz swojego lekarza z Zeromskiego bo nawet jak masz poród sn to gdy rodzisz twój lekarz dzwoni do położnych, zapowiada, że taka i taka pacjentka jedzie rodzić, że to jej pacjentka i prosi o super opiekę...

nie ma co porównywać... wiadomo, że lepiej jak masz swojego człowieka....

reklama
Do góry