reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Ja rodziłam 2 tyg temu. Miałam CC. Sam zabieg bez bolesny. Trwało to 20 min. Po wyjeciu maluszka pokazali mi go i wzieli do wazenia i tata mogl go zobaczyc:) Potem jak mnie szyli to jeszcze mi go na chwile przyniesli. Wstalam po 12 h, jak tylko zaczyna zchodzic znieczulenie i boli to proszic o przeciwbolowe! Co do opieki to polozna caly czas prawie byla przy mnie zmieniala kroplowki, opatrunki pytala jak sie czuje. Trafilam super! Wiadomo rozne sa osoby. Wyszlismy po 2 dniach. Nie mialam w szpitalu swojego lekarza ani poloznej a wcale tego nie odczułam. Polecam ten szpital!! Pozdrawiam:)

Dziękuję za gratulacje :)
Wszystkie trudy ciąży i porodu są warte tej chwili jak kładą malucha na brzuchu, a jak się jest już z nim w domu, to już w ogóle największa radość :)

Przyzna, że nie znam za dobrze tego szpitala, ale wydaje mi się, że sala na której leżałam należy do tych wyremontowanych - była to sala na oddziale położniczym, który jest tuż obok porodówki. Sala na której leżałam była 3 osobowa, warunki bardzo fajne. Nie wiem ile porodów odbywało się w trakcie mojego, ale później jak już leżałam na oddziale, było dość sporo babeczek.

Betti84 gratuluje :)
Natalka ja też nie znam tego szpitala bo ja nigdy nie leżałam w żadnym, a dzieci to pewnie sporo bo jak kiedyś koleżanka mi powiedziała (która miała termin na 20 to że zimowych jest sporo ;))

betti gratulacje :) fajnie, że masz maluszka już w domku :)
Dziewczyny a jak to jest po cc, do karmienia przynoszą malucha od razu po umyciu, czy dopiero po jakims czasie?
bo po sn, jak jest wszystko w porzadku to chyba od razu?

Witam! chciała bym zapytać od którego tygodnia ciąży chodziłyscie na KTG?ja byłam dzisiaj tj 35 tydzień i 2 dni i tam panie pytały kto tak wczesnie kazał mi przyjsc( Szp.Żeromski) ja odp.że mój lekarz a one na to że na KTG chodzi sie dopiero od 38 tyg.

ja w 36 tygodniu ciąży zadzwoniłam do szpitala i pani zapytała mnie, w którym tygodniu jestem, po czym sama zaproponowała termin, w którym byłam w 38 tygodniu. Lekarz do którego chodziłam też mi mówił, że ktg robi się od 38 tygodnia. Później każde następne robi się co tydzień, chyba że w poradni w szpitalu zalecą częściej. Ja d drugiego już nie wytrwałam, bo maluszek pojawił się na świecie :)

wesolutka85 - 3 lata temu przynieśli mi Frania gdzieś po 2 godzinach od CC i od razu dziewczyna mi go przystawiała by wyrobić odruch ssania i pobudzać laktacje (pasuje to robić jak najdłużej i jak najczęściej zwłaszcza po cesarkach)
aniak222 - może Twoja ginka chce sprawdzić czy nie masz jakiś skurczów wcześniej, może twardnieje Ci brzuch etc, ja będę miała jutro KTG (37tc) i potem od poniedziałku co 2 dni mam chodzić na zapisy co by mnie poród nie zastał niezaplanowany, a mam mieć CC z uwagi na wcześniejszą CC

Witam! chciała bym zapytać od którego tygodnia ciąży chodziłyscie na KTG?ja byłam dzisiaj tj 35 tydzień i 2 dni i tam panie pytały kto tak wczesnie kazał mi przyjsc( Szp.Żeromski) ja odp.że mój lekarz a one na to że na KTG chodzi sie dopiero od 38 tyg.

Zgodnie z zaleceniem mojej dr poszłam na ktg gdy minął mi planowy termin, w 41tc. Urodziłam na początku 43tc, bo córci za dobrze było (a i wyniki jej i wód były wyśmienite). Położne w poradni KTG też mówiły, że od 38tc, że nie ma sensu wcześniej, chyba, że są jakieś specjalne zalecenia.

reklama
wesolutka85- dziękuje:) Ja dostałam maluszka po jakis 10min jak trafilam na sale. Położna pomogła mi go przystawic, ssał odrazu. Później troche sie miotał ale juz jest ok i przybiera na wadze( dzis ma 13 dzien przekroczył wagę urodzeniowa).

Do góry