reklama
Ja rodziłam 2 tyg temu. Miałam CC. Sam zabieg bez bolesny. Trwało to 20 min. Po wyjeciu maluszka pokazali mi go i wzieli do wazenia i tata mogl go zobaczyc Potem jak mnie szyli to jeszcze mi go na chwile przyniesli. Wstalam po 12 h, jak tylko zaczyna zchodzic znieczulenie i boli to proszic o przeciwbolowe! Co do opieki to polozna caly czas prawie byla przy mnie zmieniala kroplowki, opatrunki pytala jak sie czuje. Trafilam super! Wiadomo rozne sa osoby. Wyszlismy po 2 dniach. Nie mialam w szpitalu swojego lekarza ani poloznej a wcale tego nie odczułam. Polecam ten szpital!! Pozdrawiam
Dziękuję za gratulacje
Wszystkie trudy ciąży i porodu są warte tej chwili jak kładą malucha na brzuchu, a jak się jest już z nim w domu, to już w ogóle największa radość
Przyzna, że nie znam za dobrze tego szpitala, ale wydaje mi się, że sala na której leżałam należy do tych wyremontowanych - była to sala na oddziale położniczym, który jest tuż obok porodówki. Sala na której leżałam była 3 osobowa, warunki bardzo fajne. Nie wiem ile porodów odbywało się w trakcie mojego, ale później jak już leżałam na oddziale, było dość sporo babeczek.
Wszystkie trudy ciąży i porodu są warte tej chwili jak kładą malucha na brzuchu, a jak się jest już z nim w domu, to już w ogóle największa radość
Przyzna, że nie znam za dobrze tego szpitala, ale wydaje mi się, że sala na której leżałam należy do tych wyremontowanych - była to sala na oddziale położniczym, który jest tuż obok porodówki. Sala na której leżałam była 3 osobowa, warunki bardzo fajne. Nie wiem ile porodów odbywało się w trakcie mojego, ale później jak już leżałam na oddziale, było dość sporo babeczek.
W
wesolutka85
Gość
betti gratulacje fajnie, że masz maluszka już w domku
Dziewczyny a jak to jest po cc, do karmienia przynoszą malucha od razu po umyciu, czy dopiero po jakims czasie?
bo po sn, jak jest wszystko w porzadku to chyba od razu?
Dziewczyny a jak to jest po cc, do karmienia przynoszą malucha od razu po umyciu, czy dopiero po jakims czasie?
bo po sn, jak jest wszystko w porzadku to chyba od razu?
ja w 36 tygodniu ciąży zadzwoniłam do szpitala i pani zapytała mnie, w którym tygodniu jestem, po czym sama zaproponowała termin, w którym byłam w 38 tygodniu. Lekarz do którego chodziłam też mi mówił, że ktg robi się od 38 tygodnia. Później każde następne robi się co tydzień, chyba że w poradni w szpitalu zalecą częściej. Ja d drugiego już nie wytrwałam, bo maluszek pojawił się na świecie
SoszkA_KrK
Zaangażowana w BB
wesolutka85 - 3 lata temu przynieśli mi Frania gdzieś po 2 godzinach od CC i od razu dziewczyna mi go przystawiała by wyrobić odruch ssania i pobudzać laktacje (pasuje to robić jak najdłużej i jak najczęściej zwłaszcza po cesarkach)
aniak222 - może Twoja ginka chce sprawdzić czy nie masz jakiś skurczów wcześniej, może twardnieje Ci brzuch etc, ja będę miała jutro KTG (37tc) i potem od poniedziałku co 2 dni mam chodzić na zapisy co by mnie poród nie zastał niezaplanowany, a mam mieć CC z uwagi na wcześniejszą CC
aniak222 - może Twoja ginka chce sprawdzić czy nie masz jakiś skurczów wcześniej, może twardnieje Ci brzuch etc, ja będę miała jutro KTG (37tc) i potem od poniedziałku co 2 dni mam chodzić na zapisy co by mnie poród nie zastał niezaplanowany, a mam mieć CC z uwagi na wcześniejszą CC
Megami
Bóg jest szaleńcem ;)
Witam! chciała bym zapytać od którego tygodnia ciąży chodziłyscie na KTG?ja byłam dzisiaj tj 35 tydzień i 2 dni i tam panie pytały kto tak wczesnie kazał mi przyjsc( Szp.Żeromski) ja odp.że mój lekarz a one na to że na KTG chodzi sie dopiero od 38 tyg.
Zgodnie z zaleceniem mojej dr poszłam na ktg gdy minął mi planowy termin, w 41tc. Urodziłam na początku 43tc, bo córci za dobrze było (a i wyniki jej i wód były wyśmienite). Położne w poradni KTG też mówiły, że od 38tc, że nie ma sensu wcześniej, chyba, że są jakieś specjalne zalecenia.
reklama
wesolutka85- dziękuje Ja dostałam maluszka po jakis 10min jak trafilam na sale. Położna pomogła mi go przystawic, ssał odrazu. Później troche sie miotał ale juz jest ok i przybiera na wadze( dzis ma 13 dzien przekroczył wagę urodzeniowa).