urodziłam 27 września przez planowane cc. Jeśli chodzi o warunki szpitala nie mam żadnych zarzutów. Z samego zabiegu jestem zadowolona, prowadziła mnie lekarka z tego szpitala. Dr Katarzynę Moskałę szczerze wszystkim polecam. Wspaniała kobieta, świetny lekarz, wszystko przebiegło bez zarzutu. W 3 dobie wyszłam ze szpitala. Jeśli chodzi o położne to wiadomo, że zależy na kogo się trafi. generalnie w żeromskim położne są bardzo pomocne. Pomagają nauczyć się karmić piersią, jeśli prosi się o pomoc to nie odmówią... Jest tam jedna taka młodziutka położna, na prawdę sympatyczna. Właściwie to ona nauczyła mnie przystawiać dziecko do piersi. Udało się to dopiero w nocy przed wypisem. U mnie problemem są wklęsłe brodawki i krótkie wędzidełko synka, ale jakoś sobie dajemy radę...
Polecam wszystkim niezdecydowanym ten szpital. Jeśli chcecie fachową opiekę podczas porodu i po porodzie to żeromski jest dobrym wyborem.
CC nie takie straszne... Bardzo się obawiałam, bo w końcu to operacja na otwartym brzuchu... Ale po 6 h już wstałam, poszłam pod prysznic... Dziecko też dostałam zanim zeszło znieczulenie. No i zaleta - dziecko masz cały czas przy sobie... Trzeba sobie jakoś radzić. Minus cesarki - mnie laktacja rozkręciła się trochę później... ale cyckamy i to najważniejsze.
Pozdrawiam wszystkich.