reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Co do usg 3D po 36 tygodniu to nie byłabym taka pewna czy ładnie wyjdzie - u mnie córcia jest tak schowana za kością łonową, że już jej nie widać buziaczka. Ja miałam robione 4D na połówkowym, ale wtedy też zasłaniała się rączkami i zdjęcie wyszło średnie. Dużo zależy od szczęścia ;-)

reklama
Hej Dziewczyny!

Dzieki Waszym postom jestem coraz pardziej przekonanana na porod SN w Żeromskim. Dziekuje, bede dalej czytac i utwierdzac sie w tym fakcie.

A teraz moje kilka pytan:
- czy pielegniarki pytaja sie (badz podpisuje sie papier) odnosnie tego czy wyrazamy zgode na szczepienie dzieciatka czy nie wyrazamy?
- czym szczepione jest dziecko na WZW B nazwa szczepionki? jest wybor pomiedzy szczepionka darmowa, a platna?
- moze ktorasz z Was nie szczepila dziecka?, z jakimi reakcjami spotkala sie w szpitalu?

Sa to dla mnie bardzo wazne rzeczy, dziekuje z gory za pomoc.

Pozdrawiam

Hej Dziewczyny!

Dzieki Waszym postom jestem coraz pardziej przekonanana na porod SN w Żeromskim. Dziekuje, bede dalej czytac i utwierdzac sie w tym fakcie.

A teraz moje kilka pytan:
- czy pielegniarki pytaja sie (badz podpisuje sie papier) odnosnie tego czy wyrazamy zgode na szczepienie dzieciatka czy nie wyrazamy?
- czym szczepione jest dziecko na WZW B nazwa szczepionki? jest wybor pomiedzy szczepionka darmowa, a platna?
- moze ktorasz z Was nie szczepila dziecka?, z jakimi reakcjami spotkala sie w szpitalu?

Sa to dla mnie bardzo wazne rzeczy, dziekuje z gory za pomoc.

Pozdrawiam
pytaja sie czy szczepić dzieciatko ale nic nie podpisujesz.chyba że jesli odmówisz.nie wiem bo ja szczepiłam a szczepia Euwax B

Ja mam jeszcze pytanie odnośnie rzeczy które należy zabrać do szpitala ale chodzi mi przede wszystkim o te dla dzieciątka. Rozmawiając z położną w szpitalu zapytałam o to, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć, co mi powiedziała, a nie zapisałam sobie niestety nigdzie. Czy konieczne jest zabieranie np. kosmetyków, pampersów, chusteczek nawilżających?

I jeszcze jedna rzecz, już po porodzie, jak leży się na sali z maluchem, kwestie kąpania - trzeba poprosić położną o zorganizowanie takiej kąpieli czy jak to wygląda?

Ja mam jeszcze pytanie odnośnie rzeczy które należy zabrać do szpitala ale chodzi mi przede wszystkim o te dla dzieciątka. Rozmawiając z położną w szpitalu zapytałam o to, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć, co mi powiedziała, a nie zapisałam sobie niestety nigdzie. Czy konieczne jest zabieranie np. kosmetyków, pampersów, chusteczek nawilżających?

I jeszcze jedna rzecz, już po porodzie, jak leży się na sali z maluchem, kwestie kąpania - trzeba poprosić położną o zorganizowanie takiej kąpieli czy jak to wygląda?
wez pampersy,krem do pupy i chusteczki nawilżane.możesz tez zabrac z 3 pary jakiś pajacykó gdyby maleństwo sie w nocy zmoczyło,żeby nie latać i sie prosić.kosmetyków nie bierz.o kąpiel nie trzeba prosić.same zabieraja.jesli masz ochote to możesz isc z dzieckiem żeby sie szybko wdrozyć i nauczyć:)

pytaja sie czy szczepić dzieciatko ale nic nie podpisujesz.chyba że jesli odmówisz.nie wiem bo ja szczepiłam a szczepia Euwax B

Dzieki za odpowiedz. Przynajmniej sie pytaja, powinni. Co do szczepionki tez dzieki, liczylam, ze jednak jest mozliwosc wziecia platnej Engerix B (tak jak np w Siemiradzkim), ale jak widac w Zeromskim niestety nie daja wyboru i daja najwiekszy sh.it;/ no nic. To chcialam wiedziec. Dzieki.

Co do usg 3D po 36 tygodniu to nie byłabym taka pewna czy ładnie wyjdzie - u mnie córcia jest tak schowana za kością łonową, że już jej nie widać buziaczka. Ja miałam robione 4D na połówkowym, ale wtedy też zasłaniała się rączkami i zdjęcie wyszło średnie. Dużo zależy od szczęścia ;-)

Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie :happy2: przeczytałam chyba cały ten rozdział i bardzo mnie uspokoił, hehe myślałam że tylko ja mam takie rozterki ale jak widać jest nas więcej. Co do połówkowe USG 3 I 4D to owszem jest to chyba bardziej dla rodziców, my z mężem byliśmy tydzień temu i niestety nie udało się go wykonać bo dzidziuś był bardzo nisko i lekarz powiedział że nie widzi twarzy i mózgu i kazał przyjść za tydzień :crazy: także to jest kwestia szczęścia i nastawienia dzidzi ;-) jedyną korzyść jaką mieliśmy z tej wizyty to że zobaczyliśmy co tam między nogami jest :rofl2: i okazało sie że będziemy mieli synusia.

Bardzo fajnie że jest takie forum bo człowiek nie czuje sie w tym taki sam.Buziaczki :-)
hehe trochę się rozpisałam...

Mi dwóch niezależnych specjalistów mówiło że najładniejsze zdjęcia są po 34-35 tygodniu. Podobno wszystkie zdjęcia pokazane na stronach gabinetów jako reklama zdjęć 3D/4D są robione na końcu ciąży. Ja byłam dziś na wizycie (dzisiaj zaczęłam 29 tydzień) i lekarka mi powiedziała że dzidzia jest tak ułożona że na chwilę obecną nie ma szans na ładne zdjęcie chyba że się obruci więc macie racje że wszystko zależy od szczęścia i ułożenia dziecka.

Dzieki za odpowiedz. Przynajmniej sie pytaja, powinni. Co do szczepionki tez dzieki, liczylam, ze jednak jest mozliwosc wziecia platnej Engerix B (tak jak np w Siemiradzkim), ale jak widac w Zeromskim niestety nie daja wyboru i daja najwiekszy sh.it;/ no nic. To chcialam wiedziec. Dzieki.

Ale jest możliwość podania szczepionki płatnej. Na sali leżała ze mną kobieta, która oznajmiła pediatrze, że ona chce zaszczepić dziecko kupioną przez siebie szczepionką. Nie było z tym problemu :-)

reklama
Mi dwóch niezależnych specjalistów mówiło że najładniejsze zdjęcia są po 34-35 tygodniu. Podobno wszystkie zdjęcia pokazane na stronach gabinetów jako reklama zdjęć 3D/4D są robione na końcu ciąży. Ja byłam dziś na wizycie (dzisiaj zaczęłam 29 tydzień) i lekarka mi powiedziała że dzidzia jest tak ułożona że na chwilę obecną nie ma szans na ładne zdjęcie chyba że się obruci więc macie racje że wszystko zależy od szczęścia i ułożenia dziecka.

Zgadzam się.Szkoda tylko że ci lekarze i osoby które są w rejestracji o tym nie uprzedzają i idzie taka "dziewczynka" pełna nadziei a wręcz podniecona faktem że zobaczy swoje maleństwo, że zobaczy buzie i wogule a już na miejscu jak się zapłaci i jest się w trakcie badania widzi się tylko plamy a nie piękną buziunie taka jaka się widziało na stronach internetowych.:wściekła/y:

Do góry