reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poród w Żeromskim

Co do usg 3D po 36 tygodniu to nie byłabym taka pewna czy ładnie wyjdzie - u mnie córcia jest tak schowana za kością łonową, że już jej nie widać buziaczka. Ja miałam robione 4D na połówkowym, ale wtedy też zasłaniała się rączkami i zdjęcie wyszło średnie. Dużo zależy od szczęścia ;-)

reklama
Hej Dziewczyny!

Dzieki Waszym postom jestem coraz pardziej przekonanana na porod SN w Żeromskim. Dziekuje, bede dalej czytac i utwierdzac sie w tym fakcie.

A teraz moje kilka pytan:
- czy pielegniarki pytaja sie (badz podpisuje sie papier) odnosnie tego czy wyrazamy zgode na szczepienie dzieciatka czy nie wyrazamy?
- czym szczepione jest dziecko na WZW B nazwa szczepionki? jest wybor pomiedzy szczepionka darmowa, a platna?
- moze ktorasz z Was nie szczepila dziecka?, z jakimi reakcjami spotkala sie w szpitalu?

Sa to dla mnie bardzo wazne rzeczy, dziekuje z gory za pomoc.

Pozdrawiam

Hej Dziewczyny!

Dzieki Waszym postom jestem coraz pardziej przekonanana na porod SN w Żeromskim. Dziekuje, bede dalej czytac i utwierdzac sie w tym fakcie.

A teraz moje kilka pytan:
- czy pielegniarki pytaja sie (badz podpisuje sie papier) odnosnie tego czy wyrazamy zgode na szczepienie dzieciatka czy nie wyrazamy?
- czym szczepione jest dziecko na WZW B nazwa szczepionki? jest wybor pomiedzy szczepionka darmowa, a platna?
- moze ktorasz z Was nie szczepila dziecka?, z jakimi reakcjami spotkala sie w szpitalu?

Sa to dla mnie bardzo wazne rzeczy, dziekuje z gory za pomoc.

Pozdrawiam
pytaja sie czy szczepić dzieciatko ale nic nie podpisujesz.chyba że jesli odmówisz.nie wiem bo ja szczepiłam a szczepia Euwax B

Ja mam jeszcze pytanie odnośnie rzeczy które należy zabrać do szpitala ale chodzi mi przede wszystkim o te dla dzieciątka. Rozmawiając z położną w szpitalu zapytałam o to, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć, co mi powiedziała, a nie zapisałam sobie niestety nigdzie. Czy konieczne jest zabieranie np. kosmetyków, pampersów, chusteczek nawilżających?

I jeszcze jedna rzecz, już po porodzie, jak leży się na sali z maluchem, kwestie kąpania - trzeba poprosić położną o zorganizowanie takiej kąpieli czy jak to wygląda?

Ja mam jeszcze pytanie odnośnie rzeczy które należy zabrać do szpitala ale chodzi mi przede wszystkim o te dla dzieciątka. Rozmawiając z położną w szpitalu zapytałam o to, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć, co mi powiedziała, a nie zapisałam sobie niestety nigdzie. Czy konieczne jest zabieranie np. kosmetyków, pampersów, chusteczek nawilżających?

I jeszcze jedna rzecz, już po porodzie, jak leży się na sali z maluchem, kwestie kąpania - trzeba poprosić położną o zorganizowanie takiej kąpieli czy jak to wygląda?
wez pampersy,krem do pupy i chusteczki nawilżane.możesz tez zabrac z 3 pary jakiś pajacykó gdyby maleństwo sie w nocy zmoczyło,żeby nie latać i sie prosić.kosmetyków nie bierz.o kąpiel nie trzeba prosić.same zabieraja.jesli masz ochote to możesz isc z dzieckiem żeby sie szybko wdrozyć i nauczyć:)

pytaja sie czy szczepić dzieciatko ale nic nie podpisujesz.chyba że jesli odmówisz.nie wiem bo ja szczepiłam a szczepia Euwax B

Dzieki za odpowiedz. Przynajmniej sie pytaja, powinni. Co do szczepionki tez dzieki, liczylam, ze jednak jest mozliwosc wziecia platnej Engerix B (tak jak np w Siemiradzkim), ale jak widac w Zeromskim niestety nie daja wyboru i daja najwiekszy sh.it;/ no nic. To chcialam wiedziec. Dzieki.

Co do usg 3D po 36 tygodniu to nie byłabym taka pewna czy ładnie wyjdzie - u mnie córcia jest tak schowana za kością łonową, że już jej nie widać buziaczka. Ja miałam robione 4D na połówkowym, ale wtedy też zasłaniała się rączkami i zdjęcie wyszło średnie. Dużo zależy od szczęścia ;-)

Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie :happy2: przeczytałam chyba cały ten rozdział i bardzo mnie uspokoił, hehe myślałam że tylko ja mam takie rozterki ale jak widać jest nas więcej. Co do połówkowe USG 3 I 4D to owszem jest to chyba bardziej dla rodziców, my z mężem byliśmy tydzień temu i niestety nie udało się go wykonać bo dzidziuś był bardzo nisko i lekarz powiedział że nie widzi twarzy i mózgu i kazał przyjść za tydzień :crazy: także to jest kwestia szczęścia i nastawienia dzidzi ;-) jedyną korzyść jaką mieliśmy z tej wizyty to że zobaczyliśmy co tam między nogami jest :rofl2: i okazało sie że będziemy mieli synusia.

Bardzo fajnie że jest takie forum bo człowiek nie czuje sie w tym taki sam.Buziaczki :-)
hehe trochę się rozpisałam...

Mi dwóch niezależnych specjalistów mówiło że najładniejsze zdjęcia są po 34-35 tygodniu. Podobno wszystkie zdjęcia pokazane na stronach gabinetów jako reklama zdjęć 3D/4D są robione na końcu ciąży. Ja byłam dziś na wizycie (dzisiaj zaczęłam 29 tydzień) i lekarka mi powiedziała że dzidzia jest tak ułożona że na chwilę obecną nie ma szans na ładne zdjęcie chyba że się obruci więc macie racje że wszystko zależy od szczęścia i ułożenia dziecka.

Dzieki za odpowiedz. Przynajmniej sie pytaja, powinni. Co do szczepionki tez dzieki, liczylam, ze jednak jest mozliwosc wziecia platnej Engerix B (tak jak np w Siemiradzkim), ale jak widac w Zeromskim niestety nie daja wyboru i daja najwiekszy sh.it;/ no nic. To chcialam wiedziec. Dzieki.

Ale jest możliwość podania szczepionki płatnej. Na sali leżała ze mną kobieta, która oznajmiła pediatrze, że ona chce zaszczepić dziecko kupioną przez siebie szczepionką. Nie było z tym problemu :-)

reklama
Mi dwóch niezależnych specjalistów mówiło że najładniejsze zdjęcia są po 34-35 tygodniu. Podobno wszystkie zdjęcia pokazane na stronach gabinetów jako reklama zdjęć 3D/4D są robione na końcu ciąży. Ja byłam dziś na wizycie (dzisiaj zaczęłam 29 tydzień) i lekarka mi powiedziała że dzidzia jest tak ułożona że na chwilę obecną nie ma szans na ładne zdjęcie chyba że się obruci więc macie racje że wszystko zależy od szczęścia i ułożenia dziecka.

Zgadzam się.Szkoda tylko że ci lekarze i osoby które są w rejestracji o tym nie uprzedzają i idzie taka "dziewczynka" pełna nadziei a wręcz podniecona faktem że zobaczy swoje maleństwo, że zobaczy buzie i wogule a już na miejscu jak się zapłaci i jest się w trakcie badania widzi się tylko plamy a nie piękną buziunie taka jaka się widziało na stronach internetowych.:wściekła/y:

Do góry