reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

NUSKA rozpakowane mamy sa na 'ciazowych pogaduchach' - tam na pewno Ci pomoga :)

OLaWieliczka gratulacje! tak Ci zazdroszcze szybkiego I szczesliwego porodu - jak znajdziesz chwilke to napisz wiecej!jak Malenstwo?

U mnie prawidlowy zapis pierwszego KTG, kolejne za tydzien.

reklama
cześć dziewczyny :)

ja trochę wachałam się przed wyborem szpitala ale już na 100% chcę rodzić w Żeromskim... a teraz jak przeczytałam tyle pozytywnych komentarzy to już tym bardziej cieszę się ze swojej decyzji :)
TERMIN MAM NA 24 LIPCA więc jeszcze trochę poczekam... a na KTG mam zamiar zgłosić się za jakies 2-3 tyg czyli 38-39 tydzien, jeżeli dotrwam w dwupaku ;)

Witaj Iza :-) Ja też mam termin na 24 lipca:-Dmoże razem urodzimy? Właśnie wróciłam od lekarza, szyjka skróciła się z 4 do 3cm, czyli już coś tam się zaczyna dziać...Mnie lekarz powiedział,żebym już w przyszłym tygodniu zgłosiła się na badanie ktg do szpitala,choć dzidzię czuję co chwilkę w brzuchu:tak:...Jutro zadzwonię i będę się umawiać... Ile trwa takie badanie dziewczyny? Czy umawiają na konkretną godzinę w szpitalu?

Ola moje gratulacje :)
Aisha, ktg podpinaja na 30 min i umawiaja na konkretna godzine, tylko musisz liczyc sie z tym ze im poźniejsza godzina tym wieksze opóźnienia, tak wiec jesli masz możliwość umówienia się na 8-9 to zapisuj sie od razu :)

Hej bylam wczoraj u lekarza pojechalam..szyjka ma niecale 9mm...wszystko zwarte i gotowe do porodu wiec czekamy...tylko nie mogl malej pomierzyc bo jest tak nisko i mowil ze wazy ok 3600kluska moja.Juz sie nie nakrecam..tym razem nic nie moeil o 10dniach haha,mowil ze to moze byc dzis a moze za pare dni.dzwonie zaraz umowic sie na ktg na przyszly tydzien..:-)

witajcie ,, dołączam do rozpakowanych. maly urodzil się w sobotę , a na poniedzialek mialam byc skierowana na oddzial w celu wywolania. Na szczęscie samo się potoczylo:) porod byl ciezki jak dla mnie,bez znieczulenia bo podoo akcja szybko postępowala. polecam szpital i szczegolnie opieke poporodową:)

witajcie ,, dołączam do rozpakowanych. maly urodzil się w sobotę , a na poniedzialek mialam byc skierowana na oddzial w celu wywolania. Na szczęscie samo się potoczylo:) porod byl ciezki jak dla mnie,bez znieczulenia bo podoo akcja szybko postępowala. polecam szpital i szczegolnie opieke poporodową:)

Gratulacje i wszystkiego dobrego dla Ciebie i Maleństwa :-)

A ja dziś byłam na pierwszym ktg i wbrew temu jakie krążą opinie zostałam zbadana (sama nie wiem dlaczego). Ale zamieszanie tam niezłe mają i czekałam z godzine w kolejce. Usłyszałam tylko, że zapis prawidłowy, a po badaniu, że nic nie wskazuje żebym już miała rodzić. Czyli nadal czekamy ;-)

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:D :D :D :D

Just... no to Ci się udało z tym badaniem ;)
Jeżeli Cię to pocieszy to u mnie do końca nic nie wskazywało na poród i nie miałam ani jednego skurczu przepowiadającego- kompletnie nic :) A pewnej nocy Młody wziął nas z zaskoczenia :)

reklama
Do góry