reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Aloha jak miałam ciężki poród i do dziś pamiętam ten koszmarny ból więc w moim wypadku nie do końca sprawdza się powiedzenie że ból się zapomina.... U mnie znieczulenie było najwspanialszą rzeczą jaką ktoś mógł dla mnie zrobić podczas porodu. W moim wypadku to bardzo przyspieszyło akcję ale zarówno przed znieczuleniem jak i w trakcie miałam oksytocynę. Ja od 8 rano do ok. 20:30 wieczorem doszłam do 4 cm rozwarcia. O 21 znieczulenie i po 22:30 już 9 cm.

reklama
Dziewczynki widzę, że już powoli robi się nam forum rodzących na dniach-dzieciaczkom najwyraźniej najlepiej u mam to gdzie się maja spieszyć:-D.

Bombek- śliczności:) gratulacje:)

MoNi
współczuje takiego potraktowania- jak się jest po terminie to wszystko powinno być od razu robione i nikt nie powinien ci kazać jeździć po tysiąc razy:szok:

Aloha i Ania4848 no właśnie ja na SR słyszałam dwie wersje- lekarka -ginekolog-położnik mówiła, że właśnie znieczulenie wręcz przyspiesza poród i to nieprawda co mówią, ze opóźnia a znowu położna mówiła, że się możne opóźnić gdzieś o 1 h, ale z drugiej strony co to jest godzina jak się tak długo rodzi bez rozwarcia:baffled:

Witajcie :)
daruma ja pół dnia dzowniłam za tymi bioderkami z różnym skutkiem. Mam termin na koniec maja z nfz. Więc wolę zapłacić te 70 zł i mieć pewność że jest zrobione na tyle wczesnie, i na dobrym sprzęcie, że w razie jakiś nieprawidłowości możemy korygować za wczasu ;-)
Ania, elak23 jakim preparatem szczepiliście Maluchy? I ile płaciłyście? My też zdecydowaliśmy się na szczepionkę 5 w 1.
Bombek ogromne gratulacje :) Adaś wydaje się być dużym chłopcem :) Sesja śliczna - wrzuć więcej fotek :D
Aloha ja z kolei rodziłam ze znieczuleniem. Miałam tylko bóle krzyzowe i nic ich nie łagodziło, dodatkowo po całej dobie skurczy, które nie wychodziły na ktg, bo były właśnie krzyżowe i tym w"obfitym" jedzeniu na patologii byłam wykończona i ciężko było mi wstać z łóżka, a już nie mówiąć że za jakiś czas miałabym przeć... Podłączyli glukoze na wzmocnienie i jakis lek rozkurczowy, zero porpawy. OD 16 do 20 - 4 cm rozwarcia. o 20:40 byłam już po znieczuleniu, czułam momenty w których były skurcze, ale nie bolało! Do 23 godziny rozwarcie na 10 cm. Ja złapałam oddech wreszcie i nabrałam sił do parcia. U nas zaczelo spadac tetno dziecka - kilka razy włączył się alarm na ktg, ale jak się potem okazało była to wina owinięcia pępwoina wokol szyji i brzuszka, a nie znieczulenia.
Mnie to znieczulenie uratowalo, nie mialam zadnych skutkow ubocznych i szybko wrocilam do formy. A porod tez wspominam jako do przejscia, ze gdybym miala urodzic teraz jeszcze raz napewno bym dala rade!

Wesolutka my szczepiliśmy 5w1 Infarixem za 140 zł, a pneumokoki Prevenarem 13 za 285 zł. Na rota i meningokoki nie szczepimy więc nie wiem jaka cena. My nie kupujemy szczepionki sami tylko są już w przychodni do której chodzimy na Rżące i pewnie cena jest trochę wyższa niż a aptece. A wy na jakie szczepienia się decydujecie?

hejka. ja sie rozpakowalam 13.03:)synek Arturek 4390,62cm:)przyszedl na swiat przez cc. Jesli chodzi o personel na poloznictwie i noworodkach to jak dla mnie rewelacja:) bylismy tam 12 dni i nie mam co narzekac:)

Witajcie kobietki:)
Meldujemy się w dwupaku!
Bombek - zdjęcia super :)))
Jeju ja ide w czwartek an to KTG - ciekawe czy trafie na Rudą :eek: Chociaż ja też ruda to może ruszy ją sumienie czy cuś :laugh2:
Jakaś taka zmęczona przez ostatnie 2 dni jestem, nic tylko bym spała i spała.. nie wiem czy to pogoda czy dziecko chce, żebym się wyspała bo później mi nie da :-D
Wesolutka ja chyba wyjde z takiego założenia jak Ty i pewnie na bioderka pójdę prywatnie... zresztą wydawało mi się, że poród to wielki strest... a tu tyle rzeczy na głowe spada jak dziecko sie urodzi/: bioderka, szczepienia i takie tam. Trzeba wziąć się w garść i ogarnąć to wszystko a ja taka roztrzepana jestem echhh Dobrze, że jest to forum!!!!! :happy::happy:

Ostatnia edycja:
Bombek!! Gratuluję!!! :-)

Zabcia, to rodziłyśmy przez CC w tym samym dniu :-)!! Też dr Domagała w asyście dr Kasperskiego robili Ci cięcie? Ale Twój Arturek duży chłopak!! Nasza Antosia 3240 i 53 cm :-p.

Eve, ja już w pewnym momencie miałam tak na tej Patologii, że podchodziłam do rozpoczynających się akcji porodowych w naszym pokoju zupełnie obojętnie. Cieszyłam się, jak przychodziła dziewczyna w "młodszej" ciąży, bo wiedziałam, że jest szansa, że zajmie miejsce w pokoju na kilka dni, a nie kilka godzin, a już byłam zmęczona tą rotacją :happy:.

Raz miałyśmy poród za porodem w nocy w pokoju, jak w pewnym momencie ulokowali na łóżku na przeciwko mnie kolejną kobietę i ja się akurat przebudziłam to w półśnie zapytałam ją: "A którą rodzącą Ty jesteś z kolei na tym łóżku?" hahahaha:-):-):-)

my dzis zaliczylismy kolejna wizyte u pediatry, mlody juz ponad 4kg wazy :)

a mam pytanie do mam, na jakie szczepionki sie zdecydowałyście? bo jestem w tym temacie zielona

reklama
a jak to jest z pediatrą? w szpitalu trzeba odrazu podać przychodnie i lekarza do którego będzie sie uczęszczało czy robi się to po wyjsciu ze szpitala w owej przychodni?

Do góry