reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

powodzenia rodzącym:)
u nas maly ma swój pierwszy katar , zakatarzony niemowlak to masakra:)
co do szczepień - to my ja wybralismy 5w1 z dwóch powodów
1. Szczepionka standardowa dpd jest stara i ogólnie ma złe opinie wiec chcieliśmy ją ominąć
2. 6 w 1 jak chce się szczpić to nalezy w szpitalu pominąć szczepienie na żóltaczkę bo ono jest już w tej szczpionce.

Co do szczepień dodatkowych to wybieramy menikoki na pewno - bo są żadkie ale choroby jakie wywołują są groźne.
Cały czas wacham się co do pneumokoków

reklama
Elak słyszałam z opinii "mamusiowych" :) że na pneumokoki warto szczepić, ale jak wysyłamy dziecko do żłobka/przedszkola.Jeżeli dzidziuś jest z nami w domu to takiej potrzeby nie ma. No chyba, że ma to nam dać spokój psychiczny. Nie pamietam jak dokładnie jest z tymi dawkami, ale im później się szczepi tym mniej kłuć.

Ojej, trzymam kciuki dziewczyny! Za udane porody!

Czy któras z Was stosowała masaże krocza olejkiem migdałowym?
I czy faktycznie pomogło uniknąc pęknięcia czy nacięcia?
Słyszałyście może na oddziele jakieś opinie położnych?

Witajcie :)
zaciskam mocno kciuki za rodzące i oczekujące!!!

Dzięki Dziewczyny za info odnosnie sczepień. My też wybraliśmy szczepionkę 5 w 1, dzisiaj mamy wizytę u pediatry to dopytam o preparat. Na pewno będziemy szczepić na pneumokoki, a nie będziemy szczepić na rotawirusy. Meningokoki mnie zastanawiają...

Co myślicie, żeby zrobić nowy wątek - ciążowe pogaduchy i rady Mam z żeromskiego? Bo nie ukrywam, że zrobiłyśmy tu małe zamieszanie :D Ktoś kto szuka opinii o szpitalu trafi na nasze niekoniecznie na temat posty ;-)

aaa ja korzystam z tej stronki - polecił mi ja mój gin. http://pediatria.mp.pl/szczepieniaochronne.html

Wesolutka o tym samym pomyślałam dziś rano że się zadomowiłyśmy tu na dobre ;-) heheh

Gratuluje rozpakowanym i trzymam kciuki za rodzące :-)

Ania Ty jesteś z moich okolic widzę :-D jakbyś mogła polecić tego pediatrę :-)

Co do szczepień ja biorę tylko podstawowe ...
o mamo pisałam do żłobka :( Natalia jest 85 na liście rezerwowej w prywatnym żłobku, to jak dostanę pesel to w państwowym pewnie będzie na 300 którymś ;/

Wesolutka nazwa nowego forum strzał w 10:) Założysz:)?
Nie będziemy tu off topa robić :)
Fajnie by było wciąż wymieniać się radami i przezyciami z Żeromiankami :)

Hej Dziewczyny, dopiero co założyłam konto ale śledzę Wasze forum od dawna jakbym czytała jednym tchem najlepszą powieść :D :-)Również po wizycie w Narutowiczu (Pani położna mnie przeraziła ) zdecydowałam się na poród w Żeromskim.
Mam pytanie czy powinnam się umówić sama w niedługim czasie na ktg do Żeromskiego? Chodzę na wizyty do Medicovera i czuję się trochę zdezorientowana co jak w końcu zacznę rodzić i nikt mnie tam nie zna.:eek:

Cześć bobiczka :)
Tak , żeby umówić sie na KTG najlepiej zadzwonić tel .12 644 01 44 wew 417 o ile nie przekreciłam :)
A tym, że nikt Cię tam nie zna nie przejmuj się. Wiekszość dziewczyn z forum nie ma lekarza z Żeromskiego i wcale pokrzywdzone z tego powodu sie nie czują.

reklama
Ja mam pytanie do dziewczyn, które już urodziny, a szczególnie do tych po cc. Czy któraś z was nosi okulary/soczewki? Jak to jest podczas cięcia? Można mieć okulary na nosie (ew. soczewki w oczach), czy trzeba zdjąć?
Bo ja trochę krecik jestem i boję się, że bez okularów to nawet dziecka nie zobaczę jak już je wyciągną, a zupełnie nie pamiętam jak było przy Tosi.

Do góry