reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Kalitka, po prostu mi dzisiaj czytasz w myślach... W nocy miałam lekkie swędzenia, więc rano się troszkę zmartwiłam:-(. Pogadałam z pielęgniarką i ustaliłyśmy, że to po pycha żurku, który mąż mi dowiózł na kolację :eek:.
Ja mam wyniki z wątroby póki co na granicy, ale może się rozwinąć wszystko w choleostazę, więc co...
Narazie wspomagają mi kroplówką wątrobę - oczyszczają komórki glukozą z witaminą C. Ja mogę sobie tylko pomóc dietą, więc koniec z zachciankami ciążowymi, no i jak mnie wypuszczą, to będę musiała przychodzić do kontroli:sorry2:.
Z tego co wyczytałam w necie, to choleostaza ciążowa nie jest wynikiem złej diety, a hormonów ciążowych, więc pocieszam się, że wpływ na to miałam niewielki.
Zobaczymy jak to będzie... Może jeszcze uda mi się donosić te 3 tygodnie, chyba, że się wszystko bardziej rozwinie, wtedy oczywiście przyspieszą cesarkę. Najważniejsze, że już ciąża donoszona, więc jak coś to w każdej chwili mogą zrobić zabieg...

reklama
Marcepanowa, ja wierze ze wszystko bedzie dobrze :). Grunt ze na czas trafiłaś do szpitala i super sie wami zajęli :), a teraz jeszcze tą wątrobe doglądaja :).
3 tygodnie raz dwa zlecą i ani sie obejrzysz a bedziesz szkrabka w rękach trzymała.

Żureczek!!! o ja! ale mi ochote zrobiłaś. Uwielbiam zurek mojego męża, ale akurat wczoraj opuscil nas bo mu sie tygodniowych nart zachciało, tak więc musze czekać do kolejnego weekendu na żureczek ;-).

Przyjemnej niedzieli życze :)

kiedy ja się pokazałam na wizycie u mojej gin z wynikiem TSH 2,82 około 22tc to od razu mnie wysłała do endokrynolog, bo ponoć norma dla kobiet ciężarnych to 2,5. porobiłam do czasu wizyty u endo wszystkie badania na tarczycę i dostałam profilaktycznie Ethyrox 25 mg do odstawienia po porodzie, bo tylko to TSH było podwyższone (podziękujmy krakowskiemu powietrzu). ostatnio robiłam kontrolnie TSH i już spadło na 2,36, więc rezultat jest, z czego się bardzo cieszę :)

a co do drapania, też miałam taki epizod, że chyba trzy noce z rzędu czułam, że się drapię - po rękach i w okolicy barków. parę dni wcześniej czytałam artykuł w gazecie o cholestazie i od razu po skojarzeniu faktów poszłam pobrać krew na próby wątrobowe. na szczęście wszystko wyszło w normie, a nawet dostałam pochwałę od mojej gin, że wyprzedziłam ją, bo właśnie miała mi kontrolnie zlecać te badania :) także nie warto niczego bagatelizować, jak widać wątroba jeszcze daje u mnie radę :D

Meldujemy się 2ww1

Marcepanowa życzę dużo zdrówka :-) cieszę się że dobrze się Tobą zajmują ;-)

My dopiero wstaliśmy :O nie wiem jak to się stało ;-) Mała miała taką czkawkę o 5 że mnie wybudziła a tak grzeczniutko siedzi w brzuszku ... i może dlatego pospaliśmy

Ja mam pytanko do mam juz po urodzeniu o ile ktos jeszcze tu zaglada...po jakim czasie kazali wam isc do kontroli do ginekolga?w szpitalu dali mi karteczke gdzie jest napisane 6 tygodni...ale jakos cos mi sie kojarzy ze mowila mi polozna ze za 10 dni sie pokazac sprawdzic szwy...co prawda one sa rozpuszczalne wiec w zasadzie...

cos sie ociagacie z tym rodzeniem...bedzie tlok na porodowce jak zaczniecie:)

Ja mam pytanko do mam juz po urodzeniu o ile ktos jeszcze tu zaglada...po jakim czasie kazali wam isc do kontroli do ginekolga?w szpitalu dali mi karteczke gdzie jest napisane 6 tygodni...ale jakos cos mi sie kojarzy ze mowila mi polozna ze za 10 dni sie pokazac sprawdzic szwy...co prawda one sa rozpuszczalne wiec w zasadzie...

Moja siostra była na kontroli chyba 14dni po porodzie, właśnie na sprawdzenie czy szwy się wszystkie rozpuściły i czy wszystko dobrze się zgoiło. Potem chyba dopiero po 4 tygodniach na kolejna kontrolę. Akurat wczoraj o tym z nią rozmawiałam :D

A czy Grigri nie pisała że jest na patologii i nie będzie już się udzielać póki nie urodzi bo jest zmęczona?

jeśli chodzi o endokrynologa to ja chodziłam do dr Jabrockiej-Hybel kiedy nie mogłam zajśc w 1 ciążę i potem chwilę jeszcze. Niestety przestałam pracować w LuxMedzie gdzie mam abonament i właśnie do przychodni w galerii się przeniosła. Również bardzo polecam-jej zawdzięczam córcię i po części teraz drugą ciążę :tak:
Ja mam niedoczynność i do tego Hashimoto, teraz zażywam Euthyrox 88, jak przytyję 2 kg mam zacząć dawkę 100, bo dawka zależy od aktualnej masy ciała. TSH zarówno dr Jabrocka jak obecna zalecają mieć okoloo 1 w ciąży, wiadomo że 2 też jest w normie ale 1 to już super-ja co chwilę tsh sprawdzam i na początku jak nie mogłam się do endo dostać sama na podstawie wyników zmieniałam dawki i poźniej na wizytach słyszałam że dobrze robię-ale to chyba kwestia doświadczenia-nie polecam tak eksperymentować na sobie ;-)

Oczekującaa - na kontrolę do gina idzie się po 6 tygodniach a szwy sprawdzała mi w domu położna która do maluszka przychodziła-w sie to byłam tym zadziwiona i jakoś skrępowana bo się nie spodziewałam, ale przeżyłam ;-)

Ja byłam właśnie wczoraj na kontroli czyli jakieś 8 tygodni po porodzie. Gojenie krocza i to szwy się rozpuściły sprawdzała mi położna tak jak pisze Katerinka_2. Ja dodatkowo musiałam 3 dni po wyjściu ze szpitala zgłosić się do poradni na taką dodatkową kontrolę bo jak mnie wypisywali ze szpitala miałam jeszcze małe skrzepy w macicy i kazali wykonać kontrolne USG.

Zibka wielkie dzięki za info. Zadzwonię jutro i zapiszę się do dr Nocuń skoro bardziej polecasz. A Ty u nich robiłaś wszystkie te ważniejsze badania (12,20,32) ?

reklama
Mysza84 tak, robiłam wszystkie i jesteśmy z mężem b. zadowoleni :))) cieszę się, że mogłam pomóc :)

Do góry