reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Żeromskim

Widzisz Kalita, nadrabiałam te 150 stron w miesiąc i tak mi się zlały niektóre wypowiedzi, że mogę jeszcze przez jakiś czas strzelać takie gafy ;). Przepraszam. /QUOTE]

Absolutnie nic sie nie dzieje ;-). Ja miesiac temu tez nadrabiałam całe forum w tempie expresowym :) za to tyle informacji ile tutaj wyczytałam nie znalazlam w rzadnej gazecie ani w książce o ciąży :)
A kto wie może z niektórymi dziewczynami uda się i spotkać na porodówce ;-).

A jesli o łóżeczkach mowa. Jakiej wysokości są takie standardowe? Na necie wszedzie podaja 60x120 ale nie ma wysokosci :baffled:, a że w sklepie rzadnym jeszcze nie byłam to sie nie orientuje :baffled:, ale wiem ze nie chcialabym sie za bardzo musieć schylać :-).

reklama
To, co my wzięliśmy ma trzy wysokości - do regulacji jak dziecko będzie rosło, na początek ustawia się na najwyższą wysokość 55 cm, potem na 39 i 27. Na tym leży materac, który ma 8 cm grubości. Chyba wszystkie łóżeczka tak mniej więcej mają. Na tej najwyższej wysokości ( 55 + 8cm ) wystarczy się tylko delikatnie pochylić i już dotyka się rękami materaca;-).

Co do terminu porodu to ja mam nadzieje ze jednak za bardzo sie nie sprawdza teoria plus 20 tyg bo ja pierwsze ruchy, takie łaskotanie delikatne poczulam już w 15 tyg, tak wiec poród w 35t wydaje mi sie stanowczo za wczesny :baffled:.

A tak wogule, juz po połówkowym jesteśmy i oprócz tego że maluch prawidłowo sie rozwija to potwierdziło się że bedzie córcia :-):-):-) poki co 303 gramy żywej wagi i termin lekko późniejszy bo z 18 na 22 czerwca sie przesunał (ale wogule mnie to nie dziwi bo ja miesiączki nieregularne miałam i owulacje wg tempki, śluzu i szyjki w 25 dc dopiero była).

To może ja trochę o tym termie porodu z pierwszych ruchów powiem, bo to ja mam wyliczony...
Dodam, że gin pytała czy te pierwsze ruchy, o których jej mówię to są takie ruchy ciągłe, że odczuwam je codziennie... Bo wie, że na początku to może być kilka dni przerwy i wtedy nie liczy się od tych pierwszych tylko od tych ciągłych...

Ja wcześniej nie czułam, żadnego smyrania, bąbelków, motylków... Od razu kopniaki, wiadomo, ze nie bolesne ale jednak kopniaki i w sumie tatuś poczuł kopniaki już dwa dni po mnie, więc jednak musiały się przebić przez mój tłuszczyk, a trochę go mam;-)

I gin nie dodawała mi równo 20t tylko dodawała sobie jakieś dni, potem coś odejmowała... więc nie wiem dokładnie jakie wyliczenia tam zawarła, pewnie w przybliżeniu wyjdzie +/- 20 tygodni, ale miała na to jakiś inny tylko dla niej zrozumiały sposób;-)

Co do wysokości łóżeczek to nie wiem, my oglądaliśmy na razie tylko w ikei i tamte wydaja mi się strasznie niskie i przynajmniej te co oglądaliśmy miały tylko dwa poziomy regulacji, więc łóżeczka na pewno tam nie kupimy :)
I dużo dziewczyn ostrzega przed zakupami w ikei np. pościeli, bo podobno mają tam swoje specjalne wymiary, które są zupełnie inne niż np. te z allegro, więc wtedy i wypełnienie i pościele trzeba kupować w ikei jak się ktoś zdecyduje;)

Witam tez Nową Mamusię i bardzo się cieszę, że będziemy miały dodatkowy opis porodu;)

To idę dziś do zielarskiego po te liście maliny :cool2:
a co do pogody = porody to teraz właśnie mamy chyba taką zmianę a dziewczyny mówiły że jest spory ruch na Ż ;-) więc może się to sprawdza ;-)
a z tego biorytmy wychodzi mi 21 luty ;-p

Czesc dziewczyny :) od niedawna sledze wasze wpisy na forum, dzis postanowilam do was dolaczyc :) tez jestem zdecydowana na porod w zeromskim, a termin mam podobnie jak Marcepanowa na 21 marca :)

Ostatnia edycja:
:-) w brzuszku wierci sie karolinka :))) bardzo niecierpliwa i coraz bardziej jej sie spieszy na swiat :-)

eiktpc0zktdb356t.png

Witajcie Kobietki! :-) To i ja się oficjalnie dołączę razem z małą Tosizną, której domniemane przyjście na świat planowane jest na 25 marca, wg biorytmu nieco później ;-).
Marcepanowa, moja Dzidzia też pupą do dołu spoczywa- gin. zaleciła mi ćwiczenia, żeby Ją nakłonić do obrotu, ale nie wiem, nie wiem- w końcu to zodiakalny baran- i tak zrobi co będzie chciała. Jutro USG więc będę wiedzieć co i jak, bo wróżenie z brzuszka to dla mnie kosmos:tak:

To i ja się przywitam dzisiaj :-) też śledzę forum od jakiegoś czasu i zbieram wszystkie potrzebne informacje do porodu w Żeromskim :-) myślę, że niedługo będę mogła zdać wam relację z porodu, bo mój maluch już od jakiegoś czasu pcha się na ten świat i trzeba było go powstrzymywać przez ostatnie tygodnie :-) widzę że u was w brzuszkach przewaga dziewczynek, a u mnie dla odmiany będzie chłopczyk :-)

reklama
a z takich informacji odnośnie szpitala to ostatnio dzwoniłam dowiedzieć się kiedy najlepiej przyjść na zwiedzanie i Pani zdecydowanie powiedziała mi że najlepiej w weekend. Ale nie mogła za długo rozmawiać bo miała akurat 3 porody :-)

Do góry