reklama
wiolka23
Fanka BB :)
Kasiam dzięki mam nadzieje ze wyjde w 3 dobie a najwyzej mojego lekarza dopytam na która mam tam jechać bo pewnie przepływy mi beda robic po kwalifikacji to sie ciesze bardzo ze tak jest a sale sa 2 osobowe czy wiecej?I jak wygląda zainteresowanie lekarzy czy polożnych po zabiegu?
Wiolka nie wiem czy podczas kwalifikacji robia usg czy nie ale te przeplywy to twoj gin tez moglby zrobic u siebie przy okazji rutynowego usg (no chyba ze nie ma dobrego sprzetu). To po prostu sprawdza tylko jak przeplywa krew przez pepowine i taki wykresik widzi na usg, tyle.
Mam pytanie: czy w soboty tez robia ktg jak sie przyjdzie tak z ulicy?
Czy ktoras z juz rozpakowanych ciezarowek (jak zagladacie) miala na Ujastku wywolywany porod? Jak to wyglada? I czy po terminie czesciej na KTg chodzilyscie niz 1x/tyg?
Czy ktoras z juz rozpakowanych ciezarowek (jak zagladacie) miala na Ujastku wywolywany porod? Jak to wyglada? I czy po terminie czesciej na KTg chodzilyscie niz 1x/tyg?
wiolka23
Aniesse-wiem jakie to badanie bo już miałam on chce żeby mi je zrobili na ujastku jak pojade na kwalifikacje więc widocznie robią skoro mi tak mówil wiem że w soboty robią ktg bo ja ostatnio bylam zobaczyć gdzie ten szpital jest dostalam od pani broszurke i czekaly kobiety na ktg
Jak masz jakiekolwiek wątpliwości a na recepcji nikogo nie ma, to idziesz na oddział położniczy i łapiesz jakiegokolwiek lekarza albo położną - oni mają normalny SOR całodobowy :-)
Z tego co wiem, na ktg nie dostaje się skierowania - po prostu się zapisujesz ;-)
Z tego co wiem, na ktg nie dostaje się skierowania - po prostu się zapisujesz ;-)
szysza1
W soboty robią tylko ktg "z ulicy", bez zapisów (między 8.oo a 12.oo) natomiast w tygodniu trzeba sie rejestrować, ewentualnie kierują na nie z IP.
Ja jestem po terminie i z reguły mam ktg co 2, czasem 3dni (wszystko zależy od lekarza konsultującego). Dzisiaj po ktg (zero surczybyków, ruchy i tętno płodu w porządku) dostałam skierowanie do szpitala ale po badaniach 'macanych' i usg na IP jednak odesłali mnie do domu. Ponownie mam zgłosić się we środę i to już na oddział, gdzie prawdopodobnie założą mi tzw. "balonik" a jeśli to nie pomoże to będzie oksy żeby wywołać poród. Zaprzyjaźniony lekarz mówił, że ciąża trwa prawidłowo 37-42tyg ale na Ujastku 41tydz jest dla nich wyznacznikiem i ze względów bezpieczeństwa zwykle dłużej z wywoływaniem nie czekają.
reklama