reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

reklama
Dr Wołos w poniedziałki albo wt przyjmuje na konsultacjach i wg mnie jest ok.
Byłam też w sobotę na ktg i na izbie przyjęć miałam konsultacje u dr Oss... -olińśkiego? -akowskiego? Nie pamiętam :/ taki koło 30stki, brunet. Całkiem w porządku, konkretny i daleko mu do dr Jarząbka :-D
No i przede wszystkim moge polecić dr Diakowa, który prowadzi moją ciąze (we środy przyjmuje na izbie przyjęć i prywatnie na Ujastku we śr i pt).

Ostatnia edycja:
Zajebioza poprostu dziewczyny,

Dzwoniłam dzisiaj na UJASTEK i chciałam zmienic termin wizyty na ktg i co się okazało, że doktor Jarząbek przyjmuje w czwartki i piątki, a w srode ktg nie robią. A dla mnie poniedziałek i wtorek to za wczesnie :-( Bo ostatnio byłam we czwartek i powinnam pójsc w odstępie tygodniowym. Także myslalam o srodzie albo o piątku. Czyli jestem jednak skazana na niego :-( Chyba, ze uda mi się urodzić do tego czasu. Choćby ze strachu...

Witajcie.
Na czym polega to badanie po ktg, którego tak się boicie u dr J.? Czy to chodzi po prostu o ginekologiczne? Przyznam szczerze, że jestem zdziwiona waszymi opiniami, bo byłam na kilku wizytach kontrolnych u doktora J., choćby po laparoskopii w styczniu i potem w marcu, ale akurat niedelikatności nie mogę mu bynajmniej zarzucić... Na mnie zawsze robił pozytywne wrażenie... Co prawda moją ciążę prowadzi zupełnie inny lekarz, spoza Ujastka, ale też mam w planach tu rodzić i chcę się zapisać na ktg, ale dopiero za 3tyg. No i teraz to już trochę "zgłupiałam" po tych waszych opiniach... ;-)

Ja po dzisiejszym ktg z jednym mocniejszym skurczem i kilkoma słabszymi. Szyjka skrócona, mała niziutko ;-) Doktor J. znowu mnie zbadał tak, że aż jęknęłam.... Ale jeden pozytyw - w poczekalni do niego dzisiaj były tylko trzy dziewczyny przede mną, a nie tak jak w zeszły czwartek 13 :-) Niestety mam się zgłosić za tydzień, więc wyboru innego lekarza nie miałam...
Doloreska pamiętałam o zdjęciu :happy: Może jeszcze komuś się przyda, więc przepisuję tutaj - godziny przyjęć lekarzy przy ktg:
Poniedziałek:
-dr Skolicki 9-13
-dr Wołos 14-18
Wtorek:
-dr Glanowski 8-14
Środa (z tego co wiem nie robią ktg wtedy):
-dr Kowalski 8-10
-dr Wojas 10-11
Czwartek:
-dr Jarząbek 8-14
Piątek:
-dr Kowalski 8-10
-dr Jarząbek 10-14

Cześć dziewczyny,
Ja też planuje rodzić na Ujastku w kwietniu. Teraz chciałam właśnie sobie zarezerwować położna.
Za bardzo nie wiem jak to zrobić. Może macie jakieś doświadczenia?
Chodzi mi o to w jakiś słowach się do niej zwrócić, że chce ją "wynająć"? czy jak?
Dzięki za rady z góry....

Bajerkahh zadzwoń na dyżurkę położnych, poproś o kontakt do wybranej, zadzwoń i powiedz że chciałabyś się z nią umówić na poród. Ale jeśli masz termin na kwiecień to to jeszcze dużo za wcześnie. Myślę, że koło lutego będzie ok :-)

dzięki Paja za grafik :) przydatny :) współczuje znów badania przez dr Jot... a któraś z Was miała styczność z dr Glanowskim? we wtorek jestem na KTG i akurat trafiam na niego :)

reklama
każda ciężarna musi robić KTG ? (wiem że dla mnie za wcześnie jeszcze) jak to jest nie wiecie? ja planuje rodzić sn ew znieczulenie
a w kwestii pieluch to ja planuje ożywać tylko Pampers Premium Care

Do góry