Katerinka_2
podwójnie szczęśliwa mama
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na Ujastku rodzę, bo jesteśmy z Krakowa, a we Wro dopiero od niedawna. I tak: wszyscy lekarze z Krakowa, genetyka też robiona w Krakowie, o dziadku - galicyjskim nacjonaliście już nie wspominając... Zresztą znajome matki-Wrocławianki na powitanie poinformowały mnie, że warunki i standardy we wrocławskich szpitalach są hmmm... dyplomatycznie to ujmę: mogłyby być lepsze.
Moją ciążę prowadzi dr Dunic-Kamińska przyjmująca w Promedisie. Ponieważ mam abonament firmowy, niestety nie jestem w stanie podać ceny za wizytę.
Pani dr jest bardzo fachowa, pilnująca i terminów kolejnych wizyt w trakcie ciąży, i badań, które trzeba wykonać. Nie należy jednak do osób rozmownych i wylewnych, co może niekiedy przeszkadzać. Niemniej jednak to dzięki jej wydatnej pomocy jestem w ciąży, więc polecam ją ze szczerego serca.
Badania genetyczne robiłam prywatnie w Volumedzie. Niestety, nie pamiętam dokładnie, ile kosztowało (zdecydowanie powyżej 200 zł - chyba bliżej 300, ale mogę przekłamać). Również polecam.
dziękuję za opinie
czekam na więcej najlepiej o lekarzach właśnie poza Ujastkiem pracujących w Luxmedzie albo Promedisie. Może ktoś poleci rozmownego lekarza? To byłby mój ideał :-)
cześć Dziewczyny! od dawna czytam Wasze wypowiedzi i dziś postanowiłam się przyłączyć. Jestem w 28 tyg ciąży i też mam zamiar rodzić na Ujastku, mimo iż mam prawie 50 km. ale mam nadzieję że dojadę. Nie mam lekarza ani położnej z Ujastka i mam nadzieję że mnie przyjmą i że wszystko pójdzie dobrze. czy jest też ktoś kto nie ma lekarza ani położnej i termin ma na marzec?
P.S. w którym miejscu wklejacie suwaczek żeby się ukazał na dole wszej wypowiedzi?