reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

reklama
Na Ujastku rodzę, bo jesteśmy z Krakowa, a we Wro dopiero od niedawna. I tak: wszyscy lekarze z Krakowa, genetyka też robiona w Krakowie, o dziadku - galicyjskim nacjonaliście już nie wspominając... Zresztą znajome matki-Wrocławianki na powitanie poinformowały mnie, że warunki i standardy we wrocławskich szpitalach są hmmm... dyplomatycznie to ujmę: mogłyby być lepsze.

Ponieważ planuję zmienić lekarza i w przyszłości prowadzić ciążę u takiego który pracuje w Ujastku, napisz czy do takiego chodziłaś, jeśli tak to gdzie przyjmuje, czy na NFZ a jeśli nie to ile płaciłaś?

Dziewczyny, napiszcie o swoich lekarzach z Ujastka jeżeli do takiego chodziłyście albo chodzicie w czasie ciąży?
-czy polecacie?
-czy w ramach NFZ?
-gdzie?
-jeśli prywatnie to za ile? (wizyta, USG)

Gorąco polecam Panią Doktor Sylwię Korygę- Wszołek. Przyjmuje w gabinecie prywatnym, wizyty zawsze z USG i pracuje na Ujastku. Pani Doktor jest bardzo dokładna, fachowa i rzeczowa a przy okazji ma wielkie serce dla swoich pacjentów. Dzięki niej mój synek przyszedł na świat większy i zdrowszy.

Moją ciążę prowadzi dr Dunic-Kamińska przyjmująca w Promedisie. Ponieważ mam abonament firmowy, niestety nie jestem w stanie podać ceny za wizytę.
Pani dr jest bardzo fachowa, pilnująca i terminów kolejnych wizyt w trakcie ciąży, i badań, które trzeba wykonać. Nie należy jednak do osób rozmownych i wylewnych, co może niekiedy przeszkadzać. Niemniej jednak to dzięki jej wydatnej pomocy jestem w ciąży, więc polecam ją ze szczerego serca.
Badania genetyczne robiłam prywatnie w Volumedzie. Niestety, nie pamiętam dokładnie, ile kosztowało (zdecydowanie powyżej 200 zł - chyba bliżej 300, ale mogę przekłamać). Również polecam.

Moją ciążę prowadzi dr Dunic-Kamińska przyjmująca w Promedisie. Ponieważ mam abonament firmowy, niestety nie jestem w stanie podać ceny za wizytę.
Pani dr jest bardzo fachowa, pilnująca i terminów kolejnych wizyt w trakcie ciąży, i badań, które trzeba wykonać. Nie należy jednak do osób rozmownych i wylewnych, co może niekiedy przeszkadzać. Niemniej jednak to dzięki jej wydatnej pomocy jestem w ciąży, więc polecam ją ze szczerego serca.
Badania genetyczne robiłam prywatnie w Volumedzie. Niestety, nie pamiętam dokładnie, ile kosztowało (zdecydowanie powyżej 200 zł - chyba bliżej 300, ale mogę przekłamać). Również polecam.

dziękuję za opinie
czekam na więcej :) najlepiej o lekarzach właśnie poza Ujastkiem pracujących w Luxmedzie albo Promedisie. Może ktoś poleci rozmownego lekarza? :tak: To byłby mój ideał :-)

Ja jestem pacjentką dr Iwony Błaszkiewicz, przyjmowała (nie wiem czy dalej przyjmuje, ale na stronie Ujastka jeszcze widnieje) w Poradni Ginekologiczno- Położniczej w Ujastku na NFZ. Ja chodzę do niej na ul. Płaszowską również na NFZ. Polecam ponieważ bardzo dokładnie i skrupulatnie podchodzi do pacjentek w ciąży, ale z tego co słyszałam jest już gorzej jeśli chodzi o pacjentki "zwykłe ginekologiczne". Jeśli chodzi o prowadzenie ciąży na ubezpieczenie polecam, co do innych przypadłości nie jestem w stanie nic powiedzieć.
Gabinet na płaszowskiej jest słabo wyposażony ( brak aparatu USG, ale jest za to detektor tętna i za każdym razem jest monitorowany stan dzidziusia), Pani doktor zleca wszystkie konieczne badania na skierowanie, więc bezpłatnie.

dziękuję za opinie
czekam na więcej :) najlepiej o lekarzach właśnie poza Ujastkiem pracujących w Luxmedzie albo Promedisie. Może ktoś poleci rozmownego lekarza? :tak: To byłby mój ideał :-)

Ja też szukałam takiego lekarza w Luxmedzie. Byłam u dr Duniec - Kamińskiej oraz Agnieszki Janczak - Saif. Jakoś do żadnej nie nabrałam zaufania, a P. Saif jest rozmowna, ale to wszystko zależy od jej humoru ( a na to zdać się nie chcę ;)).

W końcu w ramach Luxmedu chodziłam do Mogiły - Komorowskiego (aby móc robić wszystkie badania w ramach abonamentu), a oprócz tego prywatnie chodziłam do dr Opalskiego na ul. Floriańskiej.

A tak z zupełnie innej beczki: jak to jest z kontaktem skin to skin w Ujastku? Czy mozna liczyc na ta min. 1h opisywana przez wytyczne Ministerstwa czy tez trzeba dopominac sie o pozostawienie malenstwa? Ktos ma doswiadczenia lub wiedze na temat?

cześć Dziewczyny! od dawna czytam Wasze wypowiedzi i dziś postanowiłam się przyłączyć. Jestem w 28 tyg ciąży i też mam zamiar rodzić na Ujastku, mimo iż mam prawie 50 km. ale mam nadzieję że dojadę. Nie mam lekarza ani położnej z Ujastka i mam nadzieję że mnie przyjmą i że wszystko pójdzie dobrze. czy jest też ktoś kto nie ma lekarza ani położnej i termin ma na marzec?
P.S. w którym miejscu wklejacie suwaczek żeby się ukazał na dole wszej wypowiedzi?

reklama
cześć Dziewczyny! od dawna czytam Wasze wypowiedzi i dziś postanowiłam się przyłączyć. Jestem w 28 tyg ciąży i też mam zamiar rodzić na Ujastku, mimo iż mam prawie 50 km. ale mam nadzieję że dojadę. Nie mam lekarza ani położnej z Ujastka i mam nadzieję że mnie przyjmą i że wszystko pójdzie dobrze. czy jest też ktoś kto nie ma lekarza ani położnej i termin ma na marzec?
P.S. w którym miejscu wklejacie suwaczek żeby się ukazał na dole wszej wypowiedzi?

Ja urodziłam córeczkę prawie 2 miesiące temu na Ujastku. Mieszkam 45 km od Ujastka i nie miałam lekarza z tego szpitala. Wogóle się z nimi nie kontaktowałam. Jak zaczęła się akcja porodowa po prostu wsiadłam z moim B. w samochód i wio do Krakowa. Z przyjęciem nie ma żadnych problemów.
W 100% polecam tam rodzić.

Do góry