reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Porod w szpitalu Ujastek

Katerinka_2 dzięki wielkie za opis!:-) Czuję sięjakbym tam była sama :-D

Niestety odsyłaja gdy nie ma miejsca u nich na oddziale. Jedną taka odesłaną była moja szwagierka- było to 9 miesięcy temu (przyjechałyśmy o 4 rano, szwagierkę zbadano, powiedziano że poród się rozpoczął i że.... nie ma miejsca na oddziale i proponują szpital Żeromskiego...
Oczywiście kilka razy zapytano o lekarza prowadzącego:confused2:... Jestem pewna że gdyby lekarz był stamtąd to miejsce by się znalazło... a tak to szwagierka urodziła w Żeromskim.

Natomiast co do wpuszczania dzieci na Oddział. Sąsiadka urodziła 2,5 miesiąca temu. Jej córeczka niespełna 6 letnia była u niej na pewno conajmniej 4 razy w przeciągu 3 dni.

reklama
Katerinka_2 dzięki wielkie za opis!:-) Czuję sięjakbym tam była sama :-D

Niestety odsyłaja gdy nie ma miejsca u nich na oddziale. Jedną taka odesłaną była moja szwagierka- było to 9 miesięcy temu (przyjechałyśmy o 4 rano, szwagierkę zbadano, powiedziano że poród się rozpoczął i że.... nie ma miejsca na oddziale i proponują szpital Żeromskiego...
Oczywiście kilka razy zapytano o lekarza prowadzącego:confused2:... Jestem pewna że gdyby lekarz był stamtąd to miejsce by się znalazło... a tak to szwagierka urodziła w Żeromskim.

Tak podejrzewałam :szok:
Lekarza niestety nie mam z Ujastka
myślmy pozytywnie, zwłaszcza że w Żeromskim remoncik trwa

Natomiast co do wpuszczania dzieci na Oddział. Sąsiadka urodziła 2,5 miesiąca temu. Jej córeczka niespełna 6 letnia była u niej na pewno conajmniej 4 razy w przeciągu 3 dni.

wygnam ze swojej sali czymprędzej

I moje znajome tez zostaly odeslane z Ujastka do innego szpitala, ale trzeba liczyc sie z ich slowem ;) Mam nadzieje ze nie odesla juz inkogo wiecej ;)

I moje znajome tez zostaly odeslane z Ujastka do innego szpitala, ale trzeba liczyc sie z ich slowem ;) Mam nadzieje ze nie odesla juz inkogo wiecej ;)

Moja szwagierka, jak się dowiedziała że nie ma dla niej miejsca, zapytała położną, dlaczego na Dniach Otwartych mówią że nigdy nikogo nie odsyłają.
Na co położna się bardzo zmieszała i zaczęła coś tłumaczyć, że nie odsyłają pacjentek, które mają wcześniej zaklepane terminy porodu, albo wybrana (i opłaconą) położną.:angry:
Szkoda, że właśnie tego na tych Dniach nie mówią...

przy CC można sobie miejsce zaklepać ale przy zwyczajnym porodzie już słabo :)
Maż mi właśnie kazał szukać szpitala na plan B :szok: jestem zagubiona ... Żeromski w remoncie, Narutowicz słabo oceniany, Siemieradzki to koszty :/ jeesu :-(

Myślicie że ma sens np kiedy już się zacznie zaczynać żeby zadzwonić i zapytać o miejsce?

Ostatnia edycja:
Maż mi właśnie kazał szukać szpitala na plan B :szok: jestem zagubiona ... Żeromski w remoncie, Narutowicz słabo oceniany, Siemieradzki to koszty :/ jeesu :-(

Myślicie że ma sens np kiedy już się zacznie zaczynać żeby zadzwonić i zapytać o miejsce?

w Narutowiczu w tej samej dobie co CC np dają już dziecko do opieki i tego dnia mąż nie ma wstępu na pooperacyjną. Dla mnie to olbrzymi minus. Choć dla rodzących sn jakiś specjalnych uniedogodnień nie ma.
A Rydygier? Waham się trochę ;/

Jest jeszcze Plan C - przyjechać na tyle późno, że na pewno Cię nie odeślą;-)

Ja stwierdziłam, że gdy nie będę mieć planowanego CC (cały czas mam nadzieję że moje łożysko przestanie być przodujące, choć szanse każdym dniem maleją:-() to opcjonalnie wybiorę Narutowicza. Właśnie plan mam taki, że zadzwonię na Ujastek gdy poród się już rozpocznie i zapytam o miejsce, gdy powiedzą że nie ma miejsca, jadę do Narutowicza.

Tam ostatnio rodziła moja koleżanka z pracy. Była bardzo zadowolona z samego porodu, jak i opieki po, a do tego oddział po remoncie i wygląda na prawdę fajnie.

reklama
Jest jeszcze Plan C - przyjechać na tyle późno, że na pewno Cię nie odeślą;-)

Ja stwierdziłam, że gdy nie będę mieć planowanego CC (cały czas mam nadzieję że moje łożysko przestanie być przodujące, choć szanse każdym dniem maleją:-() to opcjonalnie wybiorę Narutowicza. Właśnie plan mam taki, że zadzwonię na Ujastek gdy poród się już rozpocznie i zapytam o miejsce, gdy powiedzą że nie ma miejsca, jadę do Narutowicza.

Tam ostatnio rodziła moja koleżanka z pracy. Była bardzo zadowolona z samego porodu, jak i opieki po, a do tego oddział po remoncie i wygląda na prawdę fajnie.

Byłam tam w sobotę i sama bym sie zdecydowała na poród tam gdyby nie ta pierwsza doba o której pisałam. Rozmawiałam z 2 położnymi, na prawdę miłe. Dziewczyna, która była po CC drugi dzień, a akurat siedziała na korytarzu bardzo chwaliła ;)

Do góry