Powiem wam,ze niektore polskie sklepy to mnie wkurzaja. Asortyment okrojony do mrozonek, jakiejs kielbasy, piwska oczywiscie mozna przebierac , chleb, pasztety i puszki jakies. Zrobione pod takiego prawdziwego chlopa, co tylko chce chleb i konswerwe kupic i popic tyskim Na dodatek ceny dosc wygorowane juz pomijajac marze sklepowa i hurtownika. Ja u kupuje zatem tylko pierogi ruskie ,chleb i koniec,wiecej sie tam nie zaopatruje. Ale bylam kiedys w takim polskim sklepie , ze byla nawet nalewka babuni, facet sam piekl chleb i paczki i mial duzo wedlin nie pakowane vacuum tylko wedzone z dobrej masarni. Herbat bylo tyle, ze cala polka od dolu do gory byla zapelniona, bylo doslownie wszystko. Ale to chyba tylko taki jeden na cala Holandie...
reklama
tak, taki maly sklepik?
ale ile towaru! wszystko swieze, wybor super, domowe ciasta, obsluga full profesionality, gosciu zalozyl nawet wlasne radio. Mnostwo wedlin, serow, super.
nie to co u nas w hoorn, sklep w centrum miasta, gosc przy odrobinie serca i marketingu moglby miec duzo klientow, a jak sie wchodzi, to gorzej niz za komuny, a sam gosciu juz slynie z tego, ze chyba on swoich klientow nie znosi i moglby wygrac konkurs na najbardziej niemilego sprzedawce roku.
NIe pisalam do Was, bo caly dzien grillowalam u przyjaciolki.. ona tez ma dzieci w moim wieku, wiec sie maluchy wyszalaly na ogrodzie, a my pojadlysmy kielbasek i cukinni z grilla
ale ile towaru! wszystko swieze, wybor super, domowe ciasta, obsluga full profesionality, gosciu zalozyl nawet wlasne radio. Mnostwo wedlin, serow, super.
nie to co u nas w hoorn, sklep w centrum miasta, gosc przy odrobinie serca i marketingu moglby miec duzo klientow, a jak sie wchodzi, to gorzej niz za komuny, a sam gosciu juz slynie z tego, ze chyba on swoich klientow nie znosi i moglby wygrac konkurs na najbardziej niemilego sprzedawce roku.
NIe pisalam do Was, bo caly dzien grillowalam u przyjaciolki.. ona tez ma dzieci w moim wieku, wiec sie maluchy wyszalaly na ogrodzie, a my pojadlysmy kielbasek i cukinni z grilla
Sencilla, nooo ja nie wiedzialam, ze on ma wlasne radio, ale wiem, ze ma wlasna agencje reklamowa i jeszcze obsluge imprez z cateringiem, zobacz, jaki obrotny, a jaki gadula! Ojej, on mnie od razu do zeszytu wpisal na liste stalych klientow, powiedzial, ze nastepnym razem dostane rabat, zeby sie upomniec, ale daleko mialam ten sklep od mojego biura wiec zagladalam tam jak odwiedzialam kolezanke.
Kallie, jak sobie przypomne to podam Ci adres, bo przyznam sie , ze zapomnialam, chyba ze Sencilla pamieta..
Kallie, jak sobie przypomne to podam Ci adres, bo przyznam sie , ze zapomnialam, chyba ze Sencilla pamieta..
Iskierka71
Fanka BB :)
Właśnie o tym forum mowiłam :-)A okreslenie TZ to ja znam z wizazu
Ja też zajrzalam do Zeemana, gdzie kupiłam małej komplet - biała bawełniana koszulka z długim rekawem, rożowa welurowa "kurteczka" i takie same spodnie - oczywiście bez stópek. Kupiłam rozmiar 62, bo mniejszego nie mieli, ale on i tak wizualnie jest maly. Kupiłam go z myślą ubrania malutkiej jak będziemy wychodzic ze szpitala - pod to body, na stópki skarpetki, na głowkę czapeczka...Przy okazji byłam w Hemie i kupiłam Majce jeszcze jedną czapeczkę, niestety bez sznureczków i rajtki, mam nadzieję, że będą na nią dobre, bo ona ma ponoć bardzo długaśne nogi. Właśnie się piorą . W ogóle jestem niepocieszona, że nie mam w okolicy żadnego second handu ... nie dość, że miałabym pod ręką ciuszki dla dzidzi, to jeszcze dla siebie, a nawet może jakieś gratki do domu, ech.
Chcialam kupic ten ręcznik z "kapturkiem", ale jakiś taki niezbyt był - nie podobał mi się.
Astrid - jakie "rajtki" kupiłas małej???
Co do secondhandów - wokól mnie są same takie, w których ciężko już trafić na coś specjalnego. Jeszcze dwa lata temu, mozna było wyposażyć tam niemal całe mieszkanie i ubrac się. Teraz meble po widocznych "przejsciach", a ciuchy - same szmaty....
Kallie, poswiecilam sie i wygooglowalam Ci ten sklep wraz z dokladnym adresem i nawet artykulem na temat tego sklepu :
Poolse winkel in van Woustraat, Amsterdam | De smaak van Polen
Poolse Winkel Amsterdam
Van Woustraat 182-D
http://maps.google.nl/maps?q=Van+Woustraat+182-D+,+Nieuwe+Pijp,+Amsterdam&hl=nl&ll=52.35107,4.90443&spn=0.007536,0.01929&sll=52.353292,4.902509&sspn=0.000981,0.002411&t=h&hnear=Van+Woustraat+182,+Oud-Zuid,+Amsterdam,+Noord-Holland&z=16&iwloc=A&layer=c&cbll=52.351538,4.90328&panoid=_j-6dFgJplm9lZGgFCHPZQ&cbp=12,262.09,,0,6.88
widok ulicy z google
Smacznego !!! wez duzy zapas gotowki bo z pustymi rekoma napewno nie wyjdziesz!
Poolse winkel in van Woustraat, Amsterdam | De smaak van Polen
Poolse Winkel Amsterdam
Van Woustraat 182-D
http://maps.google.nl/maps?q=Van+Woustraat+182-D+,+Nieuwe+Pijp,+Amsterdam&hl=nl&ll=52.35107,4.90443&spn=0.007536,0.01929&sll=52.353292,4.902509&sspn=0.000981,0.002411&t=h&hnear=Van+Woustraat+182,+Oud-Zuid,+Amsterdam,+Noord-Holland&z=16&iwloc=A&layer=c&cbll=52.351538,4.90328&panoid=_j-6dFgJplm9lZGgFCHPZQ&cbp=12,262.09,,0,6.88
widok ulicy z google
Smacznego !!! wez duzy zapas gotowki bo z pustymi rekoma napewno nie wyjdziesz!
Ostatnia edycja:
AnnaJ007
Fanka BB :)
co do tego sklepu Pl, to zgadza się dobrze wyposażony, Pan jak się chce to na zamówienie sprowadza artykuły(koleżanka zamawia)...ale warto spoglądać na datę przydatności produktów.
reklama
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca