reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

Madziula ja tak powiem, ze mialam nie profesjonalnie przebity.
za mlodego:) no i teraz przy zaokraglonym brzuszku zaczelo to nie zbyt ladnie wygladac:( no i naczytalam sie na roznych forach ze nie wolno i takie tam:/

reklama
AYNI oj dzialo sie dzialo..banda 40 16-18latkow to sobie wyobraz :D

Ja tez sie ciesze ze mam tatuaz w takim miejscu ze nikt go nie zobaczy. Z pod t-shirta nie wystaje ;)
Z tym poprawianiem to roznie bywa,ja mam swoj juz 10 lat i nie wymaga nawet musniecia igla..

Dziewczyny..nie daje mi spokoju ten wymaz z pochwy. Nie robia tutaj losie....
A co z paciorkowcem?? Przeciez to bezobjawowo sie wszystko odbywa :(
Moze jakos posciemniam ze mam dziwne uplawy przed porodem..innej opcji nie widze..

KALLIE plecy dokuczaja?? ;) kocie grzbiety sobie cwicz.
Moge zapytac ile masz lat??

Ja nie mam żadnego tatuażu ale podobają mi się u kogoś...jeśli są oczywiście profesjonalnie zrobione...:tak:

mgd tutaj nie robią żadnego wymazu(natura decyduje)...a paciorkowce i inne staphylococcus tutaj nie istnieja:szok::-D...czy widzial ktoś kiedys bakterię??? a tak na serio to możesz jakims podstepem spróbowac wyłudzić...jak ci się uda i bardzo Ci zalezy...albo drugie wyjście to wziąc ich na szczerość...

Madzia uwielbiam takie komentarze :D polscy nauczyciele zawsze mieli niezle stwierdzenia, az sie lezka w oku kreci, jak sobie czlowiek przypomni jak nieraz przyszedl w mini czy z makijazem i co uslyszal od nauczycieli :-D

MGD - u mnie tez byla taka banda , gdyby moj Mehdi widzial moimi oczami co tam sie dzialo , hahaha. Ale bardzo sie ciesze z moich wspomnien, bylo crazy , spanie w namiotach, ognisko , i takie tam :D

wiesz co , mysle, ze jak sklamiesz w dobrej wierze w trosce o swoje dziecko, to chyba nie stanie sie nikomu zadna krzywda. Powiedz ze nie wiesz czy nie jakas infekcja czy cos, w koncu nie jestes lekarzem zeby oceniac czy wszystko ok. sila rzeczy beda musieli cos zrobic. tak mowia, dobra sciema nie jest zla... mi to w ogole nikt nigdzie nie zaglada, ty masz chociaz ginekologa...

Co do wymazu, to moj huisarts zrobil mi bez problemu. Musialam to tylko pozniej zaniesc do szpitala, aby zbadali. PO prostu powiedz, ze masz dyskomfort w narzadach rodnych i chcialabys zbadac.

teraz sie ciesze, ze nie mialam jakiegos szalonego pomyslu np na rekach. Bardzo mi sie nie podobaja tatuaze na rekach bo to jednak wizytowka czlowieka , ktos Ci reke podaje, a tu diabel :szok:albo jakis portret psa co gorsza inna scena rodem z apokalipsy
Ja wprawdzie nie mam ani tatuażu ani piercingu (jedyne kolczyki jakie mam to w uszach - od prawie 30 lat;-)), ale Ayni mi przypomniała kolegę z pracy - zawsze na pauzie siedział w t-shircie, spod którego rękawków wyzierały tatuaże. Na jednej z rąk miał jakies esy-floresy z czaszkami, a na drugiej miał ogromne litery: MADE IN HOLLAND.
Generalnie nie jestem wielkim fanem tatuaży, ale to mi sie akurat podobalo:-D
Inna sprawa - parę lat temu koleżanka się chwaliła swoim tatuażem - gdy była nastolatką dała sobie wytatuowac malego motylka w okolicach bikini, który po dwoch porodach i dużym przytyciu zmienił sie w bezkształtną formę:-D

Dzieki dziewczyny...
Na kolejnej wizycie postaram sie wyczuc lekarza..moze akurat nie bedzie robil problemu..
Wie ze jestem panikara ;)
Nie ukrywam ze bardzo mi zalezy na tym badaniu..

MGD mosisz nasciemniac ,moja babcia mawia "klamstwem caly swiat obejdziesz ,a prawda z prog nie wyjdziesz" no i jednoczesnie dodaje ,ze ona to nigdy nie klamie:-D

reklama
cześć dziewczyny:) nie pojmuje o której Wy wstajecie, chwila popołudniu a ja znów do tyłu na forum:szok: A mam 26lat bo ktoś pytał
Jeśli chodzi o robienie tu wymazów hmm ja na początku ciąży oczywiście miałam jakieś zakażenie, poszłam od razu do mojej położnej no ale ona ze mną pogadała i mnie do domowego odesłała.No to ja w ten sam dzień oczywiście jakimś cudem załatwiłam sobie wizytę bo oczywiście zestresowana i w ogóle nagły przypadek byle tylko mnie przyjęli... a moja pani doktor spytała co jest więc jej tłumacze że jakieś upławy dziwne i w ogóle dyskomfort cały czas i się boje bo czytałam na ten temat i że czy mnie do gin skieruje czy po prostu jakieś badania zrobi. I co z tego, nic!!! Powiedziała że to pewnie zwykła infekcja, zdarza się każdemu i dała mi jakąś tabl i maść, a jak po 2 tyg! nie przejdzie to żebym przyszła i wtedy zobaczymy.
Powiem Wam że na szczęście przeszło, ale to właśnie był ich szczęśliwy traf:confused:

Do góry