reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

Astrid mysle , ze fakt, ze ktos spytal co to jest i pozostawil to bez komentarza to nie jest nic niegrzecznego. Mysle, ze lepsza taka reakcja niz sztuczne : "wow, swietne" albo negatywny komentarz. Mysle, ze w Polsce mozna by sie spotkac z krytyka, mnie nawet lekarz skrytykowal ze uzywam balsamu do ciala :-Droznych ludzi sie spotyka :D moze niebawem polki beda sie przyuczac jako polozne ? Mysle, ze to bylby swietny pomysl, np firma kraamzorgowa polska i polskie polozne, nie ma ich az tak wiele, aby nas wszystkie obsluzyc.

Sama tez mam tatuaz, taka mala koronka (wzor koronkowy, nie korona :D) ale nie zajmuje duzo miejsca i mam go zawsze zaslonietego. Teraz jakos ciesze sie, ze nie zrobilam wiekszego tatoo ,a chcialam, bo jakos mniej mi sie podobaja takie dekoracje.

MGD filcu do tej pory nie zamowilam, jakos tysiace spraw na glowie i wczoraj pierwszy raz tknelismy maszyne, faaajna jest. Singer w obudowie ! Klasyk .

Kallie a ja juz myslalam ze tylko ja tak mam , mi w ciagu ostatniego miesiaca przybylo wlasnie najwiecej kg i w najszybszym tempie bo az 2 czy 3 podczas 30 dni i troche sie wystraszylam, a brzuszek tez jakos teraz zaczal sie bardziej pokazywac.
MGD

Ja się tam urażona nie czuję :D. Aniołek jest mój, mi się podoba. Pani nie wyraziła się w chamski sposób, co mi się podobało. Co do kolczyków, to mam tylko w uszach, to nie wiem, ale jak czytałam o kolczyku w pępku, to faktycznie polecają zmienić kolczyk na silikonowy. Mój pępek i tak wygląda biednie, bo miałam w 1 roku życia operację na przepuklinę pępkową, no i mi pępek nie wyszedł tylko blizna się rozciągnęła.
Na piercing raczej się nie zdecyduję, bo i tak miałam problemy z kolczykami w uszach. Jakby mi się ie babrały i nie zabliźniły, jak chodziłam jakiś czas bez, to bym miała ich około 20 :rofl2:.

reklama
OO zobacz Madzia, to milo z jej strony, w PL wszyscy wyciagaja i potem znow musza przekuwac jak im zarasta, a tu takie nowosci , fajnie, ze sa up to date nawet w kwestiach piercingu ;) P.S. Tez kiedys chcialam miec :D

ja wiedzialam od zawsze ze nigdy go nie wyjme, przyznam, ze balam sie troche jak czytałam na forach ze niektorym sie blizny rozciagaja i ze zaluja ze maja kolczyk :) moja dziurka pozostała bez zmian i nic nie nie rozciagnelo. Kolczyk wymienilam na silikonowy bo jest mega wygodny i go nie czuc :) dostosowuje sie do pepka ktory wychodzi powoli na wierzch :) takze wszystko jest super:)

Ja tez chcialam kiedys kolczyk w pepku, pozniej w jezyku, a stanelo na kolczyku nad ustami :-D tak samo z tatuazami, chcialam miec na ledzwiach, potem na boku, teraz chce na kostce, ale jeszcze zadnego nie zrobilam :-D jakos mam strach przed taka ingerencja w cialo, choc jak zobaczylam ze piercing nic nie boli, to moge jeszcze z 10 zrobic i teraz planuje jednak w jezyku zrobic:happy: choc i tak sie ciagle zastanawiam, bo ja lubie jesc, a wtedy to bede musiala troche przystopowac :laugh2::rofl2:
Astrid bolal tatuaz? ja coraz czesciej mysle zeby go zrobic, w sumie jak porod przezylam, to co tam taki tatuaz :laugh2::tak:

Madziula zazdroszcze:)
Ja musiałam swoj wyciagnac, no i niestety blizna sie ciut rozszrerzyła no ale moze nie bedzie az tak bardzo widoczna pozniej...

właśnie Ayni mi też się brzuszek zaczął pojawiać nagle i w dosyć szybkim tempie,ale się ciesze z tego tylko przy okazji skóra mnie często swędzi po bokach brzucha i nie wiem czemu na plecach, ale jak sie wysmaruje jakimś specyfikiem to przechodzi na szczęście:-)
Jeśli chodzi o tatuaż to też już od dłuższego czasu planowałam sobie zrobić, nawet wymyśliłam projekt ale jak widać troszkę się to przeniesie w czasie heh A kolczyka w pępku nie mogłabym mieć bo jako noworodek też miałam przepukline i kilka innych dolegliwości, a poza tym nie mogę dotykać swojego pępka bo mi zaraz słabo i niedobrze, to dopiero dziwne ale się przyzwyczaiłam hehe gorzej jak zacznie mocno wystawać, oby nie:-p

A chodzę do verloskundigen Almere-Stad/Haven bo jak się dowiedziałam to znalazłam to jako pierwsze i jakoś tak zostało, a Ty Mgd gdzie chodzisz?

Ja przerabialam i kolczyki :)
Mialam w jezyku,i w pepku. Oba wyjelam :(
W jezyku bo zmasakrowalam zeby,a raczej ich szyjke, a w pepku zgubilam. A ze bylam na biwaku 2 tyg to dziurka sie zarosla..

ASTRID jesli pani byla urodzona muzulmanka to wielce mozliwe ze pierwszy raz na "zywo" widziala tatuaz :D
Moj maz dluugo moje plecy ogladal haha

HAGUE zalezy od progu bolu i miejsca tatuowania...
Nie polecam kregoslupa,kostek i miejsc unerwionych..boli.

mgd ja wlasnie chcialam na stopie i kostce... domyslam sie ze boli i to mocno, bo to jakby na kosci tatuowanie..:cool:

reklama
KALLIE ja w tej ciazy jestem od poczatku pod opieka ginekologa. Poprzednia niestety stracilam w 21tc. Dlatego tez i porod w szpitalu bez dwoch zdan ;)
Ale chodzilam do poloznych wlasnie w Almere Stad bo tutaj tez mieszkam. Nie wiem czy to te same co u Ciebie ale jesli tak to super babeczki :D

Daj znac jak bedziesz w centrum to moze sie spikniemy ;)

Do góry