reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

O to chociaz cos dostalas ja calkiem niedawno wybralam sie do gina bo mialam krwawienie po seksie ,do tego bol ,zadnych uplawow.No to on wymyslil zebym do seksuologa szla ,wiec ja mu mowie ,ze brak ochoty na seks to mam z powodu tych tabletek ktore mi przypisal i ze wczesniej tak nie mialam .Nic nie dostalam powiedzial mi zebym przyszla za 3 m bo moze samo przejdzie:szok: No a jak by to bylo niedaj Boze cos powaznego czekac 3 m to wyrok.pojechalam do pl lekarka odrazu zrobila mi wymazy i umowila do kolegi w trybie natychmiastowym na kolopskopie.Okazalo sie ze mam wlasnie paciorkowca .Kazdy z nas ma tyle ze czasem dochodzi do jego namnozenia np.w wyniku nierownowagi hormonalnej.Zakazenie nie daje objawow.dostalam leki i jest ok.

reklama
Kallie my tu nawijamy jak papugi :)

a tak w ogóle, to wiem o czym mówisz, ja na poczatku ciazy dostałam okropnych upławów, swedzenie, a ze grzybice miewalam juz to obstawialam ze to to. zadzwonilam do poloznej , powiedzialam o co chodzi a ona do mnie ze to napewno grzybica i ze mam zadzwonic do lekarza domowego po leki. Pani asystentka nawet mnie nie umowila na wizyte tylko popatrzyla w komputer ze juz mialam grzybice i przepisala mi te same leki:) zadnej konroli pozniej ani nic:) za 2 miesiace to samo, grzybica, telefon, leki i po problemie:) Narazie spokój:) ale i tak jak jezdze na wakacje do polski to zawsze odwiedzam ginekologa na badania kontrolne ;)

nana19 wiem o czym mowisz, ja raz poszlam do lekarki z bolem nerki, mowie do niej ze pecherz mnie piecze i boli w boku , zrobila mi badanie moczu na miejscu takim tescikiem robia, powiedziala ze wszystko ok, i dala skierowanie na usg nerki , na ktore nie doszłam bo 3 dni po wizycie dostałam ataku i wylądowałam w szpitalu z ostrym zapaleniem nerki :( po tym incydencie jak tylko ide do lekarza i mowie ze mam bole nerki to odrazu dostaje antybiotyk a potem badanie moczu ;) ale ile przecierpiałam zeby teraz brali mnie na serio :(

Ej zestresowałyście mnie z tym paciorkowcem :-(. Do położnej śmigam w następny wtorek, jak tu na niej wymusić jakiekolwiek wymazy i w ogóle jakąkolwiek kontrole, co z moją szyjką? Co za kraj :baffled:.

Ja dostalam od mojej pani ginekolog oczywiscie z pl globulki i se zapodalam przed porodem bo troszke uplawy mialam i tak zeby nie bylo jakis paskudztw przed porodem.ASTRID a ty jak ostatnio w pl bylas to nie bylas u polskiego jakiegos gina ? No a tak wogole to czujesz tam jakis dyskomfort,pewno wszystko ok jest :-)

Ostatnia edycja:
Ja dostalam od mojej pani ginekolog oczywiscie z pl globulki i se zapodalam przed porodem bo troszke uplawy mialam i tak zeby nie bylo jakis paskudztw przed porodem.ASTRID a ty jak ostatnio w pl bylas to nie bylas u polskiego jakiegos gina ?

W PL mieliśmy taki chaos i ciągłe gdzieś łażenie, że mi to z głowy wyleciało :-(.

Tyle z nas tu rodzilo bez wymazow i ok jest to i u ciebie bedzie :-)Tylko sie nei stresuj bo to gorsze od paciorkowca :-D

Tyle z nas tu rodzilo bez wymazow i ok jest to i u ciebie bedzie :-)Tylko sie nei stresuj bo to gorsze od paciorkowca :-D

Dzięki, bo czasem czuję się jak wyrodna matka, że nie mam badań, o których mowa na polskich forach a jak już jestem w PL, to mamy taki zajazd, że zapominam się rejestrować do lekarza.

Jaka tam wyrodna matka no co ty :-) choc rozumiem cie bo mi tez czasem ktos dal tu na forum do zrozumienia ze nie zrobilam tego czy tamtego,eh ludziom ust sie nie zamknie.ja to sie np zle czulam bo nie pojechalam do pl rodzic ale skad moglam wiedziec ze tak bedzie.

reklama
Może mi nikt nie dał tutaj tego odczuć, ale na innych forach, jak widzę tą panikę i ciągłe latanie do lekarza, to myślę sobie, czy ja jestem jakaś nienormalna? Nie dziwię się, że tutaj tak to ukrócili, bo w PL, to te kobitki ciągle z czymś latają, z czego ponad połowa to wynik ich wzajemnego nakręcania się i panikowania. I teraz się nie rozgryzie, kto ma rację :nerd:.

Do góry