anp
mama Alexa
Hej. Decyzja podjęta! Rodzę dziecko w Amsterdamie.Dziś byłam u kardiologa, który potwierdził tezę polskiego lekarza że cięcie cesarskie będzie bezpieczniejsze. Później poszlam do ginekologa i kobieta była bardzo zdziwiona ale powiedziała że musi to wiedzieć od tamtego lekarza, upewniła się i Tymek się urodzi w Amsterdamie w VU Medisch Centrum.
Mam więc pytanie do anp, bo wiem że rodziłaś przez cc, ile dni po cc się leży w szpitalu?Co się dzieje z dzieckiem po urodzeniu, czy gdzieś na jakieś badania zabierają czy zostaje???z kim zostaje? co z mężem? czy może być przy cc gdzieś z boku siedzieć?i kiedy zaczynają Cię uruchamiać po zabiegu, tzn. kiedy wstajesz?
Hej!Mysle ze dobrze ze rodzisz tu bo opieka lepsza!
Ja urodzilam z soboty/nadziele w nocy i we wtorek o 12 bylam wypisana,moj maz byl przy mojej glowie gdy malego wyciagali z brzucha.Nie mogl byc tylko przy znieczuleniu,dostalam w kregoslup,takie ze czulam chyba tylko glowe ale bylam swiadoma.Gdy malego wyciagneli,polozyli mi go na chwile na klatce i poszli z mezem i z nim do pokoju w ktorym pozniej lezalam,ja musialam z pol godziny zostac na obserwacji.A pozniej mnie zawiezli do meza i dziecka.Moj maz byl caly czas z nami w szpitalu,a dziecko z nami w pokoju,nigdzie go nie zabierali.Lepiej jak maz bedzie z Toba bo sama sie nie bedziesz przez dobe mogla ruszac z łózka,a pozniej powoli bo brzuch boli.
Jesli bedziesz miala jakies pytania to pisz.
:-)