Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Ja mam zwierzaki 2: kota i świnkę morską. Od początku miałam w planach poród w szpitalu. Kraamzorg nie interesuje za bardzo czy masz zwierzęta, tzn. jak przychodzi do domu przed porodem podpisać umowę, wypełnić ankietę to jedno z pytań dotyczy zwierząt....ale to w sensie, aby wiedziała, że w trakcie opieki nad kobietą w połogu pomoże przy zwierzakach....a niektóre są uczulone i wtedy poślą taką której to nie przeszkadza. I tyle. Jeśli planowany jest poród w domu i pies jest agresywny względem obycych...to bym go na ten czas może gdzieś przeniosła do kogoś godnego zaufania.
Moja kraamzorg nie wiedziała co to takiego świnka morska, więc w ankiecie napisała "big hamster":-) Do dzisiaj się z tego śmiejemy z mężem
Hahaha dobre BIG HAMSTER. Ja jak byłam w hotelu położniczym, to się z nimi umówiłam na dłuższy pobyt, bo kraamzorg będę mieć na miejscu . W każdym razie taka opcja była i taka mi podpasowała, z resztą poleciła nam ją kobitka, która Mężowi robiła zwrot podatku. Wiem, że hotel to coś innego niż typowy szpital. Chociaż ten hotel jest przy szpitalu. Ja dzisiaj mam zaćmienie mózgu, więc nie umiem się wyrazić. W każdym bądź razie, pisali mi, że będą się ze mną umawiać na spotkanie przedporodowe, żeby wszystko obgadać, co mam mieć itd.