reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

Sencilla, ale mnie rozbawilas, ostatnio M sie wlasnie mnie pytal, co to dokladnie jest z ta posypka co oni daja, wiec mu odpowiedzialam, ze to poczestunek, w najtanszej formie . Nastepnego razu bylismy w Lidlu (u nas tylko lidl i spar :o ) i pokazalam mu, cala paczka kosztowala az 0.49 EUR :D hahaha plus maselko , posypka, = 4 EUR :D taniej sie nie da, nie wspominajac o smaku suchara z maslem i cukrem :D

reklama
Sencilla, słodkie te cupcake'i !!! Szczególnie te z marcepanowymi/lukrowymi noworodkami:szok::-)

Co do dekoracji mieszkania, to myśmy nic nie robili...ale byliśmy sami, nie wliczając kraamzorgowej;-) Mysimi ciastkami częstowaliśmy gości, którzy nas odwiedzali, ale dużo później....nie jak holenderska tradycja głosi, że goście zjawiają się w pierwszych dniach na krókich wizytach;-)

Sencilla, słodkie te cupcake'i !!! Szczególnie te z marcepanowymi/lukrowymi noworodkami:szok::-)

Co do dekoracji mieszkania, to myśmy nic nie robili...ale byliśmy sami, nie wliczając kraamzorgowej;-) Mysimi ciastkami częstowaliśmy gości, którzy nas odwiedzali, ale dużo później....nie jak holenderska tradycja głosi, że goście zjawiają się w pierwszych dniach na krókich wizytach;-)

Iguana, no wlasnie ja nie bardzo sobie wyobrazam gosci w pierwszych dniach po porodzie.. bede pewnie ledwo zywa, a jakos nie umiem sobie przedstawic mojego szefa na wizycie u mnie np.. jak ja taka rozlazla i ledwo sie trzymajaca kupy.. :-D:szok:

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie kraamzorg. Zarejestrowałam się u nich jakiś czas temu (na początku stycznia) i oprócz maila aktywacyjnego nie dostałam od nich jeszcze nic. W sumie to nie wiem nawet czy powinnam coś od nich już dostać, bo to dopiero 20 tydzień ciąży.
Powiedzcie mi kochane moje kiedy ktoś w kraamzorg skontaktuje się ze mną po raz pierwszy (jakis list, telefon, cokolwiek).
Chciałam zgłosić do swojej ubezpieczalni ze jestem w ciąży i że zarejestrowałam się w kraamzorg, ale oni chcieli ode mnie jakiś numer, którego nie mam. Dlatego pytam was, może któraś wie/pamięta jak to powinno być.
Serdecznie pozdrawiam i życzę miłej nocy:-)

Dziękuję wiatraczku za odpowiedz. Ja zgłaszałam się do kraamzorg przez internet i później chciałam to zgłosić do ubezpieczalni, ale widać coś źle zrozumiałam. Musze zadzwonić do nich jeszcze raz :)

Iskierka, dobrze zrozumialas. ja tez najpierw przez internet do kraamzorg sie zglosilam, a pozniej do ubezpieczalni.

Iskierka, dobrze zrozumialas. ja tez najpierw przez internet do kraamzorg sie zglosilam, a pozniej do ubezpieczalni.
Tak, ale...
Chciałam zgłosić do swojej ubezpieczalni ze jestem w ciąży i że zarejestrowałam się w kraamzorg, ale oni chcieli ode mnie jakiś numer, którego nie mam. Dlatego pytam was, może któraś wie/pamięta jak to powinno być.
Chodzi o to co powyżej - musiałam źle zrozumieć jaki oni numer chcą ode mnie. Może to miał być numer polisy, a ja zrozumiałam, że jakiś specjalny numer od kraamzorg....
Musze zadzwonić do nich raz jeszcze, a najlepiej będzie jak poproszę córkę. Ona jest lepsza w holenderskim ode mnie:-D:-D:-D

reklama
Do góry