reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Ayni ja pracowalam przy truskawce, nie bylo najgorzej ale potrafili nie wyplacic wyplaty przez jakis tam okres i ciagle jakies problemy byly.
Same polki tam pracuja no praktycznie same kolezanki;p a tak potrafily obgadac ze glowa mala...;p

Pracowalam tez na samym poczatku bycia tutaj przy pieczarce z belgiem i niemcem i bylo super, tylko ze strasznie ciezko i prawie 18 godzin dziennie;(
Ale przynajmniej jakos czlowiek sie z tym jezykiem obsluchal...:)Ja w przeciwienstwie do was to gowniara jestem:zawstydzona/y: rocznik 92.

Ach no mloda, to dobrze :) hihi , teraz rozumiem, czemu dalas rade 18 godzin na dobe, ja bym nie dala rady, serio
;-)mi sie najbardziej z takich prac w sektorze zielonym podobal moj pierwszy wyjazd na 3 tygodnie do Holandii, w wakacje , zbior jablek i gruszek, nauczylam sie jezdzic traktorem, na swiezym powietrzu, super towarzystwo , nigdy juz takich ludzi nie spotkalam. Potem to juz byli wyjadacze i chytre liski :D a co do babek, to kiedys pracowalam w firmie, gdzie bylo 10 polek wraz ze mna i okolo 50 turczynek... alesmy darly koty , ze glowa mala, a pod sam koniec, to tak sie z nimi zzylysmy , ze nam prezenty pokupywaly , przyniosly zarcie, pokazywaly swoje zdjecia ze slubu i dzieci , do dzis je wspominam.

Ja się wlasnie zastanawiam nad wywieszeniem prania na dwor.... Niby slońce, niby ciepło pomimo wiatru, ale jakies chmurska sie przewalają po niebie....
A prania mam dosyć dużo i w domu to zas bedzie 3 dni schło...

Ayni, mialam ci cos pokazać...
Zobacz załącznik 472652
Ja nie widzę juz wlasnych stóp:-D:-D:-D
A brzuszek mam taki "malutki":
Zobacz załącznik 472653
A to moja nowa fryzura - lepsza do ogarnięcia:rofl2:
Zobacz załącznik 472654

Lece ogarnąc kuchnię. Zaraz wróci córka ze szkoly i robimy........ PLACKI ZIEMNIACZANE!!! Mniam....

Iskierka sliczna Ta Twoja pileczka, zastanawialam sie wczoraj jak wyglada Twoj brzuch, bo dawno go nie widzialysmy, cvhyba w 28-tyg ostatnio jak mialas sesyje z mezem i dziecmi. Pieknie naprawde, sliczna tunika i nowe wloski, nie pochwalilas sie, ze idziesz do fryzjera
:happy:wszystko razem tworzy bardzo ladna calosc, co wiecej, powiem, ze wygladasz jak wiosna!

nAnA Chu- o mojej wizycie pewnie przeczytasz na forum Holandia, ale dla reszty dziewczyn, ktore tam nie zagladaja, wkleje wam, aby pokazac wszystkim, jaki ze mnie geniusz po prostu :/ az slabo sie robi.

Zacznijmy od tego , ze wczoraj jak juz poczlapalam do lozka to nie moglam zasnac... 3 godzina, bija koscielne dzwony, ja sie dalej wierce, potem czwarta, nie moglam w zadnej pozycji na dluzej zostac... O 5 dzwoni budzik, M wykopalam z lozka i powoli przysypiam, ale sie znow obudzilam, bo poszedl na gore po skarpetki. Z tego wszystkiego zlazlam na dol i sie po prostu poryczalam , ze jak sie nie poloze to mi nie wygodnie, ze nie spie juz prawie druga noc , ze brzuch mi przeszkadza i jestem zmeczona i po prostu chcialabym sie wyspac. Troche mnie tam pocieszyl, po czym poszedl do pracy. A ja dalej w proby zlapania snu na nogi. Jakos w pustym lozku bylo mi zdecydowanie lepiej i zaczelam zasypiac. Budzik moj zadzwonil o 10.00 bo na 11 mialam miec wizyte i widze, wylaczylam budzik i zagladam, ze mam maile na telefonie , wiec sprawdzam, ze od poloznej czy moga przesunac , ze jutro , ze 11,15 , ja odpisuje , ze ok, ik zie je morgen i dalej spac...

Po czym dzwoni telefon o 11.45 polozna druga z nich, ze czeka na mnie z wizyta, ja mowie jak to, przeciez ta druga przesunela na jutro , a ona mowi, ze to dziwne, bo jutro sobota, a ja mowie, ze dla mnie to tez dziwne bylo , ale odpisalam ok i poszlam spac bo mialam koszmarna noc. Po czym umowila mnie na wtorek , a ja otworzylam juz porzadnie oczy raz jeszcze zajrzalam do maila. A tam....

Tam bylo napisane, ze wizyta z 11.00 dzis przeniesie sie na 11.15 rowniez dzis!!! a mail napisany wczoraj, dlatego tylko okiem rzucilam na niego i widze ze morgen i skojarzylam, ze ona chce na jutro to przesniesc
realmad2.gif
jejku ale wstyd po prostu namieszalam. Strasznie mi glupio
eek.gif

eh... zjem i bede czekac na M moze mnie jakos pocieszy, bo czuje sie jak sierotka Marysia bez wesolych krasnoludkow.

reklama
Iskierka, ale fajna piłeczka ;)
Dziękuję:-D
Iskierka sliczna Ta Twoja pileczka, zastanawialam sie wczoraj jak wyglada Twoj brzuch, bo dawno go nie widzialysmy, cvhyba w 28-tyg ostatnio jak mialas sesyje z mezem i dziecmi. Pieknie naprawde, sliczna tunika i nowe wloski, nie pochwalilas sie, ze idziesz do fryzjera :happy:wszystko razem tworzy bardzo ladna calosc, co wiecej, powiem, ze wygladasz jak wiosna!
hahahaha, dziękuje Ayni;-)
Nie chwaliłam się fryzjerem, ale pisalam kilka stron temu, że mąż mi musi obciąć włosy bo "wygladam jakby piorun du***ł w szczypiorek" - musialas przeoczyć
A co do wiosny.... Pewnie mi nie uwierzysz, ale Wiosna to moje panienskie nazwisko :-D:-D:-D Jak sama widzisz nazwisko zobowiązuje :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

AYNI nie mam dla ciebie dobrych wiesci to dopiero poczatek nie przespanych nocy .jako mama to juz chyba nigdy sie nei wyspisz ,najpierw z racji ciazy pozniej bo niemowle ,poznej bo przedszkkole ,szkola ,egzaminy ,dyskoteka ...No ale dalas czadu z tym mailem:-D

Iskierka a to pamietam, ale z tego co widze, to jest chyba jeszcze nowy kolor? Czy sie myle ? Chyba nie... Jak dla mnie fryzjer, sama bym sie wybrala do Twojego meza na sciecie :p Moze i mojego M by obskoczyl, bo sie chlopak od 3 tygodni wybrac nie moze :-D faktycznie, nazwisko mowi samo za siebie, Panio Wiosno :)

Nana i to mnie przeraza wlasnie, ze to dopiero przedsmak, a co bedzie jak wrocimy z malym do domu ? Bede M codziennie plakac na ramieniu, ze nie moge spac... Omg... No juz jakos przelknelam ta moja gafe, mam nadzieje,ze polozne tez zrozumieja :D na szczescie wspomnialam im przez telefon, ze mialam okropna noc i po mailu poszlam dalej spac. Ale teraz glodna jestem. zaraz kota zjem jak sie nie oderwe od komputera. Nanaczu daj jakas fotke wasza nowa :) :p dawno nie bylo ! zobaczymy jak Tymek urosl !

Iskierka a to pamietam, ale z tego co widze, to jest chyba jeszcze nowy kolor? Czy sie myle ? Chyba nie... Jak dla mnie fryzjer, sama bym sie wybrala do Twojego meza na sciecie :p Moze i mojego M by obskoczyl, bo sie chlopak od 3 tygodni wybrac nie moze :-D
Ayni, kolor ten sam. Farbowac będę po porodzie, a przed chrzcinami.
Spoko, przyjeżdzajcie, żaden problem :-D:-D:-D:-D

AYNI to nie takie straszne ,pierwszy miesiac moze byc ciezki ale przeciez ja dzidzia spi to i ty mozesz sie polozyc ,gorzej jka ma sie juz jakies potomstwo ale jak widac po multimamach tu na forum ,tez mozna sobie poradzic.Malenstwo wszystko wynagradza:-)

Dzien dobry :)

AYNI witaj w klubie Zombie :D ja juz tak noe spie 2 miesiac...i wcale sie nie zapowiada ze cos sie w tej kwestii zmieni :D

ISKIERKO alez pieknie wygladasz!! Brzuszek jak brUszek-kazdy ciazowy jest cudny, ale buziaka masz tak sympatycznego ze bym Cie wysciskala :D

pranie mowicie? Hmmm...ja nie nawidze prasowac,wiec poczekam na mame :D bedzie za tydzien z dostawa ciuszkow wiec wszystko za jednym zamachamem pykniemy ;)

Placuszki z truskawkami i kokosem serwuje. I kawe inke ;)
Prosze sie czestowac :)

mgd ja tez nienawidze prasowac ale ciuszki dzieciece ciach ciach sie prasuje bo sie mieszcza na desce a nie lubie wiekszych rzeczy ktore trzeba przesuwać ;) wiec czesto nie prasuje albo Ł prasuje ;) hihihihi

Kawke zbożówke mam z pl :)

ja tez nie wiele spałam, wczoraj zasiedzialam sie prawie do 1 na forum a po 7 pobudka gdzie zwykle spie do 10 :) najwyzej padne dzisiaj szybciej :)

reklama
U mnie to juz standard:zasypiam kolo 5, a wstaje o 9...

Ja mam alergie na zelazko :D. Prasuje jak juz trzeba hahah dobrze ze mam oddzielne pomieszczenie do tego typu balaganu ;)
Czego oczy nie widza... ;)

Ide zaraz na zakupy..musze jakies pajace kupic..bo po przejrzeniu calej dzieciej zawartosci szafy,wyglada na to ze Kausar bedzie w bodziakach chodzic :D

Do góry