reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Czesc dziewczyny ! ja wstalam okolo 11 , bo 5 tej pobudka M wyszykowac do pracy, jak alarm zadzwonil, to az sie dziecko w brzuchu obudzilo , pewnie sie wystraszyl, bo to okropny dzwiek :D
Moja misja na dzis to zapisac sie do kraamzorg, swiety czas, bo cos zwlekam z tym :D na szczescie mozn sie zapisac przez internet bo czuje sie jak flak i nie nadaje sie na sympatyczne rozmowy :D
Tymczasem rozmawiam z mlodszym bratem na skypie, ktory przyjezdza do mnie na wakacje i pokazuje mu Efteling i te sprawy, maly sie bardzo cieszy , ja tez :)

napisze jeszcze pozniej, jak sie nieco ogarne

reklama
Madzia u mnie w karcie ciazy tez bylo napisane kraamzorg i jeszcze nazwa podana, polozna mnie pytala na poczatku czy chce czy nie, wiec jej powiedzialam i tak wpisala, bylam swiecie przekonana , ze oni to zalatwia czy cos. A tu sie okazuje, ze nie i ze musze sie sama zameldowac. Wiec poszperalam w necie, tego co ona mi wpisala za cholere nie moglam znalezc, znalazlam inny kraamzorg, gdzie daja jakies gratisy (znizki na kursy dla ciezarnych, i te wielkie poduszki dla ciezarnych) i sie wlasnie zapisuje.

aaa no i musze tez dzis napisac maila do szpitala zglosic nasze uczestnictwo w dniach otwartych porodowki 14-tego wieczorem...

spaaaaaaccccc

aaa wiec tylko zanotowała ze wogole chcesz kraamzorg, przy mnie polozna formularz cały wypelniala i za jakis czas przyszedl list od kraamzorg;) ale to chwila moment sie zapisac, potem dostaniesz papiery do domu zapewne ;)

lece dzisiaj po taszke z kruidvat'a:) i jeszcze musze zachaczyć o gemeente , ciekawe ile tam sie nasiedze ;(

Hej wszystkim:)
ale mialam noc dzisiaj:-D
Wczoraj przed snem rozmawialam z moim B. o porodzie...
Czy sie nie rozmyslil i nadal chce byc przy narodzinach i dalej chce preciac pepowine:)

No i tak sie jakos rozgadalismy, i potem do lozka spac.
Okolo 3 w nocy obudzilam sie bo poczulam straszliwe mokro miedzy nogami, niewiele myslac taka zaspana budze B i mowie Wstawaj wody mi odeszly:-) a on biedny niewiedzial co zrobic:) jaka mial mine to chyba nie zapomne do konca zycia;P

Na szczescie nic sie nie wydazylo, bylo zimno to wlaczyl ogrzewanie i tak jakos sie zapocilam straszliwie:)
Przynajmniej mialam przedsmak tego jak sie zachowa:) hah

Potem juz zasnac nie moglam, chyba przez ten ksiezyc...

No to sie rozpisalam:)

Jol jol :)
Naczelny zombie forum sie melduje. Poszlam sapc o 5.30 :D. Czad normalnie.
Wstalam o 9 bo idioci maluja nam balkon(co roku!!!) i trzeba im okna pootwierac...postawili sobie bumboxa i sluchaja lady gagi...

ASTRID wez no okna umyj :D moja mama tak dwa razy urodzila :D albo bramka numer dwa: maz do pomocy ;)

ISKIERKA a Ty to jeszcze na rozpakowanie nie licz ;) nie ma lekko :)

AYNI mialam Ci pisac,zebys przed zamowieniem polskiego zarelka sprawdzila sklad ;) ja sie tak nacielam pare razy-w barszczu czerwonym byl wywar z wieprzowiny,w danonkach zelatyna :D

YOKASTA ubij mnie ale wczoraj nie mialam juz sily ani na wyslanie Ci tego kodu do H&M ani do wklejenia linkow. Dzisiaj sie poprawie. Slowo.

Wczoraj z tej bezsennosci skonczylam album i zrobilam literki na sciane dla Malej :D

Dzisiaj sie kisze w domu-brzuch mi mega twardnieje...

ISKIERKA a Ty to jeszcze na rozpakowanie nie licz ;) nie ma lekko :)
A dlaczego nie?? Ja chcę już i koniec!!:-D
Tyle, że jak tak baaaardzo chce to pewnie przenoszę:-)
MGD, ja poszlam spać przed pólnocą ale za to nie śpie w sumie od 6.00 - mąż do pracy, córka do szkoly a ja oczy "jak kartofle", czy jak kto woli "pięć złotych" i zasnąć nie mogę...
Więc śniadanko, herbartka z cytrynką, laptopik, hafcik... W międzyczasie nastawiłam pranie i zmywanie i poszłam ogarnąć strych.
Generalnie poszłam pochowac do pudeł zaniesione tam x czasu temu zimowe kurtki/szaliki/czapki... Leżały sobie beztrosko na wierzchu i się kurzyły. Musialam je schowac za wczasu, bo później na strychu bedzie sypialnia dla gości, więc porządek musi być.
Przy okazji znalazłam córki torbę podróżną, ktorej szukalam chyba z tydzień - bedzie jak znalazł do szpitala, ale trzeba ją odświeżyć (czytaj: WYPRAĆ).
Za odkurzanie się nie biorę, bo... mi sie zwyczajnie nie chce, chociaż dziś spojenie nie boli jak w niedziele czy wczoraj. Za obiad też się nie biorę bo dziś kebab.
Siedzę sobie i haftuję i oczy mi sie kleją. Ale teraz już nie warto sie kłaść spać. To sobie napisalam posta na bloga...
Tak mi mija dzisiejszy dzień:-)
jak wróci mąż to go zagonie to nożyczek, bo musi mi włoski podciąć. Tak mi urosly, że nic z nimi nie umiem zrobić i wyglądam jakby piorun du**ął w szczypiorek:-D:-D:-D

reklama
MGD ja zawsze sprawdzam , choc ostantio mialam same przyjemne niespodzianki, zawsze myslalam , ze w mieszance krakowskiej jej zelatyna, okazalo sie ze nie ma, tak samo z ciastkami typu delicje, z Lidla. Niestety na tej stronie nie ma mozliwosci sprawdzenia skladu , wiec bede szukac w sieci i jeszcze nie zamowilam, bo wspolnie z M chcemy wykorzystac te 20 kg za paczke mysle, czy brac wiecej laciatego czy tymbarkow w kartonie :D a w ogole widzisz, musisz koniecznie sie dzis na skype pojawic, bo czekam na Twoj komentarz :D

Bernadetka, no to ladnie , moj by wyskoczyl jak z tostera hahaha, nie strasz chlopa :p ciekawe swoja droga ile tej wody jest, czy ja sie np zorientuje ? :D

Iskierka, moje wlosy tez sa w stanie blizej nieokreslonym, co prawda urosly itd, ale przypomniala mi sie dzis anegdotka z rana. M idzie do pracy a ja do niego, zobacz , jakie mam wlosy ? i staje do niego tylem, a on do mnie mowi : takie kolorowe !!!
:-D ja mowie co to, kolory teczy czy jak ? :D trzeba sie wziac za jakies farbowanie zeby im ujednolicic ten kolor, bo myslalam ze mu cos wykrece .

Do góry