reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Astrid hehe jesli chodzi o mnie to nie musisz haha ale kraamzorgowe maja hobla;) ja na szczescie metalowy dostalam i mam z głowy :)

Astrid nie kupuj aluminiowego, skoro masz taki, wywalanie pieniedzy na darmo. Zreszta Ty bedziesz w hotelu po porodzie, to pewnie dadza malutkiej swoje termofory a w domu jak wrocicie bedziesz uzywala swojego :) na szczescie kraamzorg masz z glowy w domu :p nie bedzie paplala co jej nie pasuje heheh :)))

Astrid nie kupuj aluminiowego, skoro masz taki, wywalanie pieniedzy na darmo. Zreszta Ty bedziesz w hotelu po porodzie, to pewnie dadza malutkiej swoje termofory a w domu jak wrocicie bedziesz uzywala swojego :) na szczescie kraamzorg masz z glowy w domu :p nie bedzie paplala co jej nie pasuje heheh :)))

Dlatego sprytnie wybrałam ten hotel i powiedziałam, że nie chcę żadnej kraamzorg w moim domu, skoro jest tam :-D. Nie będzie mi się nikt rządzić w domu :-D.

Hehe, i ja mam taki termofor :) w misiu pandzie :D
Ratowal mi zycie przy bolesnych okresach ;)
Dobrze ze sie kraamzorg nie musze pzejmowac :p

Ale jeszcze pytanie w takim razie...jesli dziecko rodzi sie latem..to tez trzeba je w ten sposob ogrzewac???

W ogole to dzieb dobry :)
Wyspaly sie wszystkie??

No wlasnie dziwna sprawa z tym termoforem, ja w ogole nie wiedzialam ze cos takiego tutaj maja i takie pomysly, ale Anetka mi powiedziala i zakupilam za calego euruska i pokrowce do niego z prenatala tez za 1 eur /szt , nie wiem czy sie przyda czy nie , ale nie chce zeby pozniej kraamzorgowa wysylala nas do sklepu, tam pewnie trzeba bedzie wydac 10 chytrusow. Przezorny zawsze ubezpieczony.

A tak MGD, sabah el khair, piekny dzis dzien , ale u mnie tymczasowo sie slonecznko zmylo :( bede dzis piec szarlotke , jami jami i jak pisalam juz na watku Holandia, napisze specjalnie dla Ciebie, ze Adas ma prawie 27 cm i dobrze rosnie , udalo nam sie wydebic darmowy porod w szpitalu i polozna polecila zglosic nam w ubezpieczalni ze chcemy rodzic w domu, aby dostac kraampakiet :D hahaa cwana, nie wpadla bym na to.
A wy jak sie dzis czujecie moje arabskie ksiezniczki ?

reklama
Ayni z ciekawosci zapytam, jak to zrobiliscie, ze bedziecie miec porod w szpitalu for free? :D bo wiem, ze bezplatnie jest tylko ze wskazaniami medycznymi... ;/;/;/ mi przylazl rachunek - 316e.

Do góry