reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Dziewczyny, nie martwcie sie! Dacie rade na pewno!
Popatrzcie na moje suwaczki: ja mam trojeczke i tez nikogo do pomocy, a daje rade. Wy tez dacie! Zawsze mozna sie tu zwrocic o pomoc, czy do kraamzorg, czy do poloznej, czy CB.

Na kolki u nas pomogla poduszeczka z "nadzieniem" z pestek wisni, czy winogron, mozecie taka kupic w sklepach ze zdrowa zywnoscia. Mozna powiedziec, ze to przeciw kolkom, ktore po holend sa DARMKRAMPJES

a taka poduszeczka to pitkussen

Póki co o tym nie myślę. Wszystko wyjdzie w praniu :-D. Słyszałam, że na kolki dobra jest suszarka :szok:.
Yyyyyyy, co masz na mysli pisząc o suszarce???? Chyba nie masz zamiaru ogrzewać dziecku brzuswzka suszarką do włosów:szok::szok::szok:
Dam ci lepszy sposób, wypróbowany osobiście przeze mnie na dwojce dzieci. Bierze sie pieluszke tertową i prasuje ją ciepłym żelazkiem - ciepłym, nie gorącym. Wyprasowana pieluszka powinna mieć taką temperaturę jak woda w wanience - warto sprawdzić na własnej twarzy lub łokciu. Ciepłą pieluszke przyłożyć do brzuszka maluszka - najlepiej gołego, dlatego pieluszka nie może być za gorąca. Ciepło powoduje rozkurczanie jelit i kolki mijają...

Moje dziecko nie mialo kolek, nie wszystkie maluchy maja, nie martwcie sie na zapas :) jak bedziecie karmily piersia to czasami wystarczy nie jest wzdymajacych potraw (fasoli, bobu, cebuli, papryki i innych takich, oraz nie jesc czosnku) bo to podraznia uklad pokarmowy maluszka. U nas bylo tak ze maly plakal przez 2 dni bo ja wypilam mleko i zjadlam jogurt.. co sie okazalo jego brzusio nie toleruje tego, w tym czasie duzo go nosilismy i przytulalismy, robilismy masaze brzuszka itd. Niestety w naszym przypadku suszarka sie nie sprawdzala ;))

Iskierko suszarka dmucha sie maluszkowi na brzuszek (na najslabszych obrotach zeby nie poparzyc milusiej skorki :) ) a pozatym pod wplywem dzwieku suszarki malec sie uspokaja bo szum jest podobny do tego szumu z brzucha mamy. Moja suszarka to jakas do kitu jest bo Tomkowi nie pomagala, ale jak juz puszczalam taka z youtube to tak hehehe :-D

Az milo jak ktos doświadczony Ci doradzi:)
Mi to moze doradzic tylko babcia;p hehe ale jakos nie spieszy mi sie do jej rad bo co niektore to sa jakies średniowieczne:)
chociarz wiem ze chce dobrze:)

iskierka no ja wlasnie to samo mialam na mysli z ta poduszeczka. ogrzewa sie ja w mikrofalowce albo piekarniku i przyklada do brzuszka. Pestki zatrzymuja cieplo, wiec nie jest po chwili zimna, ale przyjemnie ciepla..
To rozumiem, działa jak termofor
Iskierko suszarka dmucha sie maluszkowi na brzuszek (na najslabszych obrotach zeby nie poparzyc milusiej skorki :) ) a pozatym pod wplywem dzwieku suszarki malec sie uspokaja bo szum jest podobny do tego szumu z brzucha mamy. Moja suszarka to jakas do kitu jest bo Tomkowi nie pomagala, ale jak juz puszczalam taka z youtube to tak hehehe :-D
Nie wiem, nie odważyłabym się dmuchac maluszkowi na brzuszek suszarką, chocby i na najsłabszych obrotach... Owszem, jej dźwięk może malca uspokoić, ale co do tego dmuchania to przyznam szczerze, że mam mieszane uczucia...
No ale ile matek, tyle sposobó na ewentualne kolki, bo jak pisala TheHague nie wszystkie dzieci je mają :-)

Idę spać - dobranoc all

reklama
A dziekuje badzo:)
bede pytac jak tylko sie rozpakuje:)hehe

Moj kot zaczał atakowac mi brzuch:)
chyba mu sie nie podoba jak tak sie rusza:)

Do góry