reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

ja tam nie mam obrzydzenia do porodow, i te zdjecia tez mnie nie obrzydzaja, nie przeszkadza mi wcale ta kupa. :nerd:

reklama
tak samo jak nie przeszkadza mi kupa mojego dziecka ani jego wymiociny ani to ze juz pare razy sie na mnie zesikalo :-D
jak to sie mowi... nic co ludzkie nie jest mi obce :D zreszta jak ja bylam mala to sama zasikalam rodzicow, a pare razy nawet na nich kupe zrobilam hahaha przed kapiela :D

Sencilla głeboko sie tez nie raz nad tym zastanawiałam, ale nie potrafie odpowiedzieć, wszystko wyjdzie w praniu, wiesz wymiocinki małego niemowlęcia tez sa inne niz dorosłego czlowieka, pieluchy juz zmieniałam wiec o to sie nie martwie ;) kupa raczej mnie nie obrzydza, a juz zwłaszcza swojego dziecka ;)

The Hague tak wlasnie myslalam ze o to ci chodzi ,moglabys juz nie byc taka ciagle ukasliwa.ja naprawde sie staram cie ignorowac wiec moze jakis kompromis?:-)

A ja mialam cos napisać odnośnie biegania do lekarza w ciązy... i zapomnialam co:-D
Powiem tylko tyle, że zaszlam w ciążę tu w NL, od tej pory nie bylam w PL, nie zamierzam tam jechać w najbliższym czasie i nie udzielam się na forach dla mam, gdzie są same Polki... Z wiadomych względów.
Rozumiem Was, że tam piszecie/czytacie. W końcu to wasze pierwsze ciąże. Ale same widziecie, że niekiedy to sie można nieźle nakręcić.
Gdy ja bylam w pierwszej ciąży to nie wiedzialam jeszcze do czego służy internet, nie mówiąc już o forach:-D Kupiłam sobie książkę "Mama i dziecko" i stamtąd brałam większośc informacji. Oprócz tego czytalam czasami jakies czasopisma. Unikałam pytania mamy czy tesciowej, bo uważała, że od dnia urodzenia mojego czy mojego męża tyle się zmieniło, że to co wtedy bylo standardem wcale nie musi byc standardem wtedy.
Badania USG mialam w sumie 2, badanie krwi chyba ze 3.....
Już w drugiej ciązy było tego zdecydowanie więcej, ale tylko dlatego, że lekarz tak zadecydował, a nie ja sama.

Co do filmow o porodach - jakoś nie lubię oglądać:baffled: Nie żebym się brzydziła, czy bała. Po prostu nie oglądam i już

Madziula, wymiocinki niemowlecia i owszem, ale zarzygany caly 3-latek, lacnzie z posciela, dywanem w pokoju i lozkiem to juz raczej nic innego...

haha Sencilla posciel to tam pikus, bo mozna do pralki wrzucic, gorzej z dywanem i materacem, a szkoda co jakis czas nowe kupowac hahahah ja sie tam nie brzydze, opiekowalam sie tu juz wieloma dziecmi i rozne przygody nas spotykaly :happy2:

Sencilla he tak to juz zmienia postać rzeczy, chodz nadal nie potrafie odpowiedzieć na ile bedzie mnie to brzydzic u swojego dziecka:) ja moja Niunia bedzie miała 3 latka to podziele sie wrazeniami ;)

Iskierka ja tez nie czytam polskiego forum :) w koncu jestes w Nl a tu sa inne zasady i inna mentalnosc a po co mam sie nakrecać, zyje tym co jest tutaj i jakie mamy mozliwosci tutaj :) chodz to moja pierwsza ciaza to Wy mi w zupełnosci wystarczycie, poza tym mam wielce magazynów i od połoznej i ze sklepów :)

Nana i The Hague przywoluje,aby sie nie klocic. Nana,mysle ze thehague nie miala nic zlego na mysli :tak:take it easy man!

reklama
SENCILLA ja mysle ze THE HAGUE jest na tyle dorosla by sama wyrazic co mila na mysli.Pozatym wczytaj sie w mojego posta czy jest tam wola klotni czy raczej dojscia do porozumienia ,nikt tu sie nie kloci ,nie wiem z kad te wnioski.

Do góry