reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

ja musze najpierw spisac co mam z kraampaketu a co mi brakuje i wtedy bede mogła wyruszyc na zakupy :) ale np pieluszki tetrowe przywioze z pl moze jeszcze pare innych rzeczy no i majtasy of cors :)

reklama
właśnie może na następnej wizycie spytam się właśnie jak to w moim wypadku wygląda żeby mi wyjaśnili czy są możliwe inne opcje oprócz domu i szpitala itp Bo niby jeszcze mam trochę czasu na zastanawianie i decyzje ale pora się zainteresować:)
Mgd Ty pisałaś że się do szpitala wybierasz na spotkanie to już będziesz mogła coś więcej poradzić, bo ja to tak za miesiąc czy dwa pewnie pójdę:-p
Ayni też właśnie zauważyłam że my to razem prawie, szkoda że to tak daleko bo jeszcze byśmy się na porodówce spotkały hihi A jeśli o mnie chodzi to ok 2 tyg temu zaczął mi brzuszek rosnąć i to w dość szybkim tempie a razem z tym i większa ochota na jedzenie (z lodami na czele) bo do tej pory to w ogóle żadnych smaków, zachcianek ani nic z tych rzeczy nie miałam a nawet prawie wcale słodyczy nie jadłam bo jakoś mi nie pasowały, yhh niestety teraz chyba nadrobię

Matyldo ile Wy piszecie!

Ja sie ostatnio nie moge z niczym zorganizowac...
A dzisiaj piekne sloneczko wiec dopiero do domku wrocilam.

NANA kurde dobrze ze napisalas o tym privie! Dopiero zobaczylam i juz spiesze odpisywac!
Nie przychodza mi powiadomienia na maila,a w tej gUpiej aplikacji nic nie jest przejrzyste.
Ps. Ty to sie kobieto tutaj mialas...nie dziwie sie ze masz awersje do porofu w NL..dzieki Bogu wyszliscie oboje z tego obronna reka :)

ASTRID tez posiadam tatuaz :) z czasow mlodosci hahah na calych plecach,a raczej wzdluz kregoslupa..do dzis pamietam oczy lekarza kiedy mnie badal :D muzulmanka w chuscie z wytatuowanymi plecami hahah
Ale skubaniec nic nie powiedzial.

AYNI jak tam filcowe buciki dla pierworodnego??

KAILLY no niestety w Almere nie ma takich atrakcji jak hotel do rodzenia. Szpital albo dom.
Do ktorych poloznych chodzisz???

I.....pamiec mi sie skonczyla..

EDIT:
KALLIE spotkania w szpitalu sa w kazdy pierwszy poniedzialek miesiaca, ale trzeba sie na nie zapisac na liste bo to trwa jakies 3-4 godziny i beda przekaski itp.

Co do list wyprawkowych..coz. Ja jestem minimalistka :) i zawsze mowie ze w dzisiejszych czasach ,gdzie sklepy nawet w niedziele pootwierane w razie W mozna dokupic :)

mgd to musiał mieć fajną minę :-D. Ja muzułmanką nie jestem, ale położna była lekko zaskoczona. Nie wiem o co jej chodziło, w końcu nie tylko muzułmanie mieszkają w Delfshaven. No cóż, jej problem nie mój ;-). Myślę i tak nad kolejnym tatuażem, ale to jak skończę karmić. Mam koleżankę, która pracowała w studiu tatuażu w PL, ale że musieli z mężem wyjechać do NL, to prowadzi sobie salon w domowym zaciszu.

Astrid mysle , ze fakt, ze ktos spytal co to jest i pozostawil to bez komentarza to nie jest nic niegrzecznego. Mysle, ze lepsza taka reakcja niz sztuczne : "wow, swietne" albo negatywny komentarz. Mysle, ze w Polsce mozna by sie spotkac z krytyka, mnie nawet lekarz skrytykowal ze uzywam balsamu do ciala :-Droznych ludzi sie spotyka :D moze niebawem polki beda sie przyuczac jako polozne ? Mysle, ze to bylby swietny pomysl, np firma kraamzorgowa polska i polskie polozne, nie ma ich az tak wiele, aby nas wszystkie obsluzyc.

Sama tez mam tatuaz, taka mala koronka (wzor koronkowy, nie korona :D) ale nie zajmuje duzo miejsca i mam go zawsze zaslonietego. Teraz jakos ciesze sie, ze nie zrobilam wiekszego tatoo ,a chcialam, bo jakos mniej mi sie podobaja takie dekoracje.

MGD filcu do tej pory nie zamowilam, jakos tysiace spraw na glowie i wczoraj pierwszy raz tknelismy maszyne, faaajna jest. Singer w obudowie ! Klasyk .

Kallie a ja juz myslalam ze tylko ja tak mam , mi w ciagu ostatniego miesiaca przybylo wlasnie najwiecej kg i w najszybszym tempie bo az 2 czy 3 podczas 30 dni i troche sie wystraszylam, a brzuszek tez jakos teraz zaczal sie bardziej pokazywac.
MGD

reklama
mnie sie tutaj np podobało podejscie polznych do piercingu. kazdy mi mowil ze bede musiala wyjac kolczyk z pepka bo jak to w ciazy kolczyk, po co , na co i pierdzielenie, a polozna obojetnie ktora mnie badała, powiedziala tylko ze jak mo brzuch urosnie i ten bedzie za mały to mam wymienić sobie na silikonowy i ze wcale nie musze go wyciagac ;)

Do góry