reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

mumia: szczesliwej rocznicy dzis i szczesliwego rodzenia!! :):D:)

anp: jestesmy jestesmy, tylko nie na codzien ;) ja tych podwyzek jeszcze nie mam i planuje rodzic w domu, ale kraamzorg kazala je miec, bo sa potrzebne i do rodzenia i dla kraamzorg. mozna je wypozyczyc, nie trzeba kupowac. masz juz kraamzorg? to oni ci powiedza gdzie w twoich miescie/rejonie to mozesz znalezc :) tam tez bedziesz mogla dostac inne rzeczy z kraampakket, jezeli nie dostajesz tego od ubezpieczenia.

dziewczyny, ja tez mam pytanie. nie mialam zadnych problemow z puchnieciem caly czas a ty nagle, w 31 tyg. w weekend przy tej goracej pogocie stopy mi tak napuchnely, ze ledwo moglam przejsc 5 krokow :( macie tez tak? jak sobie z tym radzicie? verloskundige tylko mowi "nogi w gore jak siedzisz i pij pij pij" ale to jakos malo pomagalo, dopiero po nocy zeszlo...

reklama
AniaWM juz mam informacje gdzie moge je dostac,ale nie mialam zamiaru wyporzyczac,no ale jesli musze no to ok.Ja bede rodzic w szpitalu.

A co do opuchnietych nog to ja jestem w 36 tyg i mam od dwoch tygodni opuchniete nogi i w sumie to caly czas bo po piciu wody i nogach w gorze to tylko troche sie zmniejsza,ale jeszcze pare tygodnii zniknie.

musze jeszcze isc kupic2 kruiken,nie wiem po co no ale jest na liście,wiecie może po co to???

to sa takie metalowe butelki, to dla dzidzi chyba do ocieplania we snie w lozeczku, ale nie jestem 100% pewna, moze ktos inny lepiej wie?!
te sa zamiast tych gumowych, bo lepiej i dluzej trzymaja cieplo i sa bezpieczniejsze niz te gumowe. i musisz do nich tez kupic pokrywki. najtansze kruiken widzialam w HEMA, ok. 13eur, bo w necie szukalam i roznych tych baby sklepach a tam wszedzie 15-25eur :S

ojej, no to masz ubaw z tym opuchnieciem, wspolczuje!!! (tym bardziej jak teraz zaczynam rozumiec co to ;S)

Juz sie przyzwyczaiłam pozatym ze musze rankiem leciec do sklepu jak cos chce bo wtedy sa troszke mniej opuchniete i moge buty zalozyc.

A codo tych butelek to nie wiem po co one latem skoro małemu bedzie i tak gorąco.no ale skoro maja taki wymóg,co zrobić.Juz ogladałam na stronie hema,to takie termosiki,,hehhehe

Skad jestez AniaWM???

haha tez sie zastanawialam po co one latem :D moze zapytac sie verloskundige lub kraamzorg? jak nie zapomne, to zapytam przy nastepnym spotkaniu i dam znac :)

mieszkam w zwolle, to w overijssel. a ty anp?

Hej,
ja tez bylam zaskoczona ze chca te butelki do ocieplania lozeczka w lecie.... Wytlumaczono mi ze dziecko potrzebuje stalej temp po kapieli, i ze jest to potrzebne przez pierwsze tygodnie. Pozniej pani popatrzyla na posciel dla dzieciaczkow i stwierdzila ze za gruba!!!! wiec o co im chodzi???!!! posciel wcale nie jest gruba, jak kocyk!!!! Jedno wyklucza drugie!!! Ach te holenderskie przepisy!!!
Co do podwyzszenia to mozesz uzyc (jesli masz) materac dmuchany na czas wizyty poloznej, wydaje mi sie ze jest to wygodniejsze, tym bardziej ze nie rodzisz w domku.
Mi tez nogi zaczely puchnac od soboty i mam juz doscccccccc, oby jakos wytrzymac te kilka tygodni....

W Polsce nikt nie grzeje łóżeczka dla mnie to chore,ale na odczepne kupilam jedna jakby co bo po uwazam ze to nie potrzebne wiec drugiej nie kupie,a co do poscieli to tez kołdra nie moze byc ,tylko kocyk i musialam kupic dzis drugi.Maja dziwne wymagania.

A co do materaca to pytałas morgenrood o to??Bo materac mam a wolalabym nie dzwonic do wyporzyczalni tych podwyzszen .Moje nogi top wieczorem wygladaja jak kopytka,ja to sie smieje troche z tego,dobrze ze nie boli chociaz.Po dzisiejszej wizycie kobitki z kraamzorgu to przestalam sie bac chyba juz porodu a zaczelam tego tygodnia z kims z kraamu,,hehheale i przez jedno i drugie musze przejsc wiec nic nie zrobie.oki ide ogladac tv...odezwijcie sie ktoras jak bedziecie mialy czas bo mi sie nudzi calymi dniami.....pozdrawiam

Kobietka z kramzorgu nam podpowiedziala ze ewentualnie moze byc ten materac wiec ja nie wypozyczam nic. Jak Ci sie nudzi to idziemy na lody ;) !! :)

reklama
Do góry