reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Co to tego Usg to ile tutaj razy robia?
bo mialam tylko dwa razy i na tym juz koniec?
czy moze jeszcze jedno bedzie?
W srode przychodza do mnie na spotkanie Panie z Kraamzorga:/ troche sie obawiam jak to bedzie przebiegało...

reklama
Mi urosły tylko o jeden rozmiar... miałam 75B teraz mam 75C, ale zdaję sobie sprawę, że jeszcze urosną, jak zostanę mleczarnią :eek:. Staniki do karmienia kupowałam na 75C, ale myślę, że jak dobrze poreguluję, to cycki się zmieszczą. Najwyżej będę biegać do Hemy.

Mi robili w sumie chyba z 5 razy.

A panie z kraamzorg nie są takie złe :laugh2:.

Oh Astrid, zazdroszcze Ci takich malych cycuszkow w sam raz do raczki :)
Madzia zagladalam na allegro i do karmienia i we wielkich rozmiarach sa za 50 PLN ; jeszcze chcialam jakies pizamki ciazowe i takie do karmienia w nocy, tanioszka!
:szok:chyba wysle ojcu pieniadze, bo tutaj z torbami pojde :D

bernadetka - a w ktorym jestes tygodniu ? niestety nie masz suwaczka wiec ciezko nam sie domyslic...
standardowo robi sie dwa usg, 20-tyg powinno byc ostatnie, ale tutaj wiekszosc z dziewczyn miala wiecej, wiec moze polozna zrobi jeszcze pozniej jakies.

A kraamzorgu sie nie boj, w koncu ty jej placisz i ty wymagasz, ona ma Ci jedynie pomoc, taka jej rola.

Ja myślę, że już za wiele nie urosną, bo mam sporo ładnych staników sprzed ciąży (jakby mi zmalały), no i mam teraz też ładne (więc jakby mi się ten rozmiar utrzymał, to też bym nie płakała). Dla mnie staniki do karmienia to szczyt brzydoty, no ale przecierpię to :cool:. Kupiłam je dla wygody, żeby nie kombinować z karmieniem.

Warto kupić specjalne koszulki do karmienia, jakie są np. w H&M? One mają takie zakładki specjalne.

Ostatnia edycja:
Astrid czemu mowisz , ze szczyt brzydoty ? Ja wlasnie ogladalam i bylam w szoku, ze teraz robia takie ladne, koronkowe, czarno-rozowe, wstazeczki te sprawy , jestem mile zaskoczona bo wlasnie nastawialam sie na takie biale, medyczne hihi , za to ogladam na allegro teraz koszule nocne do karmienia i tu juz jest gorzej. polska tandetka sie klania, czyli nadruk ze 'smiesznym bobaskiem' albo bocianem i szarosc przemyslowa , nie wiem czy kobieta po porodzie albo w trakcie ciazy musi sie oglupiac takimi 'nadruczkami' ? Jakies zyrafki, dinuzaury , wozki , owieczki :wściekła/y:albo szarosc toaletowa albo jaskrawy zolty z wielkanocnym zielonym razem wziete, tudziez pomarancz rodem z opolskiej porodowki . A te elegantsze to mozna na palcach policzyc i co? Rozmiar 38... Lol...

Mnie sie podoba np taka , bo dobra na ciaze i po porodzie do karmienia, rozpina sie mozna swobodnie cycka wystawic :

http://allegro.pl/koszulka-do-karmienia-ciazowa-alles-mama-eva-r-38-i2266020790.html

reszta to jakis aseksualny koszmar...

Ostatnia edycja:
Mi biust urosl z 75 b na 85 c d .Ogolnie to ja bardzo przytylam ,tez w ramionach pod biustem ,stopa mi urosla:szok: Powiem wam ,ze tego sie nie spodziewalam ze tak sie zmienie po ciazy.Bylam taka drobinka a teraz nie wiele ciuchow sprzed ciazy na mnie pasuje:-(Nie wiem jak to jest ze niektore niedlogo po ciazy wygladaja jakby nigdy w niej nie byly.

No ja musze dojsc jak zrobic tego suwaczka:)
a jestem w 31 tyg.
chcialabym zobaczyc jeszcze choc raz mojego szkraba przed tym jak go zobaczze na zywo:)
moj biust tez urósł z 75b na 80b

Mnie też biust urósł z 80B na 85C i od tygodnia mi sie wydaje że znowu coś stanik za mały, ale wizualnie to 85D jest wielki jak dla mnie więc się wacham czy kupować. Chociaż ja nie lupię przepłacać za staniki i czesto kupuję w Zeemanie - są bardzo wygodne i jednocześnie tanie. Jakoś nie lubuje się w koronkach, "gryzą" mnie:baffled:
Staniki do karmienia też kupiłam 85C, z Hemie - zwykłe białe, bawełniane, bez udziwnień. Szkoda, że nie mają usztywnianych miseczek, ale zapięcia do karmienia mają zdecydowanie lepsze od tych, które nosiłam naście lat temu karmiąc starsze dzieciaki.
Koszule nocną rozpinaną na piersiach też kupiłam w Zeemanie - generalnie lubię spać bez niczego, ale ostatnio strasznie się pocę i wszystko mi się klei. No i przy dziecku jakieś nocne odzienie jest przydatne, szczególnie jak się wstaje co 2h:rofl2:

Własnie dzisiaj po raz pierwszy zauważyłam na koszuli nocnej żólte plamy na wysokości brodawek. Wcześniej ich nie bylo, a koszulka świeżo wyprana.... Trzeba będzie zacząć spać w staniku z wkładkami laktacyjnymi:-D:-D

reklama
Iskierka no własnie , ja mam ten problem, ze juz mi wycieka i mam plamy na pizamie ale nie wyobrazam sobie spac w staniku :( jakas alternatywa???

Do góry