reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

ja myślałam ze noworodkom to sie kupuje takie buciki ala skarpetkowe :) mieciutkie :) moja babcia takie robiła na drutach wiazane z pomponikiem kazdemu noworodkowi w rodzinie:) musze jej pwoiedziec ze tez chce :)

reklama
hehe to może zbiore zamówienia ;)
musze zadzwonić przed wyjazdem do pl do babci i zapytać czy jeszcze w ogóle robi na drutach :) mam nadzieje ze da sie skusic na buciki :)

Madzia, ja tez chce! Zaplace uczciwie :) jeeej nie ma chyba nic piekniejszego niz hand made baby-buciki. Babcia spokojnie mogla by dobry biznes ubic , w szczegolnosci na allegro a co dopiero za granica! Bylo by to lepsze niz stringi z Koniakowa!

Ayni moja babcia duzo dzieciom robiła, mojej bratanicy robi sweterki, kamizelki , czapki i szaliki :)z kwiatkami, koralikami :) sama mam szalik i czapke :)

Madzia ty tam nie odwracaj kota ogonem mialas babcie spytac, zadzwon i powiedz : "babcia, jest biznes" :D ja mam porod dopiero w drugiej polowie wrzesnia , wiec spokojnie by sie wyrobila ;-)
az mnie samej wzielo na jakies robotki reczne, ale nie mam szydelka ani nic z tych rzeczy. Widzialam na blogu MGD super kapciuszki, halo kochana, gdzie jestes?

Tez mnie natchnelo na takie zabawy, jak bylam mala to szylam sukienki dla lalek . teraz mysle o wlasnorecznie zrobionych zabawkach :)

loooo matko ile Wy piszecie!!
nie nadarzam :D
a posty o porodzie omijam hahahah, nastawiam sie pozytywnie...

z calego gaszczu postow wylapalam
- wredne kraamzorg :cool2: hahah ( pranie poscieli codziennie??!!! ja nie mam tylu kompletow :p)
- jeansowe wynalazki dla niemowlat.... ja bym radzila tym mamom ktore ubieraja tak swoje dzieci, zeby same sie w jeansy wbily i poszly lezec ;) ciekawe czy im bedzie wygodnie...
- i buciki... taaaa ja jak babcia Madzi robie na szydelku mini skarpetko-buciki, do tego czapencje i nawet sweterek machnelam :)
o takie : Skrzydlate Totka and company: Szydelkowe malenstwa

dziewczyny pytanko mam...znowu ;)
leci mi 25 tydzien ciazy... czy to juz czas zeby dziecko zmienilo ruchy?? w sensie ich charakter?? od 2 dni czuje mala jakos mniej...? a napewno inaczej... panikowac??

MGD no ja wlasnie widzialam i bardzo bym chciala takie miec, ale nie dalabym rady chyba z tym szydelkiem, chyba zrobie dzidzi kotka z filcu predzej. A powiedz mi , czy bylabys zainteresowana komercyjnym wykonaniem takich butkow? Bo naprawde mi sie podobaja , pisalam kiedys do Ciebie na prv ale mi nie odpisalas.

A dzidzia moze sie po prostu inaczej ulozyla dlatego ja inaczej odczuwasz, badz tez trenuje ostatnio co innego ;)

ale żescie sie nakręciły na te buciki hehe
mgd sliczne te twoje :)

a co do ruchów, to ja odczuwam takie same , tylko w roznych miejscach, w koncu moj brzuch to sala gimnastyczna :)
wczoraj byłam u poloznej i ona wymacała ze mała lezy brzuszkiem w strone mojego kregosłupa i to na skos heheh

reklama
Dziecko się wierci, więc jego ruchy się zmieniają. Czasem może się świetnie bawić, a być tak ułożone, że się nic nie czuje. Moja dzisiaj albo tak leży, albo ma dzień leniuszka i czasem się powierci nóżkami i włączy tryb czkanie :cool2:. Najlepsza była, jak pojechaliśmy do PL. Przez 2 dni była cisza, tylko pod wieczór jakieś tam ruchy. Pewnie ją obce głosy speszyły. Za to jak się oswoiła, to całe święta szalała, nawet moja mama dostała kopa ze stopy :-D.

Do góry