reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

AYNI no porod i po boli ale to jest naprawde indywidualna sprawa.Wierz mi jednak ,ze malenstwo rekompensuje wszystko.Kiedys uslyszalam stwierdzenie ze dziecko wchodzi jak banan a wychodzi jak ananas,he he, co do kramzorgu to juz o mojej pisalam ni i ni bede sie rozpisywac na nowo .mam pytanko czy u was tez codziennie posciel zmieniala ?bo powiem ze u mnie tak . Nastawiala pralke i wychodzila no i jak ja mialam odpoczywac jak mosialam praniem sie zajmowac.

Ostatnia edycja:
reklama
nana19 moglas jej powiedziec, zeby nie robila dziennie prania, chyba za ciemna byla zeby sama wyciagnac wnioski haha :D pewno mloda byla ;)

mi też sie tak zdarzyło w szpitalu, moze nie 1,5 godziny no ale kilka razy musiałam dzwonić az łaskawie przyszła w nocy :no:
Ja właśnie w Polsce przy pierwszym porodzie tak miałam, ze o 3.00 w nocy pielęgniarka przyjęła mnie na oddział (musiała - karetka mnie przywiozla z innego szpitala), powiedziała, że nie ma rozwarcia więc mam się położyc i zdrzemnąć i... tyle ją widziałam. Nie miałam zielonego pojęcia czy mogę wstać, iść do toalety a nawet gdzie jest dzwonek, by po nia zadzwonić:szok:
W drugiej ciąży byłam już "mądrzejsza" i przeczekałam cierpliwie bóle do rana:-D
Ja też bardzo dużo od was sie tutaj ucze i przyswajam duzo informacji które napewno mi sie przydadza :)
I cieszę sie ze jest coś takiego jak kraamzorg:) Nie zostane na dzien dobry sama ze wszystkim :) Tym bardziej ze nie kazdy ma mozliwosc zeby mama przyjechala do pomocy;)
Wiesz, człowiek uczy się całe życie. ja choc mam dwójke starszych dzieci czasem czuję się jakbym była pierwszy raz w ciązy i mam wrażenie, że uczę się wszystkiego na nowo:-D
Ayni a moge Ci jeszcze doradzic, zebys nie meczyla dzidziusia spodniami jeansowymi :eek:dostalam ich tyle w prezencie i ani razu nie zalozylam malemu, twarde to i cisna w pasie :cool:
Własnie - mnie zawsze dziwi widok takich malusich urbanek jeansowych... Owszem, jest to słodkie, ale bardzo niepraktyczne

Te malusie jeansy to fakt ze sa slodkie ale nie praktyczne.Raz udalo mi sie kupic takie ze u gory material byl a reszta jeans ,mieciutki i te byly ok ale tak pozatym to nie polecam

Madziula i chwala Ci za to! Wkladanie dzinsow takiemu maluszkowi uwazam za przejaw lekkiekj bezmyslnosci.dziecku jest w tym cholernie niewygodnie!

reklama
Do góry