reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

reklama
Acha,powiedzcie mi czy tutaj mozna kupic podklady poporodowe?? Te gigantyczne podpaski to wiem ze sa..ale "pampersy" ?

Ja w kraampakkecie miałam kilka rzeczy, które były ogromnie przydatne, wszystkie można kupić w aptekach, niektóre w Etosie i Prenatalu. Polecam zakup:
- podkładów/chłonnych materacyków pod pupę (onderlegger 60x60) i większych (kraam matras 60x90) (Etos, Prenatal, apteka)
- majtki jednorazowe (takie z siatki, strechbroekje) - apteka
- podpaski bawełniane spore (kraamverband) - apteka, Etos, Prenatal
- podpaski ogromne/pieluchy (inlegverband) - apteka, Etos, Prenatal

Samych pieluch jako takich nie miałam i nie używałam. Mi kraamzorg odradzała częste stosowanie podpasek. Powiedziała, że jak śpię, czy w nocy to lepiej leżeć na tych chłonnych materacykach bez niczego, bo wtedy lepiej się goi rana.

dzieki Iguana o to wlasnie mi chodzilo :tak:
ja nie dostane kraampakietu wiec bede musiala sie w to zaopatrzyc.
Ale... kurde tak na samych podkladach spac?? nie wiem czy sie na to porwe hahahah

mgd, mi się wygodnie spało, codziennie trzeba je wymieniać, bo jednak się z człowieka leje po porodzie. Krwawi rana na macicy po łożysku.
Całą zawartość kraampaketu spisałam i wkleiłam w temacie "Info dla mam w Holandii", to polecam:tak:

Madziula, ja sobie założyłam na kompie osobny folder "Ciąża" i magazynuje tam wszystkie info z forum i z netu w różnych osobnych pliczkach w Wordzie. Może się jeszcze kiedys znowu przydadzą;-)

Iguana.. o to mi wlasnie chodzilo :) ze mnie sie tak lalo, ze spanie bez podpasek to bylby horror..
nie moge sobie tego wyobrazic.. czyli ze co? spisz bez gaci, bez podpaski, na podkladzie.. a jak sie przekrecisz w nocy?? nogi w krwi?? koldra???:szok:
yyyyy zagalopowalam sie chyba hahah

reklama
Do góry