reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Witam :)

Do Przyszłych Mam..
Dziewczyny nie bójcie się porodu :) ja w pierwszych chwilach myślałąm że nie dam rady ale z perspektywy czasu uwazam że to cudowny moment. Nie ma co ukrywac że ból jest jak cholera i to taka duża cholera a i po porodze też wcale nie lepiej...a to wysikac sie normalnie nie da nie mowiac juz o tym drugim:-D z chodzeniem tez nie najlepiej...ale po tygodniu mija :)

Co ro porodówki to polecam Gorzów i nie wymyślajcie Skwierzyny czy innych miejsc. Tutaj sie duzo zmienilo :) jest nowy oddzial nowe lazienki, sale ;) i serio mowiac to bezpieczniej nigdzie nie bedzie. Polozne sa super , te od noworodków czasem wredne. Ja z natury wredna jestem wiec nie dalam sobie na glowe wejsc :tak:trzeba znac swoje przywileje a co :)

pozdrawiam serdecznie

reklama
Cześć dziewczyny:) U mnie słabo dziś:( Okazało się, że mam zwężoną miednicę zatem prawdopodobnie będzie cc:( A zatem Gorzów odpada. No chyba, że wydarzą się jakieś nieprzewidziane (tfu!) okoliczności...eh...już ogólnie jestem pesymistką:( Wyhodowano mi również gbs:( Nic tylko w łeb sobie strzelić;(

One a dlaczego Gorzow odpada jesli cc? cc to nic strasznego, przynajmniej wiesz na czym stoisz i nie beda Cie meczyc tylko wiedza co z Toba zrobic a to tez plus. a to gbs to nie mam pojecia co to:/

gbs- to paciorkowiec; też miałam ostatnio robione badanie pod tym kątem; trzeba do końca ciąży zaleczyc albo czeka cc, żeby przy sn nie zarazic malucha;

one- ja też jak usłyszałam słowo cc, to mi jakoś mowę odebrało na chwilę; nie żebym była jakąś straszną przeciwniczką, ale widze wszystkiego plusy i minusy; a czemu cc nie w GW? ja od razu pomyślałam, że gdyby miało byc cc to najgorszą rzeczą dla mnie będzie dłuższy pobyt w szpitalu- jak ja nie cierpię tego miejsca! grr, wrrr, aaa:no:
a paciorkowiec to nie wyrok i nie koniec świata, dużo babek go łapie w czasie ciąży; nie martw się!

dziś już trochę ochłonęłam po wczorajszej wizycie, będzie co ma byc, w sumie więcej dowiem się za tydzień, a nie będę się nakręcac przez ten czas, bo nic mi to nie da; korzystam jeszcze z tych ostatnich, leniwych dni..:tak:

czesc dziewczyny
odnosnie cc to mnie tez to czeka w gorzowie w szpitalu bo bede miala bliznieta
od ponad 3 tyg leze na patologi ciazy i musze przyznac ze pielegniarki sa mile niewiem jak jest na poloznictwie slyszalam ze zalezy na która sie trafi
najgorsze sa tu badania ginekologiczne bo 4 lekarzy jest przy tym do tego pielegniarka i czasem trafi sie jakis uczen masakra ale nie ma innego wyjscia

Marisamm no juz doczytalam ze to paciorkowiec hehe. mi nikt wymazu nie robil pod tym katem ani w tej ani w poprzedniej ciazy. i nikt tez nie wymagal. to jest dla mnie zagadka z tymi badaniami, ze jedni robia wiecej inni mniej. pytalam naszego ordynatora co trzeba miec do porodu, jakie badania. a on ze karta ciazy, grupa krwi i dowod. i koniec tak naprawde:) bo mi teraz nie robili hiv, ani kily itd, a w tamtej robili i myslalam ze trzeba a tu sie okazuje ze nie( no przynajmniej u nas).

Hej:) Dlatego nie Gorzów, bo okazuje się, że mam niewiele zwężoną tą miednicę, a konkretnie jeden wymiar - sprzężną zewnętrzną - 17 cm, a prawidłowo ma 20cm i nie chcę, żeby w Gorzowie (jak to w ich zwyczaju jest) podejmowali próbę "wyciskania" synka na siłę, co pewnie i tak w najlepszym przypadku zakończyło by się cc ( a w najgorszym kleszcze, albo nawet nie chcę myśleć!) dodatkowo mam ten gbs, którym nomen omen zarażono mnie właśnie na Dekerta, bo w dzień wpisu mam posiew ujemny, a dwa dni po wypisie "b. liczne kolonie....". Nie chcę im pozwolić po raz kolejny narażać życia dziecka.

reklama
a no to tak:) ale to skoro masz wskazanie do cc to nie da rady sie do gorzowa na to cc umowic?chyba ze zdecydowalas i tak tu nie rodzic:) coraz mnie nas sie robi na ta porodowke...a mialysmy nalot robic ehhh:-p

Do góry