reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Witaj Future:)
Myśle że jak sama się nie przekonam to sie tak naprawde nie dowiem...
Jak nie zdąże dojechać do Skwierzyny to urodze w GW :)
Pewnie inne ma sie odczucia jesli chodzi o całokształt opiekie itd. rodząć drogami natury a inaczej jak przez cc.:tak:

reklama
Ja będę rodziła w Gorzowie, głównie ze względu na to, że autko u nas ma dziadek, a jak przyjdzie co do czego w nocy to go przecież nie będę z łóżka wyciągać, żeby mnie do Skwierzyny zawiózł. A postój taxi mam dosłownie 10 metrów od domu. No i mężowi też łatwiej mnie będzie odwiedzać po porodzie.
A szpital jak szpital, to nie spa :-) Chociaż słyszałam, że jest teraz o niebo lepiej niż kilka lat temu, kiedy to ta masa negatywnych opinii się sypała, więc ja się nastawiam pozytywnie :-)

Pewnie trzeba myśleć pozytywnie , nic innego nam nie zostało:)
Damy rade dziewczynki nie ważne gdzie byle by dzidziuś był zdrowy:-)
My mamy naszczescie swoje autko , ale mąż pracuje więc nie wiem czy akurat bedzie w domu jak to się zacznie.. ale jestem dobrej myśli:)

mnie to z koleji nikt by sla do skwierzyny nie zaciagnal. mieszkalam 20 lat pare kim od skwierzyny i wszystkie znajome rodzily wlasnie tam. moze pare lat temu bylo inaczej ale ja wolalam jechac do miedzyrzecza rodzic 1 dziecko niz do swierzyny. opinie te 3 lata temu mial tragiczna i ja dziekuje bardzo . teraz bede w gorzowie, ponoc duzo sie zmienilo .ale ponoc prawda jest taka ze jak jest porod bez komplikacji i w miare szybki to kazdy szpital jest ok a jak sie zaczynaja problemy aporod sie ciagnie to nigdzie milo nie bedzie:/chyba musimy sie przekonac same no bo jak widac ile kobiet tyle opinii:)

ale pustki ostatnio, chyba mamy z pogody korzystają i śmigają z wóziorami.
co do szpitali to wiadomo, co kobieta to inna opinia, a w GW naprawdę się zmieniło na plus.skwierzynę sobie chwalą ale z tego co mi się o uszy obiło znowu nie mają takiego sprzętu dla noworodków w wrazie "w". moja bratowa rodziła w Gryfinie bo pochodzi z zachodnio-pomorskiego, drugie dziecko rodziła w GW i sobie strasznie zachwalała nasz szpital, ale tak naprawdę dziewczyny to najważniejsze by maluszki przyszły na świat zdrowe, a resztę to trzeba poprostu znieść

Dziewczyny wiecie jaki jest koszt położnej przy porodzie i macie namiary na jakąś. Może któraś korzystała z takiej opcji i napisze coś więcej. Zastanawiam się nad taką opcją, rodzę dopiero n początku sierpnia. Pierwszy poród też w Gorzowie jeszcze za Dębniaka źle nie było więc teraz jak polepszyło się to myślę że warto rodzić w Gorzowie.

solowik6 Witaj :)
Z tego co się oriętuje to koszt wynajecia położnej do porodu oscyluje w granicach od 400 do 600zł , czytałam na forum .
Niestety nie mam namiarów na położne chodze teraz do szkoły rodzenia przy szpitalu Gorzowskim zajęcia prowadzi bardzo fajna położna pani Wioletka , spytam się jej czy jest taka możliwosć by była przy porodzie sama jestem ciekawa.
A co do naszego Gorzowskiego szpitala to słyszałam nawet dobre opinie że jest lepiej , pozatym mamy całą porodówke wyremontowaną warunki są bardzo dobre, zalezy tylko na jaką położną trafisz , trzeba być dobrej myśli :):tak:

właśnie, a za poród rodzinny w GW się płaci? jeśli tak to pewnie standardowo 150zł;
a orientujecie się może ile jest sal przygotowanych na poród rodzinny? czy tylko jedna i jak się ktoś załapie ten ma:-D

reklama
o, marisamm, żyjesz :-D
z tego co wiem nic się nie płaci, mąż tylko musi mieć ubranko szpitalne i tyle. a ile sal to nie wiem, ale jak mi będą chcieli męża wygonić, to ja wyjdę razem z nim, sama nie rodzę :no:

Do góry