reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród SN czy CC?

Hmm, dużo:eek:
Ja jak przy Filipku poprosiłam położną ze szkoły rodzenia, to ona powiedziała tak: a po co, mało będziecie mieli wydatków. Jak chcecie to ok, ale według mnie wszystkie sa dobre i nie ma na co kasy wydawać.
No i jej posłuchałam i sobie odpuściłam. Okazało się że miała racje:-)

reklama
Nie bede rodzila w Polsce. Ale jak slucham albo czytam co sie dzieje na porodowkach to mnie krew zalewa!!!
Chol... jasna, to jest ich praca!!!! Piz.. jedne wykorzystuja to, ze kobiety w tej tak waznej chwili chca byc tylko potraktowane jak CZLOWIEK. A co z tymi, ktore nie maja by dac w lape 300, 500, 800 zl?
Mam wielka nadzieje, ze to sie zmieni.
W zeszlym tygodniu, w Trojce (radio Trojka) caly dzien mowiono o porodach; dzwolnili i pisali radiosluchacze. Oj, cisnienie mi sie niezle podnioslo. Mojemu M takze.
Brak slow!!! Po prostu brak slow!!!

Właśnie, się dowiedziałam, że w szpitalu w którym chcę rodzić indywidualna opieka wybranej położnej od lutego kosztuje 810zł:szok: Szpital musi wystawiać za to fakturę i niestety muszę zapłacić za to podatek. Wcześniej tak nie było i cena była o 200zł niższa. Musieli wprowadzić jakieś standarty ISO:eek:

a w którym szpitalu bedziesz rodziła tym w Swiętochłowicach??

a w którym szpitalu bedziesz rodziła tym w Swiętochłowicach??

W Katowicach na Raciborskiej

Z tego co się orietuje to w Świętochłowicach nie ma wogóle takiej możliwości, ale trzeba płacić za ZZO a na raciborskiej jest za darmo.

W sumie za ZZO i męża przy porodzie nie muszę płacić. Do gin też chodzę z NFZ, także ogółem cała opieka podczas ciąży dużo mnie nie wyniesie, nawet z opłaceniem położnej, sama już nie wiem

Ostatnia edycja:
ja sie bałam ze w moim tez bedzie z góry ustalona oficjalna kwota, bo wtedy jak nie dasz mogą Cie gorzej traktowac, naszczęscie na Goduli powiedzieli mi a co Pani to juz za wszystko chce płacić, niech Pani przyjezdza a sie nie martwi,
wiec mysle ze bedzie ok, a zawsze jak chcesz mozesz POTEM podziekować, ale przed chyba nie dam nic:tak:

. Milkshake, Koza a ile wy płacicie?
300zł- ale bez faktury itp. Po porodzie bezposrednio połoznej. Sama byłam w szoku że tak mało bo we wrocławiu standardem jest 600zł

Teoretycznie tam gdzie bede rodzic tez polozne maja dobra opinie i mozna sie bez tego obejsc. Ale ja chce z ta konkretna rodzic wiec jesli nie trafie nan jej dyzur to przyjedzie specjalnie. Wszystko z babeczka ustaliłam wiec chodzi mi własnie o ten komfort psychiczny.
Ale prawda jest ze jesli jesli chce sie płacic połoznej której sie nie zna itp to faktycznie nie ma to najmniejszego sensu.

300zł- ale bez faktury itp. Po porodzie bezposrednio połoznej. Sama byłam w szoku że tak mało bo we wrocławiu standardem jest 600zł

Teoretycznie tam gdzie bede rodzic tez polozne maja dobra opinie i mozna sie bez tego obejsc. Ale ja chce z ta konkretna rodzic wiec jesli nie trafie nan jej dyzur to przyjedzie specjalnie. Wszystko z babeczka ustaliłam wiec chodzi mi własnie o ten komfort psychiczny.
Ale prawda jest ze jesli jesli chce sie płacic połoznej której sie nie zna itp to faktycznie nie ma to najmniejszego sensu.

Kurcze to w porównaniu z moim szpitalem to prawie za darmo:eek:, za taką kwotę to bym się nie wahała

Mogłam jednak iść na polożna a nie na pielegniarke heh ile kasy miałabym za takie prywatne porody po dłuzszym czasie pracy ... ehh

w Gliwicach 700zł w sumie.... troche mnie to przeraziło :sorry: ale z tego położna dostaje niewiele... reszta idzie na szpital i na drugą położną co musi zastąpić tą na wyłączność (gdy ma dyżur)

reklama
w Gliwicach 700zł w sumie.... troche mnie to przeraziło :sorry: ale z tego położna dostaje niewiele... reszta idzie na szpital i na drugą położną co musi zastąpić tą na wyłączność (gdy ma dyżur)

To na sląsku ceny kształtują się podobnie:dry:. Dokładnie- położna do ręki pewnie dostanie połowę z tego. Musi zarobić jeszcze szpital i państwo eh. Nie ma co się dziwić, że wiele osób załatwia to na lewo, ale ja wolę nie ryzykować, poza tym w tym szpitalu raczej byłoby to nie realne.

Do góry