reklama
Ziu_ta
Fanka BB :)
Karola nie pękaj - przy por nat tez czasem tna jak wiesz, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Z dwojga złego wole miec rane na brzuchu niz..............hmmmmmmmmm, tylko ta blizna. Z drugiej strony czuje sie lekko niedowartosciowana ze nie rodziłam naturalnie ale dla mnie liczy sie głownie dobro szkrabów. Odnosnie pasa to mozna zakupic w aptece, jest to tzw. pas pooperacyjny i kosztuje ok 30 zł. Chodziłam w nim ok 2 tyg i w sumie troche szkoda mi kasy ale nie wiem jak bym bez niego funkcjonowała. Pomagał nie tylko przy brzuchu ale tez przy plecach. Ma jednak mała wadę - strasznie grzeje, nie dosc ze po porodzie człowiek sie poci to jeszcze ten pas, a Ty masz chyba termin na wakacje, wiec przemysl sprawe.
chyba troche nagmatwałam ;D
3mam kciuki z Ciebie - nie będzie tak strasznie
chyba troche nagmatwałam ;D
3mam kciuki z Ciebie - nie będzie tak strasznie
Ż
żużaczek
Gość
Dziewuszki, a jak jest z laktacja po cesarce? Pierwszego synka karmilo mi się rewelacyjnie (po porodzie nat.) teraz mam miec cesarke i nasłuchałam się troche o problemach z pokarmem. Jak to jest naprawdę? Czy ma znaczenie moment robienia cesarki - po rozpoczeciu akcji porodowej lub na umowiony termin
MiriannaK
hej
ja mialam cesarke po próbie porodu naturalnego i nie wiem czy to ma wpływ na laktacje ale ja mialam pokarm praktycznie od razu mimo że dostawiłam małego pierwszy raz po 24 godz. Ale ważne jest nastawienie i upór. Mojego małego zaczeli karmić butla i na poczatku nie najadał sie moim pokarmem ,ale ja sie uparłam i przystawialam go b czesto pomimo bólu sutków i piłam herbate z Hipp na laktację w 4 dobie doatalam nawału pokarmu a na nastepny dzien po przystawianiu i rjednym odciagnieciu do poczucia ulgi cycki mi sie unormowały.
Ziu_ta ?? - czy pisząc że pas pomaga też na plecy masz na mysli ból pleców po cesarce?? Bo mnie bola plecy cały czas to jakby nadwyręzenie grzbietu, chyba z powodu nienapinania miesni brzucha. Normalnie nie moge stać czasami i przewijać. Jak mi maz rozmasuje to ulga ale nie na długo.
zastanawiam sie nad tym pasem . musze poczekac az mi zdejma dzisiaj szwy i zobacze co powie pielęgniara. Juz upatrzylam sobie takie majtki poporodowe z grubej bawełny , wysokie ściskające brzuch za 20 zł i kupie je chyba. albo ten pas.
Pozdrówki. Mirka
ja mialam cesarke po próbie porodu naturalnego i nie wiem czy to ma wpływ na laktacje ale ja mialam pokarm praktycznie od razu mimo że dostawiłam małego pierwszy raz po 24 godz. Ale ważne jest nastawienie i upór. Mojego małego zaczeli karmić butla i na poczatku nie najadał sie moim pokarmem ,ale ja sie uparłam i przystawialam go b czesto pomimo bólu sutków i piłam herbate z Hipp na laktację w 4 dobie doatalam nawału pokarmu a na nastepny dzien po przystawianiu i rjednym odciagnieciu do poczucia ulgi cycki mi sie unormowały.
Ziu_ta ?? - czy pisząc że pas pomaga też na plecy masz na mysli ból pleców po cesarce?? Bo mnie bola plecy cały czas to jakby nadwyręzenie grzbietu, chyba z powodu nienapinania miesni brzucha. Normalnie nie moge stać czasami i przewijać. Jak mi maz rozmasuje to ulga ale nie na długo.
zastanawiam sie nad tym pasem . musze poczekac az mi zdejma dzisiaj szwy i zobacze co powie pielęgniara. Juz upatrzylam sobie takie majtki poporodowe z grubej bawełny , wysokie ściskające brzuch za 20 zł i kupie je chyba. albo ten pas.
Pozdrówki. Mirka
Ziu_ta
mirianna plecy bolały bo miesnie brzucha zwiotczały no i cała p[ostawa ciała sie zmienia, generalnie pas powodował min. to, ze sie nie garbiłam i nie miałam schiza ze mi sie blizna rozejdzie. Tylko tak jak pisałam - jedyny mankament to, ze strasznie grzeje
odnosnie smarowideł na blizne to mnie ginka poleciła CEPAN. jeszcze nie kupilam ale zapytam w aptece ile kosztuje. Z tym, ze stosuje sie go chyba na zagojona rane.
odnosnie smarowideł na blizne to mnie ginka poleciła CEPAN. jeszcze nie kupilam ale zapytam w aptece ile kosztuje. Z tym, ze stosuje sie go chyba na zagojona rane.
reklama