reklama
monika1313m
Fanka BB :)
a tak poza tym to cały czas byłam no prawie cały z mężem a pod koniec to nawet połozne niedawały mu wychodzić na dłuzej przydaje się bardzo choć panikę w oczach ma strasznąmonika1313m pisze:oj dziewczyny cc tez zalezy od szpitala ja rodziłam w pruszkowie i akurat byli tacy lekarze ze nawet za opłatą niechcieli mi jej robić mowili tylko natura a ja ca łe 24 godziny porodu miała tylko bóle z krzyza to coś najgorszego byłam tak wycieńczina ze na koniec nawet połozna kładłami się na brzuch a kacper niechciał wyjść i musieli urzyć wakum naszczęscie maja juz silikonowy a to dlatego ze mały zaparł sie ręką i naturanie w zaden sposób a na cc juz wtedy było zapoźno,a z tymi przśpieszacami porodu to tez jest róznie na mnie niedziałały wcale na dodatek rodziłam przy 7,5 cm taka miałam uparta szyjkę a oni cc nieeee i widzicie jak to z cc jest
Pycha
mama Mai i Marty
Moja koleżanke tez przetrzymali i nie chcieli jej zrobić cc, a córka była duza około 4300 i urodziła sie niedotleniona.
Musze przyznać, że jak do tej pory byłam za cc, to ostatnio myslę o porodzie naturalnym.
Wydaje mi sie, że jestem osoba twardą i psychicznie i fizycznie i tyle kobiet przezyło te bóle, że ja też napewno dam radę, a pozatym po porodzie naturalnym szybciej wrócimy do domciu. Ale zobaczymy jak to się wszystko ułoży...... i czy jeszcze z 5 razy nie zmienie zdania.
Musze przyznać, że jak do tej pory byłam za cc, to ostatnio myslę o porodzie naturalnym.
Wydaje mi sie, że jestem osoba twardą i psychicznie i fizycznie i tyle kobiet przezyło te bóle, że ja też napewno dam radę, a pozatym po porodzie naturalnym szybciej wrócimy do domciu. Ale zobaczymy jak to się wszystko ułoży...... i czy jeszcze z 5 razy nie zmienie zdania.
Mnie osobiście wszyscy przekonują żebym rodziła naturalnie,ginekolog,ta babka co tam zapisuje na wizyty,teściowa i masa innych osób.Niestety po cesarce nie będzi można przez jakiś czas nosić dziecka na rękach.Kicha.
Pycha
mama Mai i Marty
Karolinna chyba mamy podobna sytuację, bo mi tez wszyscy mówią że lepiej naturalnie. I właśnie to że predzej wyjdziemy do domu i to że wogóle szybciej dochodzi sie do siebie przekonuje mnie o tym.
Pycha w porodzie naturalnym nie tyle przeraża mnie sam ten ból tylko ta świadomość że mogą Cię nacinać jak dziecko nie będzie mogło przejść i potem zaszywać,te części ciała wydaja mi się tak delikatne a tu takie traktowanie,leh.Ale nie ma chyba co słuchać przerażających opowieści bo każda potem opowiada co innego,to chyba jak przed maturą,tak bardzo straszą a potem się okazuje że to taka duża klasówka i tyle
Ja bardzo bym chciała rodzić naturalnie, ale nie wiem jak u mnie to będzie , bo mam nisko łożysko, ale ja mam nadzieję że jeszcze się dzwignie.
eg16 podobno samego nacinania krocza sie nie czuje bo jest ono nacinane w momencie parcia i nawet podobno rodząca nie wie kiedy, a do szycia dają zastrzyk znieczulający
eg16 podobno samego nacinania krocza sie nie czuje bo jest ono nacinane w momencie parcia i nawet podobno rodząca nie wie kiedy, a do szycia dają zastrzyk znieczulający
Pycha
mama Mai i Marty
Elusia ja tez miałam nisko łożysko, ale juz jest wszystko OK, czego i tobie życzę.
Ja mysle, ze odnosnie nacinania krocza to najgorsze jest gojenie.
Ja mysle, ze odnosnie nacinania krocza to najgorsze jest gojenie.
reklama
Anulka59
Fanka BB :)
Z tym nacinaniem to faktycznie jest tak ze nacinaja w momencie kiedy krocze sie mocno napina na glowce dzidzi wiec tego sie nie czuje a zniczulenie miejscowe do zszycia daja i tez nie powinno bolec.Balam sie ze moja wada wzroku bedzie wskazaniem do cc ale dzis u okulisty dowiedzialam sie ze MOGE RODZIC NATURALNIE wiec sie ciesze zeby tylk Lukaszek" stanal" na glowce a wtedy cc nam mam nadzieje nie bedzie grozic.