reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

Oj zabierają i to nie mało i jeszcze czasami za złą opiekę i do tego non stop strajki o więcej .Rozumiem ale nie powinno odbywać się to kosztem pacjentów .Polska ogólnie jest krajem słabo zarabiającym ,na każdym kroku nas wykorzystują i zdzierają ile tylko mogą. Moja firma jest typowo zagraniczna (francuska) i co z tego ?. Ludzie którzy zarabiają we francji w tej firmie mają bardzo dobre zarobki i nie zapieprzają tak jak my tutaj .I co mamy zrobić ? nie wolno nam pyskować bo od razu wylecimy bez dyskusji .A pracę trzeba wykonać bardzo dobrze i szybko .Ale to nie ten wątek .  

reklama
No to dobrze w razie czego jak mi któraś podskoczy w szpitalu to od razu ją obsamruję w necie ;)
A tak na poważnie to właśnie też słyszałam że trochę opieka się zmieniła w szpitalu własnie dzięki tej akcji rodzić po ludzku ale jak jest naprawde to niedługo się same przekonamy na własnej skórze.

Cos chyba z bb sie dzieje,bo wogóle nie mogłam wejść na forum ::)
Ja już po wizycie u gina...ostatniej :) Wyniki badań jak zawsze rewelacja-jak to powiedział lekarz,ciśnienie 125/82 więc jak na tą pogode też dobre,NIC nie przytyłam... ;) Okazuje się,że moja szyjka jest miękka i skrócona ale zamknięta więc w najbliższych dniach nie powinnam się rozdwoić ;) Oglądał mój brzuszek i powiedział,że troszkę nisko ale to jeszcze nie do końca do porodu.Oliwierek waży 3281 g +/- 490 g więc trudno wycyrklować ile dokładnie ::) z usg poród wypada tak na 5-7 lipca...3 lipca mam się zgłosić do szpitala popołudniu na KTG. Gin powiedział,że mały jakby chciał,to spokojnie się już może urodzić,jest donoszony...tylko on chyba jeszcze nie chce ;) a i najlepsze jest to,że po tym KTG się okaże,co robimy,bo np mogę już następnego dnia się zgłosić na szpital,przebiją mi pęcherz płodowy,dadzą oksytocynkę i rodzimy ;) tylko ja tak chyba nie chcę,poczekam aż samo się zacznie...może wczesniej? To tyle u nas,teraz czas na Wiolę bo tez ma dzis wizytę :)

No Olu super wiadomości przyniosłaś. W TVN Style w tym programie Mamo już jestem mówili, że poród wywoływany jest dłuższy i boleśniejszy, może lepiej Olu  poczekaj aż synuś sam się zdecyduje wyjśc.

A Wiola jeszcze nie wróciła ??

jeju dzis mialam potezne bóle w krzyzu i juz mialam nadzieje ze sie zacznie...bo rano tyle sluzu ze mnie wylecialo ze mialam pomimo wkladki cale majtki mokre i nie wiedzialam czy to wody czy co...ale bol ustal wiec to jeszcze nie czas na mnie:-) a szkoda juz sama nie wiem...hmm

Poisy ja tez juz ciagle mam nadzieje ,ze jakis bol to juz to ale narazie cisza.
Ola ciesze sie bardzo , maly nie jest taki maly ;D Ciekawe jaki moj smyczek urosl.A co do wywolywanego porodu to skurcze napewno sa wtedy bolesniejsze i ja planuje ,ze jak beda chcieli mi podlaczyc oksytocyne, poprosic zeby jeszcze sie wstrzymali chwilke.Podobno starym sposobem na przyspieszenie akcji porodowej jest wypicie mocnej kawki i lampki winka ;) ja tam chyba sprobuje tej metody ;)

Dziewczątka już jestem .Wszystko w porządku ,serduszko bije tak jak powinno ,masa wód płodowych . rozmawiałam z nim na temat tych boli krzyżowych ,powiedział że raczej nie dociągne do 20 lipca .Oskarek jest już duży ,mniej więcej 3500 ,a do dwóch tygodni powinien osiągnąć około 4kilo i oczywiście długi chłopczyk ,dlatego też skórę mam rozciągnietą do granic możliwości .Miałam mieć przecież mieć termin na 20 lipca ale powiedział że koło 10 lipca powinna się zacząć akcja porodowa a jeśli jej nie będzie i nie wyląduje wcześniej na porodówce to mam przyjechać do niego na badanie ginekologiczne i wtedy zobaczymy co dalej .Także kochane jeśli nie zbierze mnie do 7 lipca ,to bede twardzielka i urodzę w terminie . A co mi zalecił ,zebym siedziała sobie teraz codziennie w baseniku na polu pod parasolem ponieważ to dobrze wpływa na akcje przedporodową i też wten sposób unikamy opuchlizn .także mężuś się nasłuchał i jutro wyciąga basenik na polko .A i widziałam dziś jego małą dupeczkę i krótki nosek,wypiął się na nas hi hi hi

reklama
Do góry