reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

no właśnie Wiolu zawsze łatwo się gada a  jak przychodzi co do czego to i tak pomóc trzeba i taka to robota o pupe rozbić  ;) tyle że moglaby ten dzień zaczekać a nie... ;) a wazne żebyś się dobrze czuła Wiolu i nawet nie myśl o tym koszeniu  :o  ;D  Leyna to relanium to tak groźnie brzmi  ::)

reklama
Corsini pisze:
Leyna to relanium to tak groźnie brzmi ::)

tylko brzmi :) ja jestem jakaś taka nerwowa z natury - wyciszyć się nie mogę, mimo że od lutego jestem na L4
choleryczka przy mnie to chyba pikuś ;)
z tej nerwowości biorą się skurcze (choć ginekologicznie wszystko jest w porządku) i chwilami wysokie ciśnienie (choć jestem niskociśnieniowcem)

więc co jakiś czas, jak widać, że zbyt nerwowa znów się robię to wtedy lekarz aplikuje mi relanium... to są bardzo małe dawki i na dziecko to ponoć nie ma złego wpływu
lekarzowi ufam i wiem, że nie zrobiłby nic co miałoby negatywny wpływ na małego

a mi się ciśnienie ustabilizowało, skurczy nie mam więc myślę, że znów lek odstawię

hmmm ewentualnie moze ze sluchawkami, bo nie wiem czy by sie zgodzili sluchac tego co mnie akurat relaksuje :)

Olenko teraz staraja sie na porodowkach robic to co jest najlepsze dla matki i dziecka(przynajmniej tutaj) Mysle ze radio im nie powinno przeszkadzac, ale zapytac mozesz! U mnie na porodowce jest juz radio przygotowane, z boku stoja olejki eteryczne by zrobic przyjemniejsza atmosfere i to oni sami o rtym mysla by nam bylo lepiej!!! Zapytac nie zaszkodzi!!!!

Hehe...no tak...w Polsce w szpitalach jest trochę inna rzeczywistość ::) olejki eteryczne to ci zafundują ale takie typu sole trzeźwiące albo usypiacz przed operacją ;D a muzyczkę w jakimś wydaniu napewno ze sobą zabiorę,najwyżej do tego słuchawki ;)

reklama
Do góry