reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PORÓD - nasze pytania, wątpliwości, obawy...

reklama
Ja polecam żel do higieny intymnej z serii AA Oceanic,poza tym do szpitala kupcie sobie Tantum Rosa w saszetkach w aptece,po tym ładnie się goi rana.Rozpuszcza się wpół litra wody i przemywa krocze,podobno super!
Ja też zawsze sie golę na zero prawie,więc jak mnie skurcze dopadną to Darek łapie za golarkę ;) tylko żebym nie wierzgała i go nie kopnęła bo coś mi tam utnie ;D poważnie,to w szpitalach z reguły jak nie zdąrzycie same i weźmiecie ze sobą maszynkę to położna was powinna ogolić ale tylko wokól krocza czyli jak to mówła na szkole rodzenia"z grzywką" :)

Ja golę się zawsze tam na łyso -z tym ze w ciazy ejst mi bardzo trudno:-((( nie siegam nie chcę gniesc maluszka i prosze o pomoc męza. Płyn do higieny intymnej polecam LACTACYD dostepny jedynie w aptekach.

poisy pisze:
Ja golę się zawsze tam na łyso -z tym ze w ciazy ejst mi bardzo trudno:-((( nie siegam nie chcę gniesc maluszka i prosze o pomoc męza. Płyn do higieny intymnej polecam LACTACYD dostepny jedynie w aptekach.

Lactacyd można kupić też w sklepach, u mnie nawet w Albercie jest ;) a już pewno do kupienia w każdym Rossmanie.

Polecam krem do depilacji . Mozna sie wysmarowac po omacku , a i tak ma sie pewnosc ,ze wszystkiego sie pozbedziemy . W dodatku bez zaciec i podraznien .

własnie Kaju to samo chciałam napisać, wolę krem bo nie zatnie i do tego można wszędzie posmarować, tylko trzeba oczywiście kupić ten najdelikatniejszy do bikini i dobrej firmy
dostałam ulotke z kliniki gdzie będę pewnie rodzić i tam zalecają wziąść czopek na przeczyszczenie i się ogolić, tylko musze dopytać, kiedy ten czopek się bierze-czy jak już sa skurcze czy wcześniej i ile wcześniej

W moim szpitalu golenie obowiązkowe albo przyniesienie żyletki (nacinają tylko w razie konieczności). Ja użyję kremu do depilacji, dzisiaj kupiłam w aptece jak przetestuję to dam znać czy mi skóry nie wyżarło ;) Normalnie używam depilatora ale jest już cooooraz ciężej.
Co do płynu to też słyszałam, że z wyciągiem z kory dębu jest zalecany po porodzie ale narazie nie kupuję, zobaczymy co mi w szptalu doradzą. Do szpitala biorę 3 saszetki Tantum Rosa (zalecone) i dwie lewatywy (również zalecone). Do tego majteczki siateczkowe 3 pary i pieluszki bella jako podpaski po porodzie (2 opak). Dostałam ze szpitala listę rzeczy jakie muszę wziąc do porodu i jest to duże ułatwienie.

u mnie robią...i podobno solidnie,bo nie zalecają samemu w domku,ani żeby żadnych czopków samemu tez nie aplikować bo akcja porodowa może trwać dłużej i w rezultacie po zjedzeniu czegoś przed wyjazdem do szpitala a samym porodem mija troszkę czasu i coś może się trawić i zalegać w odbycie,a tak to w szpitalu elegancko opróżnią i nie będzie krasnoludka na łóżku porodowym :)

reklama
Do góry